Направо към съдържанието

Беседа:Силвия Аздреева: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Ред 4: Ред 4:


== Разрушително поведение ==
== Разрушително поведение ==
: ''Преместено на [[Уикипедия:Заявки към администраторите]].'' <span style="font-family: 'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color: silver;">— [[User:Iliev|Luchesar]] • <small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 11:27, 13 януари 2023 (UTC)
{{ping|Iliev|p=}} Iliev, тук също трябва да се обърне внимание на Потребител:Randona.bg. Госпожата умишлено използва периода ми на блокиране, за да напише горния коментар. Отново на нито един администратор не му е направило впечатление. Освен „флирта“ ѝ с администратори, споменат в предишната ми редакция, добавям тези ѝ злобни подмятания и ехидничене, отправени точно 1 седмица след налагането на бана. Моля, за намеса!--[[Потребител:Rebelheartous|Rebelheartous]] ([[Потребител беседа:Rebelheartous|беседа]]) 17:44, 12 януари 2023 (UTC)
:Наистина ли не е разрешено да се коментира и след това редактира статия, ако един от няколкото писали по нея е блокиран? Колкото до лични коментари и обиди, ще помоля администраторите или друг да се намеси.
:Потребител Rebelheartous започва редакторска война, връщайки обсъдени редакции (структурата на статията). Колкото до „изкачване“ и „покоряване“ на върхове, обяснила съм разликата в резюме на редакцията си; ще я обясня и тук: в Уикипедия се използва енциклопедичен, неутрален стил (някой изкачва връх), е не художествен, емоционален (покорява). Въпросният потребител връща редакции без обосноваване и без основания, което е чист вандализъм. И тъй като [[User:Iliev|Luchesar]] е вече пингнат, в момента няма да сезирам другаде за вандализма. --[[Потребител:Randona.bg|Randona.bg]] ([[Потребител беседа:Randona.bg|беседа]]) 19:26, 12 януари 2023 (UTC)

Версия от 11:27, 13 януари 2023

Структуриране на статията

В Уикипедия, както е видно, стандартното структуриране е с Биография (евентуално вътре подраздели) и други подходящи раздели, напр. Литература/Библиография/Бележки/Външни препратки и т.н. Това, че на някой (Rebelheartous) не му допада, не е основание да променя статии, които при това не той е писал. Особено пък когато съдържанието на раздела абсолютно не отговаря на заглавието. В случая „Алпийска кариера“ е пълна с неща, нямащи общо с алпинизма: трекингът въобще не е алпинизъм, а туризъм, и добавката му в такъв раздел заблуждава читателите, учредяването на фондацията ѝ - също не е, и т.н. Нелогично е и да има отделно „Алпийска кариера“ и „Изкачване на осемхилядници“. Тъй че предлагам да е общо Биография, пък ако някой държи да отбелязва с отделен раздел различните ѝ занимания, да го прави с подходящи заглавия. Макар че аз лично не виждам засега основание за раздробяване (напр. Николай Петков е с несравними успехи, а много по-голямата му статия е с доста по-проста структура). --Randona.bg (беседа) 09:47, 30 октомври 2022 (UTC)[отговор]

И аз подкрепям идеята да бъде само Биография, което най-точно отговаря на съдържанието.--Кочев (беседа) 17:07, 30 октомври 2022 (UTC)[отговор]

Разрушително поведение

Преместено на Уикипедия:Заявки към администраторите. — Luchesar • Б/П 11:27, 13 януари 2023 (UTC)[отговор]