Кандис Суейнпоъл

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кандис Суанепол
Общи данни
Родена
Физически характеристики
Мерки84-59-88
Ръст175 см
Цвят на очитесини
Цвят на косатаруса
Външни препратки
Официална уебстраница
Кандис Суанепол в Общомедия

Кандис Суaнeпол (на африкаанс: Candice Swanepoel) е южноафрикански супермодел. Най-известна е като един от ангелите на Викторияс Сикрет.

Живот и кариера[редактиране | редактиране на кода]

Кандис е родена в Мууи Ривър, провинция Квазулу-Натал. Забелязана е от скаут на пазара в Дърбан на 15-годишна възраст. До 16-годишна възраст, Суaнeпол е спечелила € 5,000 000 за един ден на работа. [1] Снимала се е за кориците на Вог, Ел, Джи Кю, Харпърс Базаар и Оушън Драйв, както и в реклами на Найк, Дизел, Том Форд, Томи Хилфайгър, Версаче.[2] Дефилирала е на модния подиум за Томи Хилфайгър, Долче & Габана, Фенди, Шанел, Бетси Джоунс, Даян фон Фюрстенбург, Живанши, Жан-Пол Готие и други. Кандис Суaнeпол моделира за Kardashians 2010

През 2010 г. сключва договор с Викторияс Сикрет и става един от ангелите на марката дамско бельо. От 2007 г. участва в „Модното шоу на Викторияс Сикрет“. На 12 август 2010 г. отваря собствен магазин от веригата в канадския град Едмънтън.[3]Суaнeпол дебютира под номер 10 на „Форбс“ най-печелившите модели в света списък с приходи от $ 3 милиона между 2010 и 2011 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]