Първа стартова позиция: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
поне малко смисъл да има; кат, меп
Ред 1: Ред 1:
Във [[Формула 1]], американските серии [[НАСКАР]], [[ИНДИ КАР]] и [[ЧАМП КАР]], както и в по-малките автомобилни надпревари, '''пол позишън''' (на [[английски език|английски]]: ''pole position'') е място в първия ред на стартовата решетка. Получава се вследствие на квалификационна сесия, която се провежда обикновенно в събота, но през годините е имало и такава която се е провеждала в петък. Разпределението на позициите става въз основа на най-бързата обиколка на всеки пилот.
'''Първа Позиция на старта.'''


== Вижте още ==
'''/Pole Positioions/'''


* [[НБО]] /Най-Бърза Обиколка/
Във [[Формула 1]] , Американските серии - [[НАСКАР]], [[ИНДИ КАР]] и [[ЧАМП КАР]], както и в по-малките автомобилни надпревари, стартовата решетка се получава следствие на Квалификационна сесия, която се провежда обикновенно в събота , но през годините е имало и такава която се е провеждала в пътък. Разпределението на позицийте става въз основа на най-бързата обиколка на всеки пилот.


[[Категория: Формула 1]]
== Вижте също ==


[[en:Pole position]]
* [[НБО]] /Най-Бърза Обиколка/

Версия от 08:28, 19 ноември 2004

Във Формула 1, американските серии НАСКАР, ИНДИ КАР и ЧАМП КАР, както и в по-малките автомобилни надпревари, пол позишън (на английски: pole position) е място в първия ред на стартовата решетка. Получава се вследствие на квалификационна сесия, която се провежда обикновенно в събота, но през годините е имало и такава която се е провеждала в петък. Разпределението на позициите става въз основа на най-бързата обиколка на всеки пилот.

Вижте още

  • НБО /Най-Бърза Обиколка/