Microsoft Publisher: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Lzmxya (беседа | приноси)
Редакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 18: Ред 18:
| license = [[Trialware]]
| license = [[Trialware]]
}}
}}
'''Майкрософт Публишер''' ({{lang|en|Microsoft Office Publisher}}) е програма, разработена от [[Microsoft]]. Това е приложение, което се различава от Microsoft Office Word, тъй като се фокусира върху проектирането и оформлението на интернет страници, а не на текстов дизайн. Microsoft Publisher – е приложение, включено в пакета [[Microsoft Office]]. Името на програмата идва от думата „издател“, т.е. програма, предназначена да издава различни публикации.
'''Майкрософт Пъблишър''' ({{lang|en|Microsoft Office Publisher}}) е програма, разработена от [[Microsoft]]. Това е приложение, което се различава от Microsoft Office Word, тъй като се фокусира върху проектирането и оформлението на интернет страници, а не на текстов дизайн. Microsoft Publisher – е приложение, включено в пакета [[Microsoft Office]]. Името на програмата идва от думата „издател“, т.е. програма, предназначена да издава различни публикации.


== Особености ==
== Особености ==

Версия от 21:02, 29 януари 2020

Microsoft Publisher
Информация
РазработчикMicrosoft
Начална версия1991 г.
Последна версия2019 (16.0.10827.20118)
Операционна системаMicrosoft Windows
Вид софтуернастолна издателска система
ЛицензTrialware
Microsoft Publisher в Общомедия

Майкрософт Пъблишър (на английски: Microsoft Office Publisher) е програма, разработена от Microsoft. Това е приложение, което се различава от Microsoft Office Word, тъй като се фокусира върху проектирането и оформлението на интернет страници, а не на текстов дизайн. Microsoft Publisher – е приложение, включено в пакета Microsoft Office. Името на програмата идва от думата „издател“, т.е. програма, предназначена да издава различни публикации.

Особености

Microsoft Publisher съдържа нови и усъвършенствани инструменти, които помагат ефективно да създавате, персонализирате и повторно да използвате различни маркетингови материали, съобразени с конкретните ви нужди. Насочена е към малкия бизнес с цел по лесна работа, на по достъпна цена.

  • Започва се с библиотека от стотици адаптивни шаблони за дизайн и празни публикации, включително бюлетини, брошури, листовки, пощенски картички, уеб сайтове, дизайни на електронна поща и други.
  • Създаване на елементи за реклама и управление на различен вид бизнес, както и за и лични нужди, които съдържат име на фирмата, информация за контакт и емблема и други.
  • Преди да се избере шаблон, може да използвате функцията за динамичен преглед на шаблони на Office Publisher с използване на елементи за маркиране, включително цветове, шрифтове, лого и бизнес информация.
  • Нова функция за търсене ви позволява бързо да намерите и видите висококачествени шаблони на Office Publisher в каталога на издателите от Microsoft Office Online.
  • За да се ускори търсенето на шаблони, може да се използват ефективни средства за категоризиране, разглеждане, отваряне и запаметяване в папка „Моите шаблони“.
  • Благодарение на съхраняването на често използван текст, дизайнерски елементи и графични обекти в хранилище за данни, за по-нататъшна употреба в други публикации, се спестява значително време и усилия.
  • Възможност за повторно използване на създадено съдържание от предишни публикации и лесно разпространение разпространение на повтарящо се съдържание. Например може лесно да се поставя съдържание от бюлетин в шаблон за електронна поща или уеб шаблон за онлайн разпространение.
  • Може да се избере един от над 75 професионално създадени цветови схеми или да се създаде собствена цветова схема.
  • Панелът за задачи на издатели предоставя помощ при стандартните процедури на Office Publisher, като например вмъкване на изображение, сливане и обединяване на пощата или повторно използване на дадено съдържание.
  • Разширена възможност за обединяване на директории, позволява да се създават често актуализирани материали, като спецификации, каталози и ценови листи, комбиниран текст и изображения от база данни.
  • Публикуването и персонализирането на страници е налице, чрез колекция от интуитивни типографски ефекти и графични инструменти.
  • Разширеният шаблон за оформление, позволява да се идентифицират и коригират често срещаните грешки в оформлението още в началото на материалите, предназначени за печат, публикуване в мрежата или разпространение по електронна поща предварително.
  • Елементарна визуализация на елементите на марката – цвят, шрифт, лого и бизнес информация – и приложението им към цялото съдържание на Office Publisher позволява да се започне бързо работа и бързо да се усвоява работата с програмата.
  • Office Publisher, съдържа нови инструменти за обединяване на електронната пощата, както и подобрени възможности за обединяване на пощата и директории, които улесняват създаването и разпространението на маркетингови материали, персонализирани за индивидуални получатели за разпечатване или за изпращане на материали по електронна поща.

История

Име Номер на версия Дата на пускане[6] Включени издания от Microsoft Office
Microsoft Publisher 1.0 1991 N/A
Microsoft Publisher 2.0 1993 N/A
Publisher for Windows 95 3.0 Sep 15, 1995 N/A
Microsoft Publisher 97 8.0[a] Dec 8, 1996 Small Business Edition
Microsoft Publisher 98 8.5 Jun 21, 1998 Small Business Edition 2.0
Microsoft Publisher 2000 9.0 Sep 7, 1999 Small Business Edition, Professional, Premium, Developer
Microsoft Publisher 2002 10.0 31 май 2001 Professional OEM, Professional Special Edition
Microsoft Office Publisher 2003 11.0 Nov 24, 2003 Small Business, Professional, Professional Plus, Enterprise
Microsoft Office Publisher 2007 12.0 Jan 27, 2007 Small Business, Professional, Ultimate, Professional Plus, Enterprise
Microsoft Publisher 2010 14.0[b] Jun 15, 2010 Standard, Professional, Professional Plus
Microsoft Publisher 2013 15.0 Jan 29, 2013 Professional, Professional Plus, Standard (volume licensing), all Office 365 editions
Microsoft Publisher 2016 16.0 Sep 22, 2015 Professional, Professional Plus, Standard (volume licensing), all Office 365 editions

Външни препратки

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Microsoft Publisher в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​