Кавитация: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Vancorev (беседа | приноси)
Конкретизиране и давана на основна информация за процеса, имeннo от който се интересуват хората тъrсещи ключовата дума Кавитация
Vancorev (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Ред 19: Ред 19:
Източник:
Източник:


BodyLAB Studio - <ref group="Кавитация">[https://bodylab.studio/bg/shop/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/ https://bodylab.studio/bg/shop/процедури/кавитация/]</ref>{{без източници|11:48, 26 юни 2015 (UTC)}}{{физика-мъниче}}
BodyLAB Studio - [https://bodylab.studio/bg/shop/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/ Кавитация]{{без източници|11:48, 26 юни 2015 (UTC)}}{{физика-мъниче}}


[[Категория:Механика на флуидите]]
[[Категория:Механика на флуидите]]

Версия от 19:45, 11 февруари 2019

Кавитация – разбива и изхвърля мазнините

Кавитация е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Намаляването на мерките чрез кавитация е ефективен метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса. Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфата и отделителната система. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма. Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани.

Ултразвуковите вълни се предават чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника. Благодарение на кавитацията можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите.

Необходим общ брой процедури?

Максималният курс от процедури е между 8 и 12, в зависимост от количеството мастни натрупвания. Честотата на извършване на процедурите е веднъж на 5-7 дни. Не могат да се третират повече от три зони наведнъж.

След постигане на желания резултат, процедурите могат да бъдат разредени до веднъж на месец, за да се поддържа постигнатия ефект.

Каква е продължителността на процедурата и може ли да се съчетава с други процедури?

Продължителността на третиране на една зона с кавитация е около 10-30 мин.

Терапията е подходяща за мъже и жени.

За постигане на оптимални резултати е добре кавитацията да се комбинира с радиочестотен лифтинг на тяло, вакуумна терапия, антицелулитен масаж,  както и адекватна двигателна активност.


Източник:

BodyLAB Studio - Кавитация

Шаблон:Физика-мъниче