Направо към съдържанието

Беседа:Ханс Кристиан Андерсен/Архив 1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Утвърденото название на презимето е Кристиан. По правилата за транскрипция в случая "IA" не е в края на думата и се транскрибира като "ИА". Във всички български енциклопедии е така. В "Гугъл" (макар, че за мен не е много достоверен източник, но го посочвам) към днешна дата адресите са 50 000 към 500 в полза на Кристиан. (--Прон 13:07, 24 октомври 2006 (UTC))

объркване

Вече няколко пъти срещнах твърдения за конструктивността на приносите на потребителя Мико, но току-що открих как вероломно е отменил опит на потребителя с адрес 194.12.228.36 да допринесе (може би с познания по датски) за бълг. Уикипедия. Потребителят на 4 юни 2008 вечерта добавя следния текст към статията, който Мико връща с лека ръка само не няколко минути, както смятах да напиша, а точно една минута по-късно (за това време не може дори да се отвори голямата статия на датски и да се погледне по най-бегъл начин, което е бил длъжен да стори). Но понеже бях любопитен защо се връща нещо, което не е маркирано като вандализъм, отивам в ДАТСКАТА У и виждам, че отмененият текст от Мико съвпада 1 към 1 с написаната там изключително подробна, примерна и образцова статия за великия писател - и за Холберг(I hjemmet var det faderen, der gav ham kendskab til Holbergs komedier, og tilskyndede interessen for teater og kultur.), и за длъжността на баща му(Som forældre til barnet står i kirkebogen den 22-årige skomagersvend Hans Andersen og den ca. 34-årige Anne Marie Andersdatter. ), и за тази на майка му (единствената прекалена прецизност е перачка - на датски е слугиня, което ще изразя в своя принос към статията! Anne Marie tjene som omkring otte-årig. Hun kom i løbet af hendes liv til at tjene hos tre familier. в статията за майката), и за къщата с една стаичка и кухня за семейството(I starten af 1807 fik familien deres egen bolig i Klingenberg 664, nu Munkemøllestræde i Odense, huset der nu betegnes H.C. Andersens Barndomshjem. Huset var beboet af i alt 12 personer, og FAMILIENS BOLIG BESTOD AF ÉT VÆRELSE MED KØKKEN. ). Моля (най-вече потребителя Мико) да не опитва да прокужда начинаещи и беззащитни, но вдъхновени редактори с повече познания по датски език отколкото по шаблоните на Уикипедия (за превод), за да защитят труда си(аз самият бях такъв в началото, изпълнен съм със съчувствие и покруса), да престане да обезсмисля техния труд и да обясни има ли някакво основание (освен враждебност към бедния редактор на Уикипедия, който може би завинаги е прокуден!) да премахва достоверен фактологически материал???? Тъй като се чувствувам съпричастен към нанесеното от Мико на изпатилия си със своята всеотдайност анонимен редактор щети като обезкуражаване, граничещо със сплашване, ще преведа горните изречения още сега, ще ги добавя в статията и ще вмъкна шаблона за превод, за да няма опити за безпочвени връщания. Обръщам се към цялата Уикиедианска общност с въпроса - кой ще признае пред неоправдания радактор ощетяването и прибързаността, които е понесъл и да се очаква ли справедливост за горното открито репелентно спрямо допринасящите в Уикипедия действие? Bogorm 20:21, 5 юни 2008 (UTC)

IP-то е изтрило информация, затова редакцията му се връща... --Nad 20:24, 5 юни 2008 (UTC)
извинявам се, сбърках лявата графа с дясната, поне стана известен оригиналният датски текст! Съжалявам Bogorm 20:24, 5 юни 2008 (UTC)
Затова реших, че действията на Мико са тези на редактора и обратно, повторно се изванявам за това, че обърках лявата с дясната графа (колко печална е патетиката, когато почива на недоразумение, эх) Bogorm 20:25, 5 юни 2008 (UTC)
Свалете черните очила Ухилен съм --Nad 20:27, 5 юни 2008 (UTC)
Да, спорът на тема персийски език и южнославянски езици ми дойде в много, по-добре скоро да се съсредоточа на по-древни или източни теми, за да не рискувам неговата намеса... Ще последвам съвета Ви Bogorm 20:35, 5 юни 2008 (UTC)