Направо към съдържанието

Bsms

от Уикипедия, свободната енциклопедия

bSMS или Bulk SMS е автоматичното разпространение на голям брой SMS-и до мобилни телефони. Използва се предимно от бизнеса или банки с разнообразни цели, към служители, към клиенти или партньори (най-вече за маркетинг и контрол на измамите).[1]

По-известно е като „SMS-известия“ (SMS notifications) или „SMS-уведомяване“. bSMS могат да бъдат изпращани практически навсякъде по света.

Bulk SMS софтуер[редактиране | редактиране на кода]

Софтуерът трябва да може да изпраща и получава множество съобщения и да управлява съдържанието. Този тип софтуер е разнообразен с различни потребителски интерфейси.

Повечето bSMS софтуерни продукти дават възможността да се качва списък с телефонни номера на мобилни абонати. Съвременните софтуери автоматично премахват дублиращи се номера, могат да изпращат съобщения по предварителен график, ден, час, както и да изпращат национално или мееждународно. Могат да се изпращат съобщения и с текст на кирилица.

bSMS web widget[редактиране | редактиране на кода]

Позволява на собствениците на уеб сайтове или разработчиците да събират мобилните номера на потребителите с доставяне на SMS нотрификации (за България е необходимо предварителното съгласие на собственика на мобилния номер, за да получава SMS уведомяване).

bSMS API[редактиране | редактиране на кода]

При bSMS, предимно се използва API стандарт, който позволява на програмистите да добавят SMS функционалности към различни програми:

Източници[редактиране | редактиране на кода]