Скот Адкинс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 11: Ред 11:
}}
}}


'''Скот Адкинс''' ({{lang-en|Scott Adkins}}) е британски [[актьор]], роден на 17 юни 1976 г. в [[Бирмингам]], Англия. Известен е с ролята си на Юрий Бойка във филма „[[Фаворитът 2]]“. Други известни филми с негово участие са „Нинджа“, „Турнирът“, „Универсален Войник 4“.
'''Скот Адкинс''' ({{lang-en|Scott Adkins}}) е британски [[актьор]], роден на 17 юни 1971 г. в [[Бирмингам]], Англия. Известен е с ролята си на Юрий Бойка във филма „[[Фаворитът 2]]“. Други известни филми с негово участие са „Нинджа“, „Турнирът“, „Универсален Войник 4“.


В детска възраст се занимава с различни бойни спортове между които [[кикбокс]] и [[джудо]]. Има по-голям брат Крег. Скот Адкинс е с испанска жилка — неговата прабаба е от Испания.
В детска възраст се занимава с различни бойни спортове между които [[кикбокс]] и [[джудо]]. Има по-голям брат Крег. Скот Адкинс е с испанска жилка — неговата прабаба е от Испания.

Версия от 21:02, 4 май 2018

Скот Адкинс
Scott Adkins
РоденСкот Адкинс (Scott Adkins)
17 юни 1976 г. (47 г.)
Активност2001-досега
Значими ролиКейси Боуман (Нинджа)
Юрий Бойка (Фаворитът)
Уебсайтhttp://www.scottadkins.com/
Скот Адкинс в Общомедия

Скот Адкинс (Шаблон:Lang-en) е британски актьор, роден на 17 юни 1971 г. в Бирмингам, Англия. Известен е с ролята си на Юрий Бойка във филма „Фаворитът 2“. Други известни филми с негово участие са „Нинджа“, „Турнирът“, „Универсален Войник 4“.

В детска възраст се занимава с различни бойни спортове между които кикбокс и джудо. Има по-голям брат Крег. Скот Адкинс е с испанска жилка — неговата прабаба е от Испания.

Влиза в класа по актьорско майсторство в Сътън Колдфийлд Колидж. На 19 години получава първия си черен колан. На 21-годишна възраст му е предложено място в Академията за драматично изкуство „Уебър Дъглас“. Въпреки това заради финансови проблеми по това време така и не успява да завърши академията. Скот е тренирал също нинджицу, джудо, карате, Крафт Мага и гимнастика. Първият му професионален пробив идва, когато му е предложена роля в Хонг Конг във филм за бойните изкуства, наречен „Extreme Challenge“ - така се озова на Изток за първи път. След това получава предложение за сериала на BBC „Лекари“.

Първата главна роля, която получава, е в кинохита на Исак Флорентин „Нинджа“ от 2009 г. След това се появява и в поредицата "Фаворитът".

През 2011 актьорът е включен във високобюджетното продължение на „Непобедимите“ със Силвестър Сталоун.

Външни препратки