Елена Яръмова: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 9: Ред 9:
}}
}}


'''Елена Яръмова''' e българска спортна журналистка - репортерка и водеща спортните емисии на [[bTV]]<ref name="bTV"></ref><ref>[http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=704&aid=15968 „Пет мига от живота: Елена Яръмова, водещ и репортер на спортните новини на bTV“, бр. 11, 2012] // списание [[Тема (списание)|Тема]] {{икона|bg}}</ref>, волейболистка и футболистка.
'''Елена Яръмова''' e българска спортна журналистка - репортерка и водеща спортните емисии на [[bTV]]<ref name="bTV"></ref><ref>[http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=704&aid=15968 „Пет мига от живота: Елена Яръмова, водещ и репортер на спортните новини на bTV“, бр. 11, 2012] // списание [[Тема (списание)|Тема]] {{икона|bg}}</ref> и волейболистка.


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 08:06, 27 май 2018

Елена Яръмова
българска журналистка
Родена
29 август 1984 г. (39 г.)

Елена Яръмова e българска спортна журналистка - репортерка и водеща спортните емисии на bTV[1][2] и волейболистка.

Биография

Израства в семейство на спортисти и журналисти. Внучка е на спортния журналист Хари Яръмов. Занимава се със спорт още от детските си години. Започва с лека атлетика, 7 години е професионална състезателка по волейбол в „Бдин“ (Видин). На 17-годишна възраст е приета за студентка в Национална спортна академия в София[3][1].

Дипломира се по специалност „Треньор по футбол“, като 2 години се състезава в националния отбор за девойки (на поста вратар), записвайки участие и на европейски квалификации. Завършва и магистратура по „Спортна журналистика“. От 2003 година работи в bTV[1].

Източници

Шаблон:Журналист-мъниче