Камбърнолд: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-en}} => {{lang|en}}
м без   интервал
Ред 22: Ред 22:
}}
}}


'''Къмбърно̀лд''' ({{lang|en|Cumbernauld}}, на [[гаелски]] ''Comar nan Allt'') е [[град]] в централната част на [[Шотландия]]. Разположен е в [[Област (административна единица)|област]] [[Северен Ланаркшър]] на около 10 km [[север]]но от [[Глазгоу]]. Създаден е през [[1956]] г., когато е отделен от Глазгоу поради пренаселване. Има [[жп гара]] и малко [[летище]]. Областният център [[Мъдъруел]] се намира на около 12 km южно от Къмбърнолд. [[Електроника]], хранително-вкусова и [[химия|химическа]] [[промишленост]]. Население 51 300 жители от преброяването през [[2004]] г. [http://www.gro-scotland.gov.uk/files1/stats/04mid-year-estimates-settlements-table1.pdf].
'''Къмбърно̀лд''' ({{lang|en|Cumbernauld}}, на [[гаелски]] ''Comar nan Allt'') е [[град]] в централната част на [[Шотландия]]. Разположен е в [[Област (административна единица)|област]] [[Северен Ланаркшър]] на около 10 km [[север]]но от [[Глазгоу]]. Създаден е през [[1956]] г., когато е отделен от Глазгоу поради пренаселване. Има [[жп гара]] и малко [[летище]]. Областният център [[Мъдъруел]] се намира на около 12 km южно от Къмбърнолд. [[Електроника]], хранително-вкусова и [[химия|химическа]] [[промишленост]]. Население 51 300 жители от преброяването през [[2004]] г. [http://www.gro-scotland.gov.uk/files1/stats/04mid-year-estimates-settlements-table1.pdf].


== Спорт ==
== Спорт ==

Версия от 22:05, 5 януари 2020

Къмбърнолд
— Град —
Търговският център в централната част на Къмбърнолд
Търговският център в централната част на Къмбърнолд
Страна Великобритания
Съставна страна Шотландия
ОбластСеверен Ланаркшър
Население52 270 души (2011 г.)
Къмбърнолд в Общомедия

Къмбърно̀лд (на английски: Cumbernauld, на гаелски Comar nan Allt) е град в централната част на Шотландия. Разположен е в област Северен Ланаркшър на около 10 km северно от Глазгоу. Създаден е през 1956 г., когато е отделен от Глазгоу поради пренаселване. Има жп гара и малко летище. Областният център Мъдъруел се намира на около 12 km южно от Къмбърнолд. Електроника, хранително-вкусова и химическа промишленост. Население 51 300 жители от преброяването през 2004 г. [1].

Спорт

Представителният футболен отбор на града носи името ФК Клайд. Редовен участник е във второто ниво на шотландския футбол Шотландската първа дивизия.

Побратимени градове

Външни препратки

Шаблон:Гео-мъниче Шаблон:Шотландия-мъниче