Цветовете на любовта

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Цветовете на любовта
सपना बाबुल का...बिदाई
Sapna Babul Ka... Bidaai
Жанрдрама, романтика
Създател(и)Director Kut's Productions
СценарийЗама Хабиб
Гарима Гоял
Вирендра Шахани
Апарна Шахани
Анджали Бахура Мисра
Бахнишкха Дас
Решима Кан
Сонали Джафар
М. П. Анамика
РежисураРаджан Шахи
Ромеш Калра
Сунанд Кумар
Неерай Балиян
Шарад Пандей
Маянк Гупта
АктьориСара Кхан
Парул Чаухан
Начална мелодия„बिदाई“ (Bidaai) на Маниш Трипати
Страна Индия
ЕзикХинди
Сезони1
Епизоди739 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентDirector Kut's Productions
Времетраене25 минути
Разпространение
ТВ каналStar Plus
Излъчване9 октомври 2007 г. – 13 ноември 2010 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Цветовете на любовта“ (на хинди: सपना बाबुल का...बिदाई Sapna Babul Ka... Bidaai) е индийски сериен филм, излъчван в Индия по канал Star Plus всеки делничен ден за периода от 9 октомври 2007 г. до 13 ноември 2010 г. От септември 2010 г. се излъчва по афганистанския телевизионен канал Ariana TV, преведен на дари. Същата година започва излъчването на сериала и в Румъния на 7 ноември.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Садна и Рагини са братовчедки, но са израснали под един покрив с обща мечта – да дойде ден в който и двете да бъдат омъжени и доволни от живота си. Околните обаче непрестанно сравняват двете момичета, защото Садна е истинска красавица със светла кожа, а Рагини не е толкова привлекателна и с по-тъмен тен. В индийската култура при процеса на избор на съпруга светлата кожа винаги е за предпочитане, а това предопределя и начина по който обществото третира сестрите. Всяка от тях обаче трябва да премине през известни перипетии като едната често става обект на завист, а другата бива подценявана заради външния си вид. Водеща за двете момичета си остава тяхната доброта и здравите принципи на които те никога не биха изневерили.

С началото на сериала Садна вече е снаха в най-заможното семейство в града – рода Раджванш. Тя много обича съпруга си Алек и е отдадена на това да му помогне със здравословния проблем който има. Той е със забавено ментално развитие, но под грижите на Садна започва да се подобрява. Рагини остава в родната си къща и се надява скоро и тя да намери своя път в живота. Щастието може да ѝ се усмихне в лицето на Ранвир, по-малкият син на Раджванш който току-що се е върнал от следване в Америка.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Садна Алек Раджванш (Сара Кхан) – 22-годишна красавица, чийто външен вид е допълнен от благ характер и добро сърце. Като дете тя заживява със своите вуйчо и вуйна, след като майка ѝ умира когато Садна е само на 5 г., а баща ѝ заминава да работи в Америка. Младото момиче често става обект на завист и омраза заради красотата си на което отвръща само с положителни емоции и обич, защото винаги е била възпитавана така и никога не би изневерила на ценностите. Тя често бива сравнявана със своята сестра (братовчедка) Рагини която не е привлекателна колкото нея, но въпреки това двете имат силна връзка, като сестри, и са готови на всичко една за друга. Сега самата Садна чувства, че изживява собствената си мечта като по-голямата снаха в семейство Раджванш. За мъжа си Алек когото много обича, Садна е готова на множество саможертви, като всеотдайно му помага да преживее проблемите които има.

Алек Раджванш – младият и привлекателен наследник на семейство Раджавнш – най-богатият род в града. Алек е много мил и чувствителен младеж още от дете страда от забавено умствено развитие. Той е душата и сърцето на семейството и всички го обичат, но отношенията му с майка му Васундхара (Васу) са доста обтегнати, а най-близкият му човек е неговата леля Амбика. Алек е женен за Садна, която много обича. Садна се опитва да му помогне да подобри здравословното си състояние.

Рагини Ранвир Раджванш – по-голямата сестра (братовчедка) на Садна. Тя е мила и приятна, но е обикновено момиче от малкия град. Родителите и семейството си тя поставя пред всичко и дори не би си помислила да направи нещо, което да им навреди или да тръгне срещу семейните принципи. Тя е много близка с братовчедка си Садна с която обаче е била сравнявана още от дете, защото Рагини е по-непривлекателната от двете, а тенът на кожата ѝ е по-тъмен. Като всяко младо момиче тя също мечтае да се омъжи щастливо. Въпреки това тя има и някои собствени таланти. Рагини е страхотна танцьорка и е силна в академичната област. Нейната сестра е сред най-близките ѝ хора, но двете вече не живеят заедно.

Ранвир Раджванш – по-малкият син на семейство Раджванш който е учил в САЩ и току-що се е върнал в родния си град, за да се включи в бизнеса на баща си. Ранвир е много привлекателен и истински джентълмен, което го прави мечтата на всяко момиче. Той винаги си е представял, че ще се ожени за красиво момиче, но впоследствие се влюбва в прекрасния характер на Рагини. С брат си Алек са много близки.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва на 19 юли 2013 г. по bTV и завършва на 17 октомври 2014 г. Повторенията са по bTV Lady. Дублажът е на bTV. Ролите се озвучават от Даринка Митова, Петя Миладинова, Вилма Карталска, Георги Тодоров и Тодор Георгиев. От средата на втори сезон дублажът е на студио VMS. Озвучаващите актьори често са сменяни. Заместниците в някои епизоди са Елена Бойчева, Светлана Смолева, Таня Михайлова, Елисавета Господинова, Светломир Радев, Станислав Пищалов и Емил Емилов.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]