Направо към съдържанието

Уикипедия:Желани шаблони/2006 - 2012

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Тази страница от именно пространство „Уикипедия“ е вече стара и неактуална. Съдържанието ѝ се пази от исторически интерес; моля, не го редактирайте! Прегледайте настоящата ѝ версия (ако има такава) или инициирайте обсъждане за актуализация.

Желани шаблони

За всички, искащи нещо подобно - има си готова страница Специални:Uncategorizedpages --Kamen 17:39, 16 февруари 2006 (UTC)
Прав си. --Ванка5 05:26, 11 март 2006 (UTC)
Сетих се обаче, че по този начин на самата страница няма да пише, че има нужда от категоризация. Според мен е хубаво да ги има това, за да подсеща хората, които имат възможност да я категоризират. Затова мисля, че е необходим такъв шаблон. --Ванка5 21:34, 11 март 2006 (UTC)
Най-добре не пипайте нищо. Некатегоризираните статии са предимно писания на графомани, и е по-добре да са ненамираеми, освен от авторите си. Това е по-добре, отколкото да се влиза в конфликт с тях. Който е способен да напише статия, съдържаща нещо ценно, задължително е достатъчно кадърен да я категоризира. И обратното - който не може да си категоризира статията, гарантирано е некадърник. --ИнжИнера 09:55, 12 март 2006 (UTC) Стабилен Stable
Ей инжинере що не се успокойш малко??? Нито се смятам за графоман, нито за некадърник, обаче категоризирането ми е още меко казано много неясно! И го отдавам на факта, че съм нов и още не съм запознат с това какви категории има и как се създават подкатегории. Като гледам обаче такива не-некадърници като тебе така са разхвърлили категорийте, че има да се лута човек като в лабиринт да открие подходящата категория. От едномесечния ми престой забелязвам, че приноса ти в енциклопедията преобладават индиректните нападки.....--Chickem4o 21:57, 13 март 2006 (UTC)

Военни чинове - евентуално с илюстрации на пагони. --Vladko 03:17, 4 май 2007 (UTC)

Състав на ЦИК за всички избори след 1989 г. с указване кой (или коя политическа сила) е номинирала отделните членове. --Vladko 03:20, 4 май 2007 (UTC)

Ще е необходим и шаблон като този [1] (имам предвид за севернокорейската ядрена програма) Tangra632 18:18, 9 юни 2007 (UTC)

За ядрената програма -{{Шаблон:СКоръжия}} --Darsie 17:14, 12 юни 2007 (UTC)
Започвам доста активна работа по китайската космическа програма. За нея има специален шаблон, но за да го копирам в българската уикипедия първо ми трябва ето този http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Navbox_generic. Tangra632 09:23, 25 август 2007 (UTC)

Желани шаблони за книги от Библията

В статиите на религиозни теми често се налагат цитати от вида Битие 12:34. Повечето от тях не препращат към самия текст, трудно управляеми са и е неудобно да се прави статистика върху тях. Предлагам следото решение - да се направи шаблон Библия:

(Шаблон:Библия)
http://bible.example.bg/?bookId={{{книга-ид}}}
        &chapter={{{глава}}}&verse={{{йота}}}

или поне на първо време, докато се намери такъв удобен сайт:

(Шаблон:Библия)
[[{{{книга-име}}}]] {{{глава}}}:{{{йота}}}

За удобство може да има шаблони от вида:

(Шаблон:Битие)
{{Библия|книга-име=Битие|книга-ид=1
        |глава={{{1}}}|йота={{{2}}}}}

които да се ползват така:

Бог е разкрил пред Авраам появата 
на Уикипедия в {{Битие|12|34}}.

Това ще улесни и гъвкавостта при спорове от сорта на Еклисиаст срещу Еклезиаст. Намирането на удобен сайт с текстовете не е пречка, на първо време може да има само препратка към книгата. Проблем е обаче цитирането само на глава, без йота - тогава ще се появи ненужно двоеточие - както и цитирането на интервал от йоти/глави. Друга неуредица може да се появи с имена на книги, които носят и друг смисъл, напр. Числа. --Cameltrader 08:10, 27 юли 2006 (UTC)

Позволих си да създам горните шаблони (само за Библия и Битие). Синтаксисът не е точно както мислех да го направя - сега може да се ползва така: {{Битие|12:34-56}}. Ето примери. Надявам се да бъде одобрено и да започнем и с другите книги. --Cameltrader 10:22, 27 юли 2006 (UTC)
То аз май тук си говоря сам, ама ще сложа още един шаблон за книгата Изход, защото сега превеждам статията за Мойсей и там се споменава много. Пък ако не се приемат по-горните ми възгледи, ще поправям. --Cameltrader 23:54, 31 юли 2006 (UTC)

В процес на разработка

Шаблон:Мъниче Канада

Направени шаблони