Направо към съдържанието

Уикипедия беседа:Полезни съвети

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия


Хаа! Вижте това: {{msg:Полезни_съвети_{{CURRENTDAY}}}} http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons/59.gif --5ko | Беседа 14:55, 23 апр 2004 (UTC)

Когато редактирате страница, ще забележите, че под основната кутия има едно поле със заглавие "Резюме". Една от препоръките в Уикипедия е това поле винаги да се попълва - дори и краткото резюме е по-добре от никакво. Точното описание на промените ще помогне на хората, следящи статията, да разберат за какво става дума, особено ако редактирате анонимно, тъй като в този случай другите потребители трудно могат да открият какви промени сте направили. Освен това този текст се записва и в историята на съответната страница, така че ако той присъства, чрез него винаги може да се проследи развитието на дадената статия.

Мислите ли, че си струва да се прави нещо подобно? За: всеки ден ще имаме автоматично един нов съвет. Против: трябва бързичко да напишем 31 съвета; какво ще правим, като измислим повече, а то сигурно ще има? Може да ги направим на "петък_31", но това са 217 съвета, ще имаме ли толкова? В краен случай може някои важни да се повтарят по-често. --5ko | Беседа 15:20, 23 апр 2004 (UTC)


Аз мислех ръчно да ги сменяме. Все още не ми е напълно ясно какво прави този код. Дали вмъква първия раздел или всички раздели, въведени през последния ден. Предполагам, че трябва да е обсъждано някъде в en:. --Борислав 15:34, 23 апр 2004 (UTC)
Май вмъква първия раздел, въведен на тази дата. --Борислав 15:40, 23 апр 2004 (UTC)
Петко, въобще не видях, че си създал 'МедияУики:Полезни съвети 23'. Досега си мислих, че става автоматично и се мъчих да разгадая логиката усмивка. --Борислав 15:45, 23 апр 2004 (UTC)
Не, много по-просто: правим статии Шаблон:Полезни съвети 1, Шаблон:Полезни съвети 2, [...], Шаблон:Полезни съвети 31 и в Портала слагаме само горния код. Така автоматично всеки ден ще се превъртат! Както е казал Лари Уол, трите добродетели на програмиста са мързелът, нетърпеливостта и стремежът към перфектност. --5ko | Беседа 15:50, 23 апр 2004 (UTC)
Ами, така да го направим: петък_31. Отначало ще ги запълним с каквото имаме. После, като напишем нови, ще махаме повторенията. --Борислав 15:53, 23 апр 2004 (UTC)

Серии

Не съвсем приятно впечатление прави, когато в Портала не се изписва съветът на деня. Имам следното предложение: да направим превъртането на 31 съвета чрез {{msg:Полезни_съвети_{{CURRENTDAY}}}}, а като напишем повече, да ги слагаме в нови серии като {{msg:Полезни_съвети_серия2_{{CURRENTDAY}}}}, като от време на време ръчно ще сменяме серията в препратката на Портала. Идеята за копиране на съществуващите на празните места не ми много харесва, защото ще се объркаме. Ако нямате възражения до 21ч CET тази вечер, ще ги преместя. --5ko | Беседа 16:36, 16 май 2004 (UTC)[отговор]

Добре. --Борислав 18:08, 16 май 2004 (UTC)[отговор]