Направо към съдържанието

Да отгледаш Хоуп

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Да отгледаш Хоуп
ЖанрСитком
Създател(и)Грег Гарсия
РежисураМайкъл Фреско
КамераЕдинична камерна
АктьориЛукас Ниф
Марта Плимптън
Гарет Дилахънт
Шанън Уудуард
Грег Бинкли
Клорис Лийчман
Начална мелодия„Daddy-O“ от The Freelance Economy
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони4
Епизоди88
Продукция
Изпълнителен продуцентГрегъри Томас Гарсия
Продуцент(и)Хенри Джей Лейндж младши
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналFox
КартинаSDTV 480i
HDTV 720p
Излъчване21 септември 2011 г. – 4 април 2014 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Да отгледаш Хоуп“ (на английски: Raising Hope) е американски ситком, който се излъчва от 21 септември 2010 г.[1] до 4 април 2014 г.[2] по Fox. Сериалът получава две номинации за 63-те награди Еми.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът разказва живота на едно средностатистическо петчленно семейство. Историята започва, когато Джими преспива със затворничка. На следващата сутрин момичето, заедно с цялото семейство, закусват. В кратко нейно отсъствие по телевизията съобщават, че полицията издирва убийца, ликвидираща гаджетата си. Когато тя се връща, майката на Джими, Вирджиния, я удря с телевизор по главата, като по-късно е изпратена в затвора. Осем месеца по-късно Джими отива на посещение при нея, когато разбира, че ще си има момиче. След като престъпничката ражда тя е осъдена на смърт. Бебето остава на Джими. Първоначално семейството му го съветва да зареже малката Хоуп, но той не се отказва. Така започват изпитанията и трудностите на семейството, съпътствани с много забавления и приключения. Семейството живее в къщата на склерозната баба на Вирджиния. В отглеждането на Хоуп се включва и Сабрина, която е приятелка на Джими от работата.[3]

Край на разкриващата сюжета част.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Джеймс „Джими“ Ченс – бащата на Хоуп и синът на Вирджиния и Бърт. Джими е 25-годишен невежа за отглеждането на деца и не само. Отраснал в шантаво семейство, той си остава безразсъдно дете. Обича помощта както от родителите си, така и от приятелите си. Като малък без самият той да знае се е изправял пред смъртни опасности, но му се е разминавало винаги на косъм. В късна тийнейджърска възраст преживява страшен период, в който е заплашена свободата му. Харесва Сабрина, но първоначално не ѝ признава. В трети сезон те се омъжват.
  • Вирджиния Ченс – бабата на Хоуп, майката на Джими и съпругата на Бърт. Вирджиния ражда Джими, когато е на 15 години. Нейната майка е искала да бъде сексуално развратен човек, затова я е напуска, когато тя е на две години, оставяйки я на баба ѝ, която казва на Вирджиния, че нейната майка е починала, когато е паднала и случайно ударила главата си на една декоративна патица. Вирджиния работи като домашен чистач.
  • Бърт Ченс – дядото на Хоуп, бащата на Джими и съпругът на Вирджиния. Среща се с Вирджиния, когато е на 17. Работи като поддръжка на тревни площи и басейни.
  • Хоуп Ченс – дъщерята на Джими и Луси и внучката на Вирджиния и Бърт. Животът ѝ започва, когато Джими отива за сладолед и среща издирвана убийца.

„Да отгледаш Хоуп“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване в България по bTV на 26 октомври 2012 г. с разписание всеки делник от 23:30 ч.[4] Първи сезон завършва на 27 ноември 2012 г. На 28 септември 2013 г. започва повторно първи сезон с разписание всяка събота от 12:30.

През 2013 г. започват повторения на първи сезон по bTV Comedy. На 5 ноември 2013 г. започва втори сезон, всеки делник от 19:00 с повторение от 14:00. На 3 март 2015 г. започва трети сезон, всеки делник от 19:30 по два епизода с повторение от 12:00. На 18 април 2016 г. започва четвърти сезон със същото разписание.

От трети сезон дублажът е на студио VMS. Ролите се озвучават от артистите Ася Рачева, Светломир Радев, Веселин Ранков, Николай Върбанов в първи и втори сезон, Илиян Пенев в трети и четвърти, и Гергана Стоянова, която във втори сезон е заместена от Вера Методиева.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Gorman, Bill. Fox Announces Fall Premiere Dates For 2010–11 Season // TV by the Numbers. 13 юли 2010. Архивиран от оригинала на 2010-07-18. Посетен на 13 октомври 2014.
  2. Kondolojy, Amanda. 'Raising Hope' Canceled After Four Seasons by FOX // TV by the Numbers. 10 март 2014. Архивиран от оригинала на 2014-03-10. Посетен на 13 октомври 2014.
  3. vbox7.com
  4. tv.dir.bg

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]