Профилиране: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 67: Ред 67:


=== Седми сезон ===
=== Седми сезон ===
Минали са няколко месеца от смъртта на Гарел и Клое осъзнава, че е бременна от него. Неин стар приятел й предлага да работи като психолог за негова организация. Клое признава, че вече не се чувства полезна в полицията. Намират сестрата на Адел, Камий. Тя обаче е подвластна на похитителя си и се опитва да убие Адел. Роше стреля по нея. Камий изпада в кома, оставяйка на Адел да се грижи за сина ѝ Одисей. Клое приема работата заминава, за да отгледа детето на Гарел далеч от лошата слава на баща му. Не след дълго Адел я замества в екипа на Роше.
Минали са няколко месеца от смъртта на Гарел и Клое осъзнава, че е бременна от него. Неин стар приятел й предлага да работи като психолог за негова организация. Клое признава, че вече не се чувства полезна в полицията. Намират сестрата на Адел, Камий. Тя обаче е подвластна на похитителя си и се опитва да убие Адел. Роше стреля по нея. Камий изпада в кома, оставяйка на Адел да се грижи за сина ѝ Одисей. Клое приема работата и заминава заедно с Лили, за да отгледа детето на Гарел далеч от лошата слава на баща му. Не след дълго Адел я замества в екипа на Роше.
Междувременно Джес, сестрата на Фред, става полицай и разкрива на Иполит, че Ема е влюбена в него. Той изглежда отвратен от идеята, но по-късно се оказва, че споделя чувствата на Ема.
Междувременно Джес, сестрата на Фред, става полицай и разкрива на Иполит, че Ема е влюбена в него. Той изглежда отвратен от идеята, но по-късно се оказва, че споделя чувствата на Ема.



Версия от 18:36, 10 юни 2018

Профилиране
Жанркриминален, драма
Създател(и)Фани Робърт,
София Лебарбиер
Страна Франция
Сезони7
Епизоди74
Продукция
Времетраене50 – 55 мин.
Разпространение
ТВ каналTF1
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Профилиране (Шаблон:Lang-fr) e френски криминален сериал, създаден от Фани Робърт и София Лебарбиер, който се излъчва от 23 април 2009 г. по TF1.

В България сериалът се излъчва по AXN и AXN White.

Сюжет

Клои Сейнт-Лоран е психолог със специализация в криминологията. Нейните експертни умения и изключителна чувствителност ѝ позволяват да дешифрира мислите на убийците и жертвите и да помага на полицията в разплитането на най-трудните случаи. Междувременно тя трябва да се справи с травмите от все още непреодоляното си минало, да намери приятели и да опита късмета си в любовта.

Първи сезон

Клои е представена на командир Матийо Перак, който изобщо не е във възторг от идеята да има такава странна жена в екипа си. Той се държи недружелюбно с нея, отричайки методите ѝ, но накрая е принуден да признае, че тя върши работата си добре, и я разубеждава от решението ѝ да напусне заради разногласията им.

Втори сезон

Матийо постепенно разбира тайната на Клои и защо тя крие истинското си име. Двамата започват да се сработват и изграждат приятелство. Клои подкрепя Матийо, когато той научава за изневярата на жена си. Появява се Луиз Дранкур, която твърди, че е сестра на Клои. Матийо започва да подозира, че Луиз лъже, и посещава бащата на Клои. Става ясно, че Луиз е психично болна. Тя ранява смъртоносно Матийо в опита си да избяга.

Трети сезон

Месеци наред Клои не се е обаждала на Фредерик и Иполит и отказва да поема нови случаи. Новият командир, Тома Роше, успява да я убеди да се върне на работа. Клои се влюбва в свой колега, съдя, но той се оказва женен. Клои забременява от него, а по-късно загубва детето. Междувременно Роше открива убиеца на жена си и успява да го осъди. След като Ламарк, техен шеф и приятел, е несправедливо обвинен в убийство, Клои научава нови факти за убийството на майка си, и подозира, че тя е жива.

Четвърти сезон

Клои се връща на работа и излиза на среща с нов колега, Антоан Гарел. Връзката им не върви добре. Клои среща сирачето Лили и ѝ помага да се справи след смъртта на майка си. Решава да осинови детето, но това се оказва по-трудно от очакваното. Гарел се опитва да ѝ помогне, но Клои къса с него, тъй като смята, че отношенията им ѝ влияят зле. Фред и Иполит най-сетне се събират. В процес на ново разследване Клое осъзнава, че Гарел е престъпник „Отмъстител“ и убива дилъри, прикривайки се чрез позицията си. Гарел е ранен и предлага на Клои да избягат заедно, но тя избира да го предаде на полицията. В последния им момент заедно той ѝ казва, че я обича, след което скача от мост и пада в реката. Тялото му не е открито.

Пети сезон

Шести сезон

Донякъде уравновесена, Клое се връща на работа – постепенно, с някои условия. Тя се старае да възстанови приятелството си с Роше и да си върне попечителството над Лили. Пристига нов член на екипа – Ема Томази, която се оказва дъщеря на Фред. Иполит се държи грубо с нея. Ема научава, че той се дрогира, и опитва да му помогне. Срещаме отново Адел, която все така търси сестра си Камий. Клое се запознава със стар приятел на Роше – Димитри, който показва подчертан интерес към нея. Димитри твърди пред Тома, че Лука е негов син, но бива убит, преди да направят тест за бащинство. Връщат на Клое попечителството над Лили, но когато вижда мъртвия Гарел, тя се бои, че отново полудява. Оказва се, че Гарел е жив. Клое побягва от него и пада в гората. Когато се събужда, не помни коя е. Гарел решава да промени историята на живота ѝ, за да я убеди да избяга с него, но истината излиза наяве. Тома намира Гарел и двамата стрелят един срещу друг, като не е ясно дали някой от тях оцелява.

Седми сезон

Минали са няколко месеца от смъртта на Гарел и Клое осъзнава, че е бременна от него. Неин стар приятел й предлага да работи като психолог за негова организация. Клое признава, че вече не се чувства полезна в полицията. Намират сестрата на Адел, Камий. Тя обаче е подвластна на похитителя си и се опитва да убие Адел. Роше стреля по нея. Камий изпада в кома, оставяйка на Адел да се грижи за сина ѝ Одисей. Клое приема работата и заминава заедно с Лили, за да отгледа детето на Гарел далеч от лошата слава на баща му. Не след дълго Адел я замества в екипа на Роше. Междувременно Джес, сестрата на Фред, става полицай и разкрива на Иполит, че Ема е влюбена в него. Той изглежда отвратен от идеята, но по-късно се оказва, че споделя чувствата на Ема.

Роли

Психо-криминолози

  • Жулиета Роуд – Адел Делетре/Камий Делетр [1]
  • Одил Вилман – Клои Сейнт Лоран 

Комисари

  • Комисар Грегоар Ламарк 

Ръководители на групата

  • Филип Бас – Командир Тома Роше (от трети сезон)
  • Гийом Крамой – Командир Матийо Перак, убит от Луиз Дранкур
  • Бенхамин Барош – Командир Антоан Гарел, приятел на Клое, по-късно разкрит като престъпник

Екип

  • Рафаел Феррет - Лейтенант Иполит дьо Куртен 
  • София дьо Фюрст – Лейтенант Ема Томаси, дъщеря на Фред (от шести сезон)
  • Ванеса Валенс – Лейтенант Фредерика „Фред“ Кансел, съпруга на Иполит, майка на Ема, мъртва
  • Диан Дасигн – Лейтенант Джесика „Джес“ Кансел – сестра на Фред, леля на Ема

Лекарите

  • Береник : „Доктор“ (сезон 3)

Семейство на Клои Сейнт-Лоран

  • Дидиер Мериго – Мишел Фишер, баща
  • Лоранс Маслиа – Лоранс Фишер, майка
  • Фани Занини – Лили Мерик, осиновена дъщеря
  • Мари Кремер – Луиз Дранкур, фалшива сестра
  • Дете (с Антоан Гарел)

Семейство на Тома Роше

  • Клементин Поидартс – Елиз, сестра (периодично, сезон 5)
  • Нейтън Геоджолин  – Лука Роше, син (периодично, от трети сезон)

Семейство на Адел Делетр

  • Камий Делетр, сестра близначка
  • Одисей Делетр, племенник

Източници