Мъд

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Мъд“
Mud
РежисьориДжеф Никълс
ПродуцентиЛиса Мария Фалконе, Сара Грийн, Аарън Райдър
СценаристиДжеф Никълс
Базиран наПриключенията на Хъкълбери Фин“ от Марк Твен
В ролитеМатю Макконахи, Тай Шеридан, Сам Шепард, Рийз Уидърспун, Майкъл Шанън
МузикаДейвид Уинго
ОператорАдам Стоун
МонтажДжули Монро
РазпространителЛайънсгейт
Жанрдрама, трилър
Премиера26 май, 2012
Времетраене130 минути
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Цветностда
Бюджет10 млн. долара
Приходи$28 840 086
Външни препратки
IMDb Allmovie
Мъд в Общомедия

„Мъд“ (на английски: Mud) е американски игрален филм от 2012 година на режисьора Джеф Никълс, с участието на Матю Макконахи и Рийз Уидърспун. През 2012 година е номиниран за Златна палма на кинофестивала в Кан.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Две 14-годишни момчета от Де Вит, Арканзас откриват изоставена лодка в клоните на дърво на един от островите по река Арканзас. Там се натъкват и на обитател на лодката - Мъд (Матю Макконахи). По негова молба децата започват да му носят храна, а впоследствие разбират, че Мъд е издирван от полицията за убийство. Той им разказва, че е убил новия приятел на първата си любов - Юнипер (Рийз Уидърспун), защото той я е насилвал. Децата решават да му помгнат да свали лодката от дървото и да избяга с нея заедно с Юнипер, която е в близкия град. В същото време Мъд е издирван и от роднините на мъжа, когото е убил. Те са от криминална фамилия и целта им е да го убият.

В уговорения час за бягство Юнипер не се появява, а излиза на бар където двамата тийнейджъри я виждат да говори с друг мъж. След като научава това Мъд решава най-после да сложи край на тяхната връзка и решава да бяга сам с лодката. По време на бягството се отбива да се сбогува с едно от момчетата – Елис (Тай Шеридан) и попада в засада от близките на неговата жертва, които се опитват да го убият. В последната сцена се вижда, че Мъд е успял да се спаси и пътува с лодката към океана.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]