Направо към съдържанието

Последна песен (книга)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Последна песен
The Last Song
АвторНикълъс Спаркс
Първо издание2009 г.
САЩ
ИздателствоHachette Book
Оригинален езиканглийски
ЖанрДрама
ВидРоман

ПреводачЕмилия Карастойчева
ISBNISBN 978-954-389-078-1

„Последна песен“ (на английски: The Last Song) е петнадесетата поред книга (роман) на американския писател Никълъс Спаркс. Публикувана е на 8 септември 2009 година. Издадена е на български през 2010 г.

Жанрът на романа е драма. Разказва се за 17-годишната Вероника Милър (Рони), която през лятото отива при баща си, с когото са се отчуждили след развода му с майката на Рони. Чакат я много весели и много тъжни изненади.

През 2010 г. по книгата е направен едноименен филм с участието на Майли Сайръс в ролята на Рони.

Резюме[редактиране | редактиране на кода]

Животът на седемнайсетгодишната Вероника е изпълнен с горчивина след раздялата на родителите ѝ. Тя все още изпитва гняв към баща си и не може да му прости, чв си е тръгнал, без дори да се сбогува. Но след едно вълшебно лято в неговия дом на брега на океана, всичко се променя.

Вероника среща Уил, чаровното момче, с когото открива трепетите на първата любов. Намерила пътяянкъм прошката, тя отключва сърцето си за своя баща и от разбунтувана тийнейджърка се превръща в млада жена.

И въпреки изпитанията на съдбата, любовта е тази, която успява да заличи всеки мрачен спомен и да излекува и най-болезнените рани.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Никълъс Спаркс (официален сайт) – Николас Спаркс