Направо към съдържанието

Мирослав Димитров

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мирослав Димитров
български юрист
Роден
Мирослав Митьов Димиитров

Учил вСофийски университет
Право
ОбластГражданско право
Работил вЮридически Факултет при УНСС

Мирослав Митьов Димиитров е български юрист и университетски преподавател по право. Ръководител е на катедра „Частноправни науки“ в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство.[1]

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Мирослав Митьов Димитров е роден в гр. Троян, на 25 февруари 1962 г. Завършва 114 английска езикова гимназия в София. През 1988 г. завършва право в Софийския университет. След дипломирането си е една година стажант-съдия в Софийски градски съд, а през 1990 г. постъпва като асистент в катедра „Правни науки“ в УНСС. През 1994 г. провежда краткосрочна специализация в Thames Valley University, Лондон.[2] Работил е и като юрисконсулт в държавно дружество (преди 1990 г.), а в месеците юни-октомври 1992 г. е началник на Управление „Правно“ на Министерството на търговията на Република България.

Има публикувани три монографии, както и множество студии и статии в областта на частното право. През 2012 г. защитава докторска дисертация на тема „Договорът за строителство“, в Юридическия факултет на УНСС. Хабилитира се през 2014 г., когато придобива академичната титла „доцент“. Практикуващ адвокат е към Софийска адвокатска колегия и Арбитър към Арбитражния съд при Българска търговско-промишлена палата.

Владее английски, руски и немски език.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. УНСС :: Ръководство // УНСС. Посетен на 28 февруари 2020.
  2. Мирослав Димитров // BSCL. Посетен на 28 февруари 2020.