Конституционен съд: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Добавяне {{без източници}}
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{без източници}}
{{без източници}}
'''Конституционният съд''' (или '''конституционен съвет''') е [[държавен орган]], който се изказва в съответствие със [[закон]]ите учредени в [[конституция]]та на страната. В някои страни тази функция се изпълнява от [[Върховен съд|върховния съд]] на държавата. Първият самостоятелен конституционен съд в [[Европа]] е създаден с [[Австрия|австрийската]] конституция от [[1920]] г.
'''Конституционният съд''' (или '''конституционен съвет''') е [[държавен орган]], който се изказва в съответствие със [[закон]]ите учредени в [[конституция]]та на страната. Във всички страни тази функция се изпълнява от [[Върховен съд|върховния съд]] на държавата. Първият самостоятелен конституционен съд в [[Европа]] е създаден с [[Австрия|австрийската]] конституция от [[1920]] г.


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 07:46, 15 май 2018

Конституционният съд (или конституционен съвет) е държавен орган, който се изказва в съответствие със законите учредени в конституцията на страната. Във всички страни тази функция се изпълнява от върховния съд на държавата. Първият самостоятелен конституционен съд в Европа е създаден с австрийската конституция от 1920 г.

Вижте също


Шаблон:Право-мъниче