Размисли и страсти: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м Robot: Automated text replacement (-([^\.\=0-9][0-2][0-9])\.([0-5][0-9][^\.0-9]) +\1:\2)
Ред 1: Ред 1:
'''„Размисли и страсти“''' е [[публицистика|публицистично]] предаване, което се излъчва всяка неделя от 19.50 ч. по национална телевизия [[СКАТ]]. В него водещият проф. д. ф. н. [[Юлиан Вучков]] засяга различни страни от човешкия живот - [[култура]]та, [[политика]]та, социалните проблеми и други.
'''„Размисли и страсти“''' е [[публицистика|публицистично]] предаване, което се излъчва всяка неделя от 19:50 ч. по национална телевизия [[СКАТ]]. В него водещият проф. д. ф. н. [[Юлиан Вучков]] засяга различни страни от човешкия живот - [[култура]]та, [[политика]]та, социалните проблеми и други.


Продължителността на предаването е 180 минути, като е разделено на три части:
Продължителността на предаването е 180 минути, като е разделено на три части:

Версия от 15:31, 20 април 2007

„Размисли и страсти“ е публицистично предаване, което се излъчва всяка неделя от 19:50 ч. по национална телевизия СКАТ. В него водещият проф. д. ф. н. Юлиан Вучков засяга различни страни от човешкия живот - културата, политиката, социалните проблеми и други.

Продължителността на предаването е 180 минути, като е разделено на три части:

  • Първата част се състои от монолог на водещия със средна продължителност 30-35 мин.
  • Във втората част има диалог със зрителите, който продължава близо 60 мин. Професор Вучков също така е много популярен и зад граница, много българи от чужбина вземат активно участие в дискусиите чрез зрителските обаждания. В края на зрителските обаждания водещият изчита най-любопитните и интересни писма, получени през седмицата.
  • В последната трета част - „шампанското на предаването“, в студиото влиза известен гост от сферата на науката, изкуството или политиката.

Характерна за предаването е авторитарността на водещия. Той често прекъсва и се кара от ефир на зрители, чиято позиция по обсъжданата тема се различава от неговата.

Шаблон:Мъниче България