Долорес Арсенова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Долорес Арсенова
български политик
Родена
7 май 1964 г. (59 г.)

Учила вСофийски университет
Политика
Депутат
XXXIX НС   XL НС   
Долорес Арсенова в Общомедия

Долорес Борисова Арсенова е български политик, един от лидерите на Националното движение Симеон Втори.

През 1990 г. завършва педагогика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1995 – право в Университета за национално и световно стопанство.

На 24 юли 2001 г. става министър на околната среда и водите в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Тя е едно от лицата, привлекли вниманието на данъчните служби и журналистите в репортаж на Нова телевизия „Данъчни връхлетяха богаташите от въздуха“, излъчен на 10 октомври 2010 г.[1]

Няколко месеца по-рано бТВ в предаването „Тази сутрин" сигнализира, че фирмата на мъжа на Долорес Арсенова продава лекарства за онкоболни на държавата с надценка от 300% спрямо пазарните цени.[2].

През 2012 година служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас налагат санкция на Долорес Арсенова относно семейната вила в Защитена местност Колокита край гр. Созопол, за доказано незаконно строителство в защитена територия.[3].

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Данъчните връхлетяха богаташите от въздуха“, репортаж на Нова телевизия, централна новинарска емисия „Календар“, 1 октомври 2010 г.
  2. „Домът на Долорес Арсенова“, репортаж на бТВ, Предаването „Тази сутрин“], 25 февруари 2010 г.
  3. „Искам да видя ведрина в очите на хората, когато изпълня каузата си“[неработеща препратка], статия на онлайн медията Черноморски фар, 10.10.2012 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за