Беседа:"Освобождението на Малко Търново"

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Авторско право[редактиране на кода]

Сигурно ли е, че авторското право не е защитено. Книгата е от 1993 г. и няма как да е изтекло поради давност, т.е. трябва ни разрешение или трябва да я изтрием. -- Златко ± (беседа) 15:25, 17 декември 2005 (UTC)[отговор]


Извинете ме господин редактор, но преди да "забършете" труда на ценните ми минути, посветени на родния ми край, не можахте ли първо да се осведомите за ситуацията или най-малкото да ме попитате?

Текста написан тук е от човек, посветил изследванията си на гражданите на град Малко Търново, въпросната книга е САМИЗДАТ и нейните права са публични . Освен това автора за жалост не е между живите, за да ви даде писмено разрешение. В процес съм на разрешение за публикуване на много интересни материали за археологическите обекти в този район, но няма да ги публикувам докато не ми дадете обяснение каква е вашата ситема за цензура, която аз явно не разбирам.

Кирил Лазаров
kiril_lazarov@mail.bg
  • Системата ни на цензура е следната: Има служебна страница, на която се поставят предложения за изтриване на статии, които се смятат за неуместни. Всеки има право да се произнесе и, ако това е преобладаващото мнение, страницата се изтрива. В конкретния случай това е направено.
  • Дори и без тази процедура, когато текстът е преписан от източник, за който не е твърдо установено, че лицензът му е съвместим с GFDL, администраторите трябва да го отстранят. Съвместимостта на текстовете с GFDL е един от най-основните принципи на Уикипедия, които не подлежат на коментар.
  • Ако в случая става дума за книга, която действително е обществено достояние (Public domain), вероятно едно подходящо място за нея е нашият сроден проект Уикиизточник или, ако се очаква текстът да бъде допълван от читателите - Уикикниги.
  • Колкото до вашия труд, няма защо да се притеснявате. Ако действително няма проблем с правата, възстановяването на страницата е проста процедура.
Поздрави и се надявам да проявите разбиране към нашата политика за авторските права, тъй като тя е гаранция за свободния характер на проекта в бъдеще. --Спас Колев 19:03, 20 януари 2006 (UTC)[отговор]