Уикипедия:Разрешения за ползване на материали/KPR Slovakia

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Г-н Мартин Сметана, директор на KPR Slovakia беше така любезен да ни даде разрешение за ползване на снимки от неговия сайт, посветен на ботаника и градинарство. Има и снимки от България.

Условията са следните:

  • Да не се прекалява (една снимка на статия, ако има повече подходящи, се слага връзка към страницата в www.kpr.sk). Това важи между другото за всички останали източници.
  • В описателната страница на картинката да се посочи надлежно източника, тоест Author: Martin Smetana, KPR Slovakia http://www.kpr.sk/ и да се добави шаблон за лиценза Creative Commons - Attribution - Share Alike (CC-BY-SA) (в Общомедия шаблонът е {{cc-by-sa-2.5}}).
  • Останалите им снимки, които не сме включили в статии в Уикипедия, не са CC-BY-SA, прилага се традиционното авторско право.
  • Когато копирате някоя снимка и я включите в статия, пратете една бележка на Мартин, за да му покажете адреса (това също важи за останалите ни източници).
  • (Изрично разрешение сме получили само за снимките на Мартин Сметана, ако са посочени други автори, не сме го обсъждали, затова вероятно трябва да се пита допълнително)

Кореспонденция[редактиране на кода]

Од България ли сте? Това трябва да знаете България най-доброто од всичките, нали! Искате ли да ни помагат с тази портал за българската сексия? Само трябва да пуснете е-писмото за нас са вашите оферти за помощ. Можете да пишете сещо по български. Търсиме всичките които обичат природа и знаят България и нейната природа, флора или фауна. Имате ли хубави фото од България или сте в състояние да напишете нещо за България за чужденците? Так това търсиме тъчно Вас! Молям, обадите са веч данъс! Благодарям.

За више информации дойдите за http://www.kpr.sk/flora/bulgaria/

От България ли сте? Тогава трябва да познавате България по-добре от всички, нали? Искате ли да ни помогнете с българската секция на нашия портал? Само трябва да ни пратите е-писмо с вашето предложение за помощ. Можете да пишете на български. Търсим всички, които обичат природата и познават България и нейната природа, флора или фауна. Имате ли хубави снимки от България, можете ли да напишете нещо за България за чужденците? Търсим точно такива хора! Молим, обадете ни се още днес! Благодарим. За повече информация елате на http://www.kpr.sk/flora/bulgaria/
Имате фантастични снимки! Желаете ли да ги публикуваме в Уикипедия? Трябва да дадете разрешение за ползването им според лиценза GFDL, CC-BY или CC-BY-SA. Вие можете разбира се да ползвате нашите. Поздрави! --Петко 20:03, 28 февруари 2006 (UTC)


Здравей Петко!

Благодаря. Мило ми е, да обичаш моите фотографии. Но това не е само моята работа. Ако би България нямала такво хубави планини какво е Пирин, аз не бих бил в състояние да правим такто хубави фотографии на България.

Да, се разбира, че е възможно да вземете моите фотографии за википедийа. Имате моето позболение. Само искам, да у всека фотография има написано: Author: Martin Smetana, KPR Slovakia http://www.kpr.sk

Например како на тази страницата: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Dianthus_serotinus.jpg

П.С.: Молям всичките, за да поправя моят Текст по български затощо аз още непишем добре по български. Благодаря.

Мартин, Словакия

Благодаря. Радвам се (може и "мило ми е"), че харесваш моите фотографии. Но заслугата не е само моя. Ако България нямаше такива красиви планини, каквато е Пирин, аз не бих бил в състояние да правя такива хубави фотографии на България. Да, разбира се, че е възможно да всемете мои фотографии за Уикипедия. Имате моето разрешение. Само искам, при всяка фотография да има написано: Author: Martin Smetana, KPR Slovakia http://www.kpr.sk. Например както на тази страница: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Dianthus_serotinus.jpg
Ние благодарим! Много добре говориш/пишеш на български! Виж commons:User:5ko/test, защото има няколко възможности (първите две според мен са най-добре). Че авторът си ти, и връзка към сайта www.kpr.sk винаги ще бъде сложена. --Петко 23:14, 1 март 2006 (UTC)


първата възможност е най-добрата.

Мартин