Науки за Земята: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
добавен източник
м поставяне на квадратни скоби и фиксиране на линк; козметични промени
Ред 1: Ред 1:
'''Науките за Земята''' (познати още като '''геонауки''') обхващат науките, занимаващи се с планетата [[Земя]].<ref>https://www.britannica.com/science/Earth-sciences</ref> Тя е особен случай в науката, тъй като е единствената планета с подходящи за живот условия. Съществуват както редукционистки, така и холистки възгледи относно науките за Земята. Най-важните дисциплини в тази сфера използват постиженията на физиката, математиката, химията и биологията, за да направят количествен анализ на основните области от Земята.
'''Науките за Земята''' (познати още като '''геонауки''') обхващат науките, занимаващи се с планетата [[Земя]].<ref>[https://www.britannica.com/science/Earth-sciences www.britannica.com]</ref> Тя е особен случай в науката, тъй като е единствената планета с подходящи за живот условия. Съществуват както редукционистки, така и холистки възгледи относно науките за Земята. Най-важните дисциплини в тази сфера използват постиженията на физиката, математиката, химията и биологията, за да направят количествен анализ на основните области от Земята.


== Списък на науките за Земята ==
== Списък на науките за Земята ==
Ред 45: Ред 45:
{{Природни науки}}
{{Природни науки}}


[[Категория:Науки за Земята|!]]
[[Категория:Науки за Земята| ]]

Версия от 15:29, 28 февруари 2019

Науките за Земята (познати още като геонауки) обхващат науките, занимаващи се с планетата Земя.[1] Тя е особен случай в науката, тъй като е единствената планета с подходящи за живот условия. Съществуват както редукционистки, така и холистки възгледи относно науките за Земята. Най-важните дисциплини в тази сфера използват постиженията на физиката, математиката, химията и биологията, за да направят количествен анализ на основните области от Земята.

Списък на науките за Земята

Бележки

Вижте също