Въздухозаборник: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Emil (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Въздухозаборник''' - в моторните спортове - детайл или част от система която улавя въздушния поток над главата на [[пилот]]а и го пренасочва към [[двигател]]я. Има специфична форма и се произвежда след много прецизни измервание, така че да подава достатъчно количество въздух, нужен на двигателя за нормална работа. Използва се и като приспособление за отвеждане на въздух към радиаторите на болида от [[Формула 1]].
'''Въздухозаборник''' в моторните спортове е детайл или част от система, която улавя въздушния поток над главата на [[пилот]]а и го пренасочва към [[двигател]]я. Има специфична форма и се произвежда след много прецизни измервания, така че да подава достатъчно количество въздух, нужен на двигателя за нормална работа. Използва се и като приспособление за отвеждане на въздух към радиаторите на болида от [[Формула 1]].


Има и въздухозаборници за охлаждане на спирачните дискове и апарати.
Съществуват също въздухозаборници за охлаждане на спирачните дискове и апарати.
[[Категория:Техника - Формула 1]]
[[Категория:Техника - Формула 1]]

Версия от 08:22, 26 март 2007

Въздухозаборник в моторните спортове е детайл или част от система, която улавя въздушния поток над главата на пилота и го пренасочва към двигателя. Има специфична форма и се произвежда след много прецизни измервания, така че да подава достатъчно количество въздух, нужен на двигателя за нормална работа. Използва се и като приспособление за отвеждане на въздух към радиаторите на болида от Формула 1.

Съществуват също въздухозаборници за охлаждане на спирачните дискове и апарати.