Алан Уокър: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 11: Ред 11:
|сайт={{URL|http://www.alanwalkermusic.no/}}
|сайт={{URL|http://www.alanwalkermusic.no/}}
}}
}}
'''Алан Уокър''' ({{lang-no|Alan Walker}}) е норвежки диджей и продуцент, роден на 24 август 1997 г. в Берген, Норвегия. През 2014 г. той издава първия си сингъл „Fade“ в стил електрохаус. Вокалната версия на сингъла, озаглавена „Faded“, се превръща в голям хит.
'''Алан Уокър''' ({{lang-no|Alan Walker}}) е норвежки диджей и продуцент, роден на 24 август 1997 г. в [[Берген]], [[Норвегия]]. През 2014 г. той издава първия си сингъл „Fade“ в стил електрохаус. Вокалната версия на сингъла, озаглавена „Faded“, се превръща в голям хит.


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 19:52, 11 октомври 2018

Алън Уокър
Уокър по време на интервю в Германия
Уокър по време на интервю в Германия
Информация
Роден
Алан Олав Уокър
24 август 1997 г. (26 г.)
Стил
Активностот 2012 г.
Музикален издател
Уебсайтwww.alanwalkermusic.no
Алън Уокър в Общомедия

Алан Уокър (Шаблон:Lang-no) е норвежки диджей и продуцент, роден на 24 август 1997 г. в Берген, Норвегия. През 2014 г. той издава първия си сингъл „Fade“ в стил електрохаус. Вокалната версия на сингъла, озаглавена „Faded“, се превръща в голям хит.

Биография

Алън е израснал в дигиталната епоха, затова е заинтересован от програмиране и дизайн. През 2012 г. той започва да прави музика на своя лаптоп и благодарение на свои онлайн приятели, които разпространили творчеството му из Интернет, той привлякъл вниманието на няколко звукозаписни компании. След като песента „Fade“ станала популярна в „YouTube“, той подписал с лейбъла „No Copyright Sounds“. Песента станала особено популярна сред геймърите.

След „Fade“ през 2015 излизат песните „Spectre“ и „Force“. Първият сингъл на Алан Уолкър на „Sony Music Sweden“ била песента „Faded“, която е вокална версия на песента „Fade“. Сингълът е пуснат на 4 декември 2015, а вокално съдействие в песента оказала певицата Иселин Солхайм. Песента оглавила норвежките класации „VG-lista singles chart“ и шведската „Sverige topp lista“, била в топ 10 във Финландия и Дания; също така се появява и в класациите в Италия, Германия, Холандия, Ирландия, Австрия и други.

Обществен имидж

Уокър първоначално е известен като „DJ Walkzz“ тъй като е част от различни групи. По-късно се преименува на „Walkzz“. В крайна сметка започва да използва истинското си име – Алън Уокър – като сценично. Логото му се състои от преплетени букви „A“ и „W“ – инициалите на името му. То е създадено от Walker през 2013 г. Той също използва качулка и маска за лице, наподобяващо концепцията на black bloc на сцената, пресъздавайки останалата част от изгледа.

В самото начало ние мислехме идеи как можем да се покажем Alan Walker като артист и след това създадохме символ, който би привлякъл всеки. Ето защо човек може просто да носи качулка и маска и да стане като „Уокър“. Това е и знак, който означава, че без значение кой си, можеш да бъдеш „Уокър“; всички са равни.“ Уокър обяснява концепцията си в интервю на „KKBox“. Запитан в интервю от „NRK“ защо той не използва маската, той казва: „Това е, за да се поддържа дискретност, като се поддържа публичния образ, който те ми дадоха, а и мисля, че е много готино малък обрат, който кара хората да си задават въпроси за това кой наистина е човекът зад Алън Уокър.“.

Награди и номинации

Година Организация Награда Работа Резултат
2016 Gullsnutten[1] Årets Musikk (Music of the Year) Alan Walker Шаблон:Won
MTV Europe Music Awards Best Norwegian Act Шаблон:Won
P3 Gull Årets Nykommer (Newcomer of the Year) Шаблон:Nominated
Årets Låt (Song of the Year) „Faded“ Шаблон:Nominated
Cannes Lions International Festival of Creativity The Cannes Lions Award Шаблон:Won
Eska Music Awards Best International Hit Шаблон:Won
NRJ Music Awards Norge Årets Norske Låt (Norwegian Song of the Year) „Sing Me to Sleep“ Шаблон:Won
EBBA Awards '17

by Eurosonic Noorderslag

European Border Breakers Award Alan Walker Шаблон:Won
2017 Public Choice Award Шаблон:Nominated
Spellemannprisen '16 Årets Låt (Song of the Year) „Faded“ Шаблон:Won
Brit Awards British Single of the Year Шаблон:Nominated
KKBox Music Awards Best Western Artist of the Year Alan Walker Шаблон:Won
Best Western Single of the Year „Faded“ Шаблон:Won
WDM Radio Awards Best New Talent Alan Walker rowspan="2"
Gullsnutten Årets Musikk (Music of the Year)

Източници