Договори от Осло: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Добавяне {{без източници}}
м {{lang-en}}; козметични промени
Ред 1: Ред 1:
{{без източници}}
{{без източници}}
'''Договорите от Осло''' (на [[английски език|английски]] ''Oslo Accords'') са няколко споразумения, сключени между [[Израел]] и [[Организация за освобождение на Палестина|Организацията за освобождение на Палестина]] (ООП), която действа като представител на палестинския народ. Те са подписани през [[1993]] г. като част от мирния процес в [[израелско-палестински конфликт|израелско-палестинския конфликт]] и официално са наричани ''Декларация на принципите''. Въпреки големите надежди, изказани в договорите и в последвалите споразумения, които също дават надежди за нормализацията на израелските отношения с [[араби|арабски]]я свят, проблемът все още не е разрешен.
'''Договорите от Осло''' ({{lang-en|Oslo Accords}}) са няколко споразумения, сключени между [[Израел]] и [[Организация за освобождение на Палестина|Организацията за освобождение на Палестина]] (ООП), която действа като представител на палестинския народ. Те са подписани през [[1993]] г. като част от мирния процес в [[израелско-палестински конфликт|израелско-палестинския конфликт]] и официално са наричани ''Декларация на принципите''. Въпреки големите надежди, изказани в договорите и в последвалите споразумения, които също дават надежди за нормализацията на израелските отношения с [[араби|арабския]] свят, проблемът все още не е разрешен.


{{политика-мъниче}}
{{политика-мъниче}}

Версия от 17:25, 6 август 2018

Договорите от Осло (Шаблон:Lang-en) са няколко споразумения, сключени между Израел и Организацията за освобождение на Палестина (ООП), която действа като представител на палестинския народ. Те са подписани през 1993 г. като част от мирния процес в израелско-палестинския конфликт и официално са наричани Декларация на принципите. Въпреки големите надежди, изказани в договорите и в последвалите споразумения, които също дават надежди за нормализацията на израелските отношения с арабския свят, проблемът все още не е разрешен.

Шаблон:Политика-мъниче

Short video about Oslo Accords from the Israeli News Company

Шаблон:Азия-мъниче