Филип Синапов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Премахнати редакции на 46.10.73.253 (б.): без хвалебствия
Етикет: Отмяна
Редакция без резюме
Ред 21: Ред 21:
| период-на-активност = от 2015 г.
| период-на-активност = от 2015 г.
| лейбъл = [[Диапазон Рекърдс]] и телевизиите [[Фен ТВ]] и Фен фолк тв!
| лейбъл = [[Диапазон Рекърдс]] и телевизиите [[Фен ТВ]] и Фен фолк тв!
| свързани-изпълнители = [[Веселин Джигов]], [[Росица Пейчева]] и др.
| свързани-изпълнители = [[Веселин Джигов]], [[Росица Пейчева]], [[Надка Караджова]] и др.
| влияния =
| влияния =
| известни творби =
| известни творби =
Ред 36: Ред 36:


== Биография ==
== Биография ==
Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.
Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Първите му спомени с музиката в ранното детство са свързани с малък касетофон, от който постоянно слушал аудиокасети с народни песни-предимно на певците [[Веселин Джигов]] и [[Росица Пейчева]]-солисти на [[Виевска фолк група]], на които той е огромен почитател и счита за свои идоли сред останалите изпълнители на български фолклор. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена.Като солист на тези групи няколко пъти посещава Република Турция. Обирал е аплодисментите на фестивали в [[Истанбул]], [[Измир]], [[Чанаккале]], [[Ялова]], [[Бурса]], Чинарджик и много други. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.


Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Участва също така и в музикалните формати [[Пей с мен]] (Нова тв), [[Мюзик айдъл]] ([[БТВ]]) – два пъти и в [[Гласът на България]] ([[БТВ]]).
Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Започва да взима участие също така и в медийното пространство, а именно в музикалните формати като: [[Пей с мен]] (Нова тв) през 2009 година, [[Мюзик айдъл]] ([[БТВ]]), два пъти-през 2010 и 2011 година и в [[Гласът на България]] ([[БТВ]]) през 2013 година.


През 2016 година завършва Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Към 2018 е студент в [[Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство|Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство]] в град Пловдив със специалност Изпълнителско изкуство-народно пеене. Негови преподаватели са Данка Цветкова и Николай Гурбанов. Завоювал е няколко златни медали от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие „Неделино“, също така от “Рожен“,“Орфеева дарба“,“Копривщица“ и др. Също така носител на златен медал от Национален музикален и танцов фестивал „Пиленце пее – 2014“, посветен на народната певица Надка Караджова, на Златна лира от конкурса „Орфеево изворче – 2014“-гр.Стара Загора, на Златна лира от НМФК“Орфееви таланти“-град Калофер през 2015 година, на Златна лира и почетен знак от Националния старопланински шампионат по фолклор „Евро фолк 2015“, лауреат и носител на първа награда от НМФК „Орфееви таланти“2017 – [[Пловдив]], носител на златен медал от „Фолклорна магия“ 2018 и други.
През 2016 година, след петгодишно обучение, Филип завършва отлично Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Към 2018-та е студент в [[Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство|Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство]] в град Пловдив със специалност Изпълнителско изкуство-народно пеене. Негови преподаватели са гл.ас.д-р Данка Цветкова и д-р Николай Гурбанов. В годините до сега, Филип Синапов е завоювал доста отличия и награди: златни медали от Националния фолклорен събор “Рожен“,от Националния събор на българското народно творчество “Копривщица“, от Фолклорния фестивал на певческото изкуство "Лозен", от Международния фестивал за автентичен фолклор "Дорково", от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие „Неделино“, от Националния детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба“ – гр.София и други. Също така е седемкратен носител на златни лири и статуетки от Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" през 2006, 2008,2009,2010,2011,2013 и 2014 година.Носител е и на златен медал от Националния музикален и танцов фестивал „Пиленце пее – 2014“, посветен на народната певица Надка Караджова, на златна лира от НМФК “Орфееви таланти“-град Калофер през 2015 година, на златна лира от конкурса „Малешево пее и танцува",, на златна лира и почетен знак от Националния старопланински шампионат по фолклор „Евро фолк 2015“, лауреат и носител на първа награда от Националния младежки фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ 2017 година–град[[Пловдив]](поради което през 2018-та е гост-изпълнител на неговото откриване), носител на първа награда и златна статуетка от първия Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ 2018 в град Банско и други.


През 2014 реализира шест записа в Българско национално радио . В края на същата година е обявен за „Талант на Момчилград“. Освен, че е изпълнител, Филип издирва и записва автентичен фолклор от своето село [[Гърнати]], Смолянско. Притежава баритонов глас, с топъл и мек тембър. Изпълнява песни от Родопската, Тракийската и Пиринската фолклорна област. Последовател е на предимно традиционното и силно автентично звучене, с изразен собствен стил, музикален почерк и начин на пеене.
През 2014 реализира шест записа в Българско национално радио . В края на същата година е обявен за „Талант на Момчилград“. Освен, че е изпълнител, Филип издирва и записва автентичен фолклор от своето село [[Гърнати]], Смолянско. Притежава баритонов глас, с топъл и мек тембър. Изпълнява песни от Родопската, Тракийската и Пиринската фолклорна област. Последовател е на предимно традиционното и силно автентично звучене, с изразен собствен стил, музикален почерк и начин на пеене.

Версия от 14:44, 17 октомври 2018

Филип Синапов
български певец на народни песни

Роден
Филип Янков Синапов
3 ноември 1997 г. (21 г.)

Националност България
Музикална кариера
Стилнародна музика
Инструментивокал
Гласбаритон
НаправлениеБългарски фолклор
Активностот 2015 г.
ЛейбълДиапазон Рекърдс и телевизиите Фен ТВ и Фен фолк тв!
Свързани изпълнителиВеселин Джигов, Росица Пейчева, Надка Караджова и др.
Награди"Фолклорна песен на 2017" за „Хранила майка, кутила“, носител на звание „Талант на Момчилград“, Първо място от „Орфееви таланти 2017“, Първо място от „Фолклорна магия 2018“ и др.
Семейство

УебсайтFilipsinapovofficial
Филип Синапов в Общомедия

Филип Синапов е български народен певец, изявен млад изпълнител на песни от Родопската фолклорна област. От 2016 година е част от музикална компания Диапазон Рекърдс, както и артист-изпълнител на телевизиите Фен и Фен фолк.

Биография

Филип е роден в град Момчилград на 3 ноември 1997 година. Израства в музикален род, в който повечето пеят. Запява още на четиригодишна възраст. Първите му спомени с музиката в ранното детство са свързани с малък касетофон, от който постоянно слушал аудиокасети с народни песни-предимно на певците Веселин Джигов и Росица Пейчева-солисти на Виевска фолк група, на които той е огромен почитател и счита за свои идоли сред останалите изпълнители на български фолклор. Още от малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена.Като солист на тези групи няколко пъти посещава Република Турция. Обирал е аплодисментите на фестивали в Истанбул, Измир, Чанаккале, Ялова, Бурса, Чинарджик и много други. Участва в десетки конкурси за народно пеене и фолклор като цяло.

Изявява се на много местни и национални надпявания, фестивали и събори. Започва да взима участие също така и в медийното пространство, а именно в музикалните формати като: Пей с мен (Нова тв) през 2009 година, Мюзик айдъл (БТВ), два пъти-през 2010 и 2011 година и в Гласът на България (БТВ) през 2013 година.

През 2016 година, след петгодишно обучение, Филип завършва отлично Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Към 2018-та е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив със специалност Изпълнителско изкуство-народно пеене. Негови преподаватели са гл.ас.д-р Данка Цветкова и д-р Николай Гурбанов. В годините до сега, Филип Синапов е завоювал доста отличия и награди: златни медали от Националния фолклорен събор “Рожен“,от Националния събор на българското народно творчество “Копривщица“, от Фолклорния фестивал на певческото изкуство "Лозен", от Международния фестивал за автентичен фолклор "Дорково", от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие „Неделино“, от Националния детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба“ – гр.София и други. Също така е седемкратен носител на златни лири и статуетки от Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" през 2006, 2008,2009,2010,2011,2013 и 2014 година.Носител е и на златен медал от Националния музикален и танцов фестивал „Пиленце пее – 2014“, посветен на народната певица Надка Караджова, на златна лира от НМФК “Орфееви таланти“-град Калофер през 2015 година, на златна лира от конкурса „Малешево пее и танцува",, на златна лира и почетен знак от Националния старопланински шампионат по фолклор „Евро фолк 2015“, лауреат и носител на първа награда от Националния младежки фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ 2017 година–градПловдив(поради което през 2018-та е гост-изпълнител на неговото откриване), носител на първа награда и златна статуетка от първия Национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ 2018 в град Банско и други.

През 2014 реализира шест записа в Българско национално радио . В края на същата година е обявен за „Талант на Момчилград“. Освен, че е изпълнител, Филип издирва и записва автентичен фолклор от своето село Гърнати, Смолянско. Притежава баритонов глас, с топъл и мек тембър. Изпълнява песни от Родопската, Тракийската и Пиринската фолклорна област. Последовател е на предимно традиционното и силно автентично звучене, с изразен собствен стил, музикален почерк и начин на пеене.

Източници