Направо към съдържанието

Лорън Хореги

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Лорън Хореги
Лорън, 2016 г.
Лорън, 2016 г.
Информация
Родена
Лорън Мишел Хореги Моргадо
27 юни 1996 г. (27 г.)
От САЩ  Куба
Стилпоп, R&B, Денс поп
Инструментивокал
Активностот 2012 г.
Музикален издателФифт Хармъни
Уебсайтwww.laurenjauregui.com
Лорън Хореги в Общомедия

Лорън Мишел Хорéги Моргадо (на английски: Lauren Michelle Jauregui Morgado) е американска певица и авторка на песни. Част е от групата Фифт Хармъни.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Лорън Хореги е родена на 27 юни 1996 г. в Маями, Флорида. Нейните родители са Майкъл, мениджър в областта на растениевъдство и Клара Хореги, учителка. Певицата има по-малък брат, Крис и по-малка сестра, Тейлър. Лорън има кубински произход, но американско гражданство. Лорън знае испански. Учила е в Каролтън Скул ъф Сейкред Харт (католическо девическо училище). Извънкласно е тренирала софтбол и е била в училищната школа за таланти.

Училището, където е учила Лорън

През 2012 г. участва в реалитито „X Factor USA“. Певицата набира популярност още с първото си прослушване на сцената и в сайта за видеосподеляне „YouTube“. Журито на формата решава, че Лорън ще бъде част от групата Фифт Хармъни. Някои от нейните любими певци са Лана Дел Рей, Алиша Кийс, Джъстин Тимбърлейк и Кристина Агилера. Тя се описва като общителен човек със странен стил, обичащ да чете книги. Лорън винаги има собствено мнение по даден въпрос и подкрепя редица благотворителни организации. Макар и да е звезда от голямата сцена, тя се включва активно в определени протести. През ноември 2016 г., в писмо насочено към привържениците на новоизбрания президент Доналд Тръмп, Лорън се определя като бисексуална.

Изява[редактиране | редактиране на кода]

Лорън се явява на прослушването за „X Factor USA“ в Грийнсбъро, Северна Каролина с песента „If I Ain't Got You“ на Алиша Кийс. Лорън получава 4 да-та и преминава към следващия етап. Деми Ловато остава впечатлена от 16-годишната Лорън, заради перфектната ѝ тоналност. Вокалният диапазон на Лорън е Алт. През първия кръг на лагерите, тя пее песента „Е.T.“ (изпълнението ѝ е неизлъчвано). През втория тур на лагерите, тя се изправя сама срещу кънтри групата „Sister C“ с песента „These Arms Of Mine“. Лорън е елиминирана, но по-късно е „спасена“ заедно с Али Брук, Камила Кабейо, Нормани Кордей и Дайна-Джейн Хенсън. Квинтета е първоначално наречен „LYLAS“ (акронимно Love You Like a Sister), но друга група, наречена „The Lylas“ заява, че шоуто е откраднало тяхното име. През първия концерт на живо, те излизат на сцената като „1432“, но името не се харесва от публиката и журито. След това се избира името „Фифт Хармъни“. Момичетата се класират на трето място във формата.

Групата до момента е издала Better Together (EP) и студийните албуми Reflection, 7/27 и Fifth harmony. Момичетата са известни в световен мащаб, имат много участия и турнета.

През декември 2016 г. Лорън се събира с Мариян Хил (американски дует), създавайки „Back To Me“ – първия сингъл на Лорън извън групата. Вторият сингъл на Хореги излиза през ноември 2017 г. Песента се казва „All night“ със Стийв Аоки. През май 2017 г. се включва в промоционалния сингъл „Strangers“ на певицата Хелзи. Певицата също записва песен с Тай Дола Сайн „In your phone“.

На 19 март 2018 г. момичетата обявяват в Туитър, че се разделят, за да започнат солови кариери. През май 2018 г. Лорън обявява, че вече работи по дебютния си солов албум. Прави изказване в интервю за Плейбой, че „иска да запази опциите си отворени“ по отношение на музикалните жанрове на бъдещите си солови издания споделяйки, че е силно повлияна от електронна, поп, рокендрол, ал-рок и латино-музика.

На британските ЛГБТ награди през 2017 г. получава награда за Знаменитост на годината.