Направо към съдържанието

Riftforge

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Riftforge
ПроизводителRiftforge
ИздателRiftforge
Издадена на2013 г. (бета)
Жанрстратегическа игра
Режим на играелитен отряд в тактическа битка
ПлатформаGoogle Chrome, Safari, Internet Explorer и Mozilla Firefox
Уебсайтwww.riftforge.com

Riftforge е онлайн компютърна игра, чийто геймплей я определя като походова стратегия с фентъзи тематика.

В Riftforge всеки играч е командир на своя собствена частна армия, съставена от над 50 различни вида воини: от пехотинци до елитни рицари.

Всеки командир разполага с тактически маневри и формации, а самите воини притежават разнообразни умения, с които могат да атакуват врага или да подпомагат братятата си по оръжие.

Видове воини[редактиране | редактиране на кода]

Играта предлага над 50 уникални воини, като всеки месец се добавят нови.

Групирани са в три типа: пазители (тежка пехота и кавалерия), преследвачи (лека кавалерия и убийци), както и стрелци (стрелци с лък и гренадири).

Някои от батальоните носят исторически имена като Варяги, докато други са типично фентъзи – Серафими. Специалните умения на всеки войник са тематично свързани с името му. Например Серафимите използват огнена стихия, за да поразят враговете си.

Врагове[редактиране | редактиране на кода]

Враговете на Riftforge са многобройните раси, които населяват Замръзналия залив (Icecrest Bay). Всяка раса притежава особености, които характеризират и битките с нейните войни.

Калдария представлява най-голяма опасност. Тя се населява от моржоподобни хуманоиди, организирани в легиони от тежка пехота. Те са бавни, но разполагат с отлични брони и щитове. Това изисква командирите да избягват директния сблъсък, когато е възможно. Организирането на засади или светкавични атаки са предпочитаната тактика.

Оборудване[редактиране | редактиране на кода]

Всички типове воини разполагат със собствено оборудване, което е специфично за техните тактики и действия. Пазителите са въоръжени с двуръки мечове и екипирани с най-добрата броня. Преследвачите са с леки брони и метални копия, а стрелците разполагат с богат избор от далекобойни оръжия като дълги лъкове и арбалети.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Riftforge е загадъчна структура с размерите на град, която създава пролуки в пространството и времето (Rift). Първата пролука е на малък остров в Замръзналия залив (част от континента Манирак). Играчите стават част от военните сили на Riftforge, натоварени със задачата да установят предмостие за по-широка атака срещу Калдария.

В хода на първите десантни операции, играчите откриват и други военнолюбиви раси като амфибийните Сиран и дълбоководните Ралей. Техните атаки застрашават двата фланга на операцията.

На хоризонта се очертава недостижимият остров Вълнолом, родина на всемогъщите Кудари. В навечерието на атаката, техните далечни патрули се сблъскват с командири, които са се отклонили твърде далеч на север.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]