Само за снимка

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Само за снимка
Just Shoot Me
ЖанрСитком
Създател(и)Стивън Левитан
АктьориЛора Сан Джакомо
Джордж Сегал
Уенди Малик
Енрико Колантони
Дейвид Спейд
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони7
Епизоди148 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентСтивън Левитан
Времетраене22 – 23 минути
Разпространение
ТВ каналNBC
Излъчване4 март 1997 г. – 16 август 2003 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Само за снимка“ (на английски: Just Shoot Me!) е американски ситком. В периода от 1997 до 2003 г. са заснети седем сезона с общо 148 епизода, които са излъчени по телевизия NBC.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Действието се развива в офиса на модното списание Чар (Blush). Там Джак Гало, Мая Гало, Елиът ДиМоро, Нина ван Хорн, Денис Финч и целият екип се опитват да работят заедно, но едновременно с това да се забавляват и завързват приятелства, да срещнат любовта. Всеки изпълнява своите задачи не без помощта на другите.

  • Мая Гало е журналистка за списанието. Дъщеря на собственика Джак Гало, винаги се опитва да се отнася професионално към работата си, въпреки трудностите, които неволно ѝ създават нейните колеги.
  • Елиът ДиМоро е фотограф на Чар. Той е най-големият плейбой, докато не започва връзката си с Мая. Преди нея е имал безброй авантюри с манекенки, които е снимал.
  • Нина ван Хорн е журналистка. Тя е бивш модел, който не може да преодолее това, че вече не е на подиума. От манекенските си години има много познанства с хора от хайлайфа. Често е канена на модни ревюта и светски партита.
  • Денис Финч е „момчето за всичко“. Той е асистент на Джак Гало, готов да изпълни и най-странните му прищевки. Прави всичко, което му възложат в замяна на малки подаръци от ресторантите, които Джак посещава.
  • Джак Гало е собственикът. Отдавна е минала неговата младост, но това не му пречи да е женен за жена, която е съученичка на дъщеря му и да има бебе – Хана. Джак е инаги готов за една игра на голф.

„Само за снимка“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България целият сериал е излъчен по bTV през 2003 – 2004 г. Ролите се озвучават от Ева Демирева, Албена Павлова, Константин Каракостов и Илиян Пенев.

Повторенията му са излъчени по Fox Life. През 2008 г. започва излъчване и по AXN със субтитри на български.

На 3 януари 2011 г. започва повторно излъчване по TV7, всеки делничен ден от 16:00. Седми сезон е преозвучен и Павлова е заместена от Мина Костова.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]