Направо към съдържанието

Бен Муди

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Бен Муди
Ben Moody
американски музикант
Роден
22 януари 1981 г. (43 г.)
Музикална кариера
Стилалтернативен рок
Инструментикитара, вокал
Активностот 1998 г.
ЛейбълWind-up Records, Universal Republic Records
Участник вЕванесънс“, „Еванесънс
Семейство

Уебсайтwww.benmoody.com
Бен Муди в Общомедия

Бенджамин Робърт Муди (на английски: Benjamin Robert Moody) е американски музикант, мулти-инструменталист, музикален продуцент и актьор.

Познат е като основател, соло китарист и текстописец на американската рок група „Еванесънс“ от 1995 до октомври 2003 г., когато напуска групата и е заместен от Тери Балсамо. След напускането на „Еванесънс“ Муди се изявява в съвкупност от направления, като вокалист, инструменталист и текстописец, член на групите The Halo Method и We Are The Fallen.

We Are The Fallen[редактиране | редактиране на кода]

Скоро след излизането на дебютния солов албум на Муди All for This през 2009 г., който е дългоочакван резултат от неговата солова кариера и колаборация с разни изпълнители от момента на напускането му на Еванесънс, той става член на новосформирана рок група, носеща името We Are The Fallen, което е пряка алюзия към албума Fallen на „Еванесънс“ от 2003 г. заради критиката към групата, че наподобяват особено стила им. Това се дължи най-вече на факта, че в групата е съставена от 2 души (3-ма, заедно с Муди) от бившите членове на „Еванесънс“ - барабанистът Роки Грей и основателя-китарист Джон ЛеКомпт, като останалите членове са победителката Карли Смитсън от американския Music Idol (която интригува с интересни вокали), и Марти О'Брайън, приятел на Бен Муди.