Направо към съдържанието

Anuga FoodTec

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Anuga FoodTec
изложение на хранителни продукти и напитки
изложение на хранителни продукти и напитки
Информация
Друго имеAnuga FoodTec
ТипИзложение
МотоAll in One. One for All
ПредшественикAnuga-Technica and DLG-FoodTec
Основана1996
Положениеактивно
Цел/фокуспредставяне на хранителния бизнес
СедалищеКьолн
РегионСеверен Рейн
РъководителVineeth Radhakrishnan Karal
Сайтhttp://www.anugafoodtec.com/

бележки
  • посещава се от повече от 50,000 от 152 страни (2018)

Anuga FoodTec, с официално наименование Международен панаир на доставчици на хранителни продукти и напитки (на немски: Internationale Zuliefermesse für die Lebensmittel- und Getränkeindustrie) е водещо международно търговско изложение в хранителната промишленост.

Обхваща всички аспекти на производството на храни – от технологичните процеси до технологиите за пълнене и опаковане, от опаковъчните материали до съставките и безопасността на храните, както и всички иновации от всички области на производството на храни и напитки. Структуриран е в 8 продуктови сегмента: преработка на храни, опаковане на храни, безопасност и анализи, дигитализация, автоматизация, интралогистика, околна среда и енергия, наука и новаторство.

Панаирът се провежда на всеки 3 години в Кьолн. Следващият (планиран за 2021 г.) се отлага за 2022 г. Събитието се организира от Koelnmesse и Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft e. В. (DLG, Германско земеделско дружество) е идейният спонсор.

История[редактиране | редактиране на кода]

Произхождащ от бившите „Ануга-Техника“ и DLG-FoodTec, изложението предоставя цялостен и ориентиран към процеса обзор на всички технологии, необходими за производството на храни от 1996 г. насам. От 2011 г. Koelnmesse поддържа стратегическо партньорство за Anuga FoodTec с „Института за производители на опаковъчни машини“ (PMMI), САЩ, организатор на Pack Expo и Expo Pack. От април 2016 г. Koelnmesse сътрудничи с Fiere di Parma, за да организира съвместно технологията за храна Cibus Tec в Парма в бъдеще.

През 2012 г. 42 986 посетители (от 126 държави) покещават Anuga FoodTec, за да съберат информация от общо 1289 изложители (от 41 държави) на брутна площ от 127 000 м². През 2012 г. изложението отново регистрира увеличение на изложителите (над 10 %) и посетители (над 27 %). През 2015 г. търговското изложение поставя нов рекорд за изложители и посетители: 1479 изложители от 49 държави (увеличение с 15 процента) излагат на брутна площ от 129 700 м². С 45 604 експерти (от 139 страни) броят на търговските посетители се е увеличил с 6 %. Делът на чуждестранните посетители е над 54 %.

През 2018 г. панаирът е посетен от 1657 изложители и над 50 000 търговски посетители (от 152 държави).

Отлагане през 2021 г.[редактиране | редактиране на кода]

2021 г. търговското изложение е отложено поради пандемията от COVID-19. Както изложителите, така и посетителите приветстват отлагането на търговското изложение за април 2022 г. в новия му формат, тъй като ще гарантира перспектива и сигурност при планиране.

На непредвиденото специално издание през 2022 г. физическото търговско изложение ще бъде допълнено от цифрово разширение на Anuga FoodTec@home, така че освен личните контакти на изложението, изложителите ще могат да обменят идеи и с посетители по целия свят чрез цифрова платформа.

Следващият Anuga FoodTec ще се проведе от 26 до 29 април 2022 г.

Гама от услуги[редактиране | редактиране на кода]

Със своя ориентиран към процеса междусекторен подход, който обхваща всички видове суровини, Anuga FoodTec предоставя преглед на технологиите на целия процес на производство и опаковане в производството на храни и напитки. Гамата от услуги на Anuga FoodTec е подредена в отделни сегменти:

  • Технология на процеса
  • Технология на пълненето и опаковането
  • Автоматизация, софтуер, оборудване за управление
  • Лабораторни технологии, анализи, биотехнологии и качествено оборудване
  • Материали за експлоатация, екологични технологии
  • Техника за охлаждане и климатизация
  • Конвейерни, транспортни и складови съоръжения, логистика, вътрешна логистика
  • Съставки и помощни материали
  • Компоненти, възли, повърхностни технологии, аксесоари
  • Услуги фирми, организации, издатели
  • Опаковъчни материали, опаковки, помощни средства за опаковане

Целеви посетителски групи[редактиране | редактиране на кода]

Всички сектори на хранително-вкусовата промишленост (мениджмънт и служители, участващи в научноизследователска и развойната дейност, проектирането, производството, контрола и поддръжката на качеството, покупки, труд, логистика, продажби и маркетинг), мащабни месари и пекарни, търговия с храни и други вземащи решения от хранителната промишленост.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Anuga FoodTec в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​