Сид Уилсън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сид Уилсън
американски музикант
2011 г.
Роден
20 януари 1977 г. (47 г.)

Религияатеизъм
Музикална кариера
Псевдоним
  1. 0, DJ Starscream, Ratboy, DJ Moonboots
Стилхевиметъл, техно
Активностот 1998 г.
ЛейбълРоудрънър Рекърдс
Участник вСлипнот
Семейство

Уебсайт
Сид Уилсън в Общомедия

Сидни „Сид“ Джордж Уилсън (роден в Де Мойн Айова) е американец от британски произход, член на ню метъл групата Слипнот. Сид също свири като Диджей Starscream, името е взето от популярната анимация през 80-те години Трансформърс. Подписал с японско/американския лайбъл Nitrous Oxide (N20) Records. Той изпълнява джънгъл музика.[1]. Музиката му има голям успех в Япония, като си сътрудничи с Kyono – вокалистът на The Mad Capsule Markets – за песента „HAKAI (Deathtroy)“ от саундтрака на филма Death Note[2].

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Личен живот и кариера[редактиране | редактиране на кода]

Сид Уилсън е роден в Де Мойн, Айова (въпреки че семейството му идва от Англия). Той е роден с допълнително пръсти по ръцете и краката, но те са били премахнати скоро след това. Той е DJ в Slipknot, а също и участва в турнета като DJ Starscream, име, което извлича от Transformers характер на същото име. Той е фен на Transformers а като доказателство за това са татуировки на поредицата "Най-известните фракции, на Autobots и Decepticons, на гърба на ръцете му.

През 2003 година издава първия си албум Full Metal Scratch-It под псевдонима DJ Starscream. Албумът е издаден на винил и съдържа семпли от олдскул хип-хоп записи, някои от които използвани от Слипнот за албумите Slipknot и Iowa, както и за лайв-шоута.

Уилсън е известен с неговия по-етап antics докато извършвате с Slipknot. Той е бил известен за започване битки по време показва с перкусиониста Шон Крахън, за да отидете в тълпата и да поставя себе си на огън. В интервюто си за групата от 2006 г. DVD, Voliminal: Отвътре деветте, той заяви, че в бъдеще той ще престанат тези stunts от страх, че са арестувани и обвинен в опит за самоубийство за човешките си ад акт, както и че „Когато става въпрос за скокове на разстояние етапи, там са твърде много близки разговори.“ По време на първото шоу на 2008 Rockstar енергетика Хаос фестивал в кестеняв, WA той скочи от парче на сцената оборудване и счупи и двата си капачки на коленете си. Уилсън е решен да продължи турнето си с бандата и изигра турнето в инвалидна количка. През октомври 2008 той е виждан с бастун на сцената.

Извън Slipknot, Уилсън е направил следното в Япония като джунгла музикант, под псевдоним DJ Starscream, и е подписан на японския лейбъл N2O Records. Той си сътрудничи с "Mad Капсула Пазари вокалист Hiroshi Kyono на песента наречен „HAKAI (Deathtroy)“ публикувано на песните за Смърт Забележка филма ~ на Фамилия Tribute ~, данък албум, посветен на живи екшън за втори Смърт Забележка филм. A ремикса на песента също да се яви на Wagdug футуристичен Единство мини-албум Nu бунт и 2008 албум Hakai.

Маска[редактиране | редактиране на кода]

Сид първата маска беше канадски В3 Газова маска и седем други модели на газови маски. В В3 е била използвана за самооценка албум, озаглавен капак.

Уилсън на маска за последния албум на всяка надежда изчезна е известно, че са му веждите и устата движат по механичен начин, а също така има антени в горната част на маската, които също могат да се движат. Електронният стъклени очи по негова маска също са известни на светлина до различни цветове, най-вече червените така, както се вижда по време на музикален клип за „Psychosocial“.

Дискография, като DJ Starscream[редактиране | редактиране на кода]

  • Full Metal Scratch-It (2003)
  • Abunaii Sounds - Tataku On Your Atama (2003)
  • Sound Assault (2005)
  • Live At Konkrete Jungle New York City (2005)
  • The New Leader (album)|The New Leader (2006)

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. N20 Records[1] Архив на оригинала от 2008-03-01 в Wayback Machine.. Посетен на 27 ноември 2006
  2. Deathnote movie tracklisting[2]. Посетен на 22 декември 2006