Направо към съдържанието

Марина Девятова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Марина Девятова
Марина Владимировна Девятова
руска певица
13 юли 2011 г.
Родена

Учила вРуска академия за музика „Гнесини“
Музикална кариера
Стилпоп музика, руска народна песен
Инструментивокал
Семейство

Уебсайтwww.marinadevyatova.ru
Марина Девятова в Общомедия

Марина Владимировна Девятова е руска певица, изпълнителка на традиционни руски песни в съвременна обработка.

Биография

Родена е на 13 декември 1983 г. в семейството на изпълнителя на руски народни песни Владимир Девятов. Когато е на 5 години, родителите ѝ се развеждат. От този момент за възпитанието ѝ започва да се грижи основно майка ѝ, докато от баща си започва да усвоява своите първи познания в областта на музиката.

През 1990 г. Марина е изпратена от родителите си в музикалното училище, кръстено на именития руски композитор Шостакович. През 1999 г. тя продължава обучението си в катедра „Солово народно пеене“ в музикалния колеж, носещ името на друг прочут руски творец Алфред Шнитке.

През 2001 г. става лауреат на провелия се в град Воронеж общоруски конкурс за изпълнители на руски народни песни „Ипполитов-Иванов“.

През 2006 г. се явява на кастинг за шоуто „Народен артист – 3“ и достига финала на проекта.

Личен живот

Омъжена е за Алексей Пигуренко. На 27 февруари 2017 г. се ражда дъщеря им Уляна.[1]

Дискография

Студийни албуми

  • 2006 – „Народный артист-3“
  • 2009 – „Не думала, не гадала“
  • 2011 – „Я счастливая“
  • 2013 – „В лунном сиянии“
  • 2018 – „Не будите меня молоду…“
  • 2020 – „Можно, я буду рядом“

Външни препратки

Източници

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Девятова,_Марина_Владимировна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​