Карел Дюжарден: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м →‎Галерия: Грешки в статичния код: Остарели HTML-тагове редактирано с AWB
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-nl}} => {{lang|nl}}
Ред 14: Ред 14:
}}
}}


'''Карел Дюжардèн''' ({{lang-nl|Karel Dujardin}}) е [[Нидерландия|нидерландски]] [[барок]]ов [[художник]], известен със своите [[пейзаж]]и и сцени от селския живот в [[Италия]].
'''Карел Дюжардèн''' ({{lang|nl|Karel Dujardin}}) е [[Нидерландия|нидерландски]] [[барок]]ов [[художник]], известен със своите [[пейзаж]]и и сцени от селския живот в [[Италия]].


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 02:56, 27 февруари 2019

Карел Дюжарден
Автопортрет, 1662 г.
Автопортрет, 1662 г.
Роден
1626 г.
Починал
20 ноември 1678 г. (52 г.)
НационалностНидерландия
Направлениебарок
Карел Дюжарден в Общомедия

Карел Дюжардèн (на нидерландски: Karel Dujardin) е нидерландски бароков художник, известен със своите пейзажи и сцени от селския живот в Италия.

Биография

Дюжарден е роден в Амстердам през 1640 и съвсем млад заминава за Италия. Той става известен сред артистичните среди в Рим като Barba di Becco. На път към Амстердам, натрупва големи дългове в Лион и, за да ги изплати, се жени за възрастната си хазяйка, с която заминава за Холандия. Там картините му са високо оценени, но скоро той тайно напуска дома си и се връща в Италия. В Рим той е посрещнат с радост от своите приятели и почитатели.

Карел Дюжарден умира през 1678 във Венеция.

Галерия

Външни препратки

Шаблон:Нидерландски художник-мъниче

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Karel Dujardin в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​