Амбиция: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 1: Ред 1:
'''Амбицият''' е стремеж към по-висок статус. Желанието за [[Слава (известност)|слава]] или [[богатство]] подтиква [[индивид]]ите да мобилизират цялата си енергия, да достигнат по-високо ниво и да осъществят потенциалните си възможности. Но когато амбицията не е подкрепена от действителни възможности, тя е причина за разочарования и дезадаптация.
'''Амбицията''' е стремеж към по-висок статус. Желанието за [[Слава (известност)|слава]] или [[богатство]] подтиква [[индивид]]ите да мобилизират цялата си енергия, да достигнат по-високо ниво и да осъществят потенциалните си възможности. Но когато амбицията не е подкрепена от действителни възможности, тя е причина за разочарования и дезадаптация.


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 21:14, 21 февруари 2019

Амбицията е стремеж към по-висок статус. Желанието за слава или богатство подтиква индивидите да мобилизират цялата си енергия, да достигнат по-високо ниво и да осъществят потенциалните си възможности. Но когато амбицията не е подкрепена от действителни възможности, тя е причина за разочарования и дезадаптация.

Източници

Тази статия се основава на материал от http://bulgarian-psychology.com/, използван с разрешение.

Шаблон:Психология-мъниче