Беседа:Операционна система/2006

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Руската страница по темата май е най-коректно написана[редактиране на кода]

Също испанската (списък с имена на ОС), полската (като испанската), немската - подробна, италианската (картинки).

Английската не е добре. Бих се хванал да преправя българската, ако имам време. Петър Петров 20:27, 12 октомври 2006 (UTC)[отговор]

Драйвър за процесор[редактиране на кода]

Простете ме за това ако съм неграмотен, но нима има и драйвер за процесора. Той виншно устройство ли е, или седи теоретично в "центъра" на компютъра? Аз лично незнам за такова нещо, ще съм благодарен ако някой посочи препратка където може да се прочете информация по този въпрос за да отстраниме възникналото съмнение. Бих искал да коригирам много неща в тази статия. Липсват точни дефиниции, описания, структуриране и не на последно място вярна информация.

Когато погледнах тази статия, бях доста изненадан от някои твърдения, напр. че Бил Гейтс бил "откраднал" идеята за ГПИ от "Епъл" и че "Майкрософт" "започнали да продават" MS-DOS на IBM (всъщност, IBM са ги назначили да правят това). Windows 95 НАИСТИНА не е само 32-битова, а е хибридна система, но това не означава, че "съвсем не е 32 битова". Освен това, защо трябва да отъждествяваме Бил Гейтс с "Майкрософт"? Все пак, една ОС като MS-DOS или Windows се създава от цялата компания, а не само от него! Вместо външни връзки, имената на фирмите трябва да са препратки към статии от Уикипидия. Несъмнено тази статия се нуждае от допълнения и преработки. Бих посъветвал всеки, който има познания по темата, да помогне за нейното подобряване. --Мегъра 20:48, 5 яну 2005 (UTC)

По късно Стив Джобс[редактиране на кода]

Явно автора на статията не е запознат с историята на фирмата Епъл! Стив Джобс и Стив Возняк започват своята дейност през 1974г. в един гараж където правят своя първи компютър, а през 1976г. основават своя фирма с наименованието Епъл и започват производството на персонални компютри под името Apple II. За сведение на автора създаването на операционната система дос може да се отнесе към 1980г.

Ами защо не го допишеш? --Георги 13:18, 4 май 2005 (UTC)[отговор]

Анди Таненбаум[редактиране на кода]

Тъй като човекът е през няколко врати от мене, бихте ли позволили да му преведа обратно статията, па да го питам? --Емил Петков 20:37, 12 октомври 2006 (UTC)[отговор]