Беседа:Виктор Суворов

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Неутралност[редактиране на кода]

Авторът на статията не е успял да постигне неутралност при написването й. Например:

"В трилогията си „Ледоразбивачът“ Суворов убедително аргументира и доказва тезата, че Йосиф Сталин още през 1939 г. започва подготовка за нападение срещу Германската империя, под кодовото название Операция „Буря“."

Много хора биха възразили срещу това и не биха смятали, че тази теза е убедително аргументирана или доказана. Значи е необходимо твърдението да се представи в по-неутрален тон - като мнение на самия Суворов, а не като мнение на автора на статията.

Друг пример: "Нито една от тези работи обаче, досега не е успяла да опровергае нито едно от доказателствата, които привежда Виктор Суворов."

Звучи така, сякаш авторът на статията е убеден, че доказателствата не са опровергани. По въпроса обаче може да има и други мнения.

Друг пример: "В. Суворов категорично развенчава митовете, че:"

Излиза, че и авторът на статията е съгласен, че това са митове и че те са категорично развенчани. Но така той не може да претендира, че запазва обективна гледна точка.

--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 87.120.169.247 (беседа • приноси) 13:09, 23 октомври 2011‎ (UTC).[отговор]

Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки — вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника. ЛъчезарБ/П 17:06, 23 октомври 2011 (UTC)[отговор]