Богдан Николаев Николов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Яшо (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 30: Ред 30:
От 2015 година продуцира и води седмичното „Верижна ре(д)акция“<ref>[https://www.youtube.com/channel/UCEkT-7zlQWgx9IZYIiV4OgQ „ВЕРИЖНА РЕ(Д)АКЦИЯ“ в YouTube]</ref>, което е единственият икономически обзор на събитията в [[България]], в който не се споменава името на нито една българска партия. Това прави предаването от една страна симпатично с безпристрастността си, но от друга е тежък дефект в очите на българите в чужбина, които трудно могат да знаят, кое от споменатите лица коя политическа сила представлява.
От 2015 година продуцира и води седмичното „Верижна ре(д)акция“<ref>[https://www.youtube.com/channel/UCEkT-7zlQWgx9IZYIiV4OgQ „ВЕРИЖНА РЕ(Д)АКЦИЯ“ в YouTube]</ref>, което е единственият икономически обзор на събитията в [[България]], в който не се споменава името на нито една българска партия. Това прави предаването от една страна симпатично с безпристрастността си, но от друга е тежък дефект в очите на българите в чужбина, които трудно могат да знаят, кое от споменатите лица коя политическа сила представлява.


Видеоканалът има три рубрики - "Интервю", "Комедия" и "Новини"<ref>[http://bulg.org/CEN Сайт на „ВЕРИЖНА РЕ(Д)АКЦИЯ“]</ref>. В "Интервю" понякога се правят политически коментари, но само по отношение на чужди държави<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=uZlYYu6ASnA Ескалация на напрежението в съседна Македония]</ref>; същата тенденция за коментиране на външнополитически събития се наблюдава и в изказвания на Николов извън предаването<ref>[http://www.168chasa.bg/author/6686591 Коментар на спора за името на Република Македония]</ref>.
Видеоканалът има три рубрики - "Интервю", "Комедия" и "Новини"<ref>[http://bulg.org/CEN Сайт на „ВЕРИЖНА РЕ(Д)АКЦИЯ“]</ref>. В "Интервю" понякога се правят политически коментари, но само по отношение на чужди държави<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=uZlYYu6ASnA Ескалация на напрежението в съседна Македония]</ref>; същата тенденция за коментиране на външнополитически събития се наблюдава и в изказвания на Николов извън предаването<ref>[http://www.168chasa.bg/author/6686591 Коментар на спора за името на Република Македония]</ref><ref>[http://expres.mk/николов-смешно-е-11-милионска-грција-да/ „Македонски сайт цитира Николов: Смешно е 11-милионна Гърция да се плаши от 2 милиона македонци“], expres.mk, 31.1.2018 г.</ref>.


== Публикации ==
== Публикации ==

Версия от 18:31, 2 февруари 2018

Богдан Николаев Николов
български публицист

Роден
27 ноември 1969 г. (54 г.)

Учил вУниверситет за национално и световно стопанство

Богдан Николаев Николов е български публицист и предприемач.

Биография

Богдан Николаев Николов е роден на 27 ноември 1969 г. в София.

Той е възпитаник на Първа английска езикова гимназия в София. Завършва строително инженерство в Техническия университет във Виена, Австрия. Защитава Магистърска степен по Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), София, като по същото време работи и в Министерството на земеделието. След това работи в Министерството на икономиката в сферата на външната търговия. Бил е търговско аташе в посолствата на Република България последователно във Виена, Австрия, и Берлин, Германия. Изпълнителен директор на „Интерпред-Световен търговски център София“ АД, по-късно оперативен директор е на „Агенция за дипломатически имоти в страната“ (АДИС) София, след което работи в собствена фирма.

Женен е с две деца – син, роден през 2000 г., и дъщеря, родена през 2003 г. Владее английски, немски и руски език.

Продуцентска дейност

От 2015 година продуцира и води седмичното „Верижна ре(д)акция“[1], което е единственият икономически обзор на събитията в България, в който не се споменава името на нито една българска партия. Това прави предаването от една страна симпатично с безпристрастността си, но от друга е тежък дефект в очите на българите в чужбина, които трудно могат да знаят, кое от споменатите лица коя политическа сила представлява.

Видеоканалът има три рубрики - "Интервю", "Комедия" и "Новини"[2]. В "Интервю" понякога се правят политически коментари, но само по отношение на чужди държави[3]; същата тенденция за коментиране на външнополитически събития се наблюдава и в изказвания на Николов извън предаването[4][5].

Публикации

Автор е на книгата „Управление на предприятието – Технологията на бизнеса“, чието четвърто издание от 224 страници излиза през 2014 година.[6] „Управление на предприятието“ е труд, който е насочен към бизнеса, ръководителите и мениджърите на предприятия. Мненията на критиците за книгата са следните:

  • Написана достъпно и свежо, книгата печели с ясните съвети, придружени от точни примери за ситуации и проблеми, които често недооценяваме или забравяме. Коментарът на автора се отличава не само с професионална задълбоченост, но и с прекрасно чувство за хумор, което помага за по-бързото осмисляне на иначе сериозна проблематика....Всички...теми са поднесени от гледна точка на практиката.[7].
  • От книгата можете веднага да узнаете, че един предприемач със сигурност трябва да разбира от право, поне колкото една майка от медицина – т.е. много, без специализираните технически знания и умения.“ [8]

Книгата „Управление на предприятието“ се предлага на български, английски, немски, португалски и китайски език. Тя може да бъде намерена и в Националната библиотека на Германия.

Интервюта

През 2009 г. медийните му участия са основно по въпроси, свързани с предприемачеството и бизнеса в условията на криза. Това постепенно се променя с годините и през 2015 г. коментира електронното правителство, включително в контекста на предложения референдум за електронното гласуване.[9]

Възгледите му за справяне с бежанската криза са свързани с "най-решителен отговор" към всяка лодка "след предупредителен изстрел във въздуха".[10]

Източници

Външни препратки