Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


23 февруари 2015 – 01 март 2015[редактиране]

Блокиране на Owain Knight

Моля за временно блокиране на Owain Knight (беседа - приноси) заради (1) редакторска война и (2) упорито въвеждане на външни препратки в статиите Вегетарианство и Веганство. Аз самият бих го направил, но понеже вече редактирах статиите и съответно съм страна при връщането, не бих желал да е еднолично. Потребителят е предупреден на беседата си. Редакции: редакция 6523903, редакция 6524620, редакция 6523899, редакция 6524649, редакция 6524676. --Поздрави, Петър Петров 12:57, 24 февруари 2015 (UTC)

Позволено е по три връщания на ден, което аз не съм превишил. И не съм въвеждал връзки, а съм връщал установени такива, които вие премахвахте. Как книгата на Венцеслав Евтимов е спам? – Оуейн (беседа) 13:07, 24 февруари 2015 (UTC)
Направих си труда да видя кои уебсайтове колко посещавани са, като критерии за значимост. Моля, погледнете беседата и обсъдете нещата там, преди да редактирате статията отново. Поздрави, --Лорд Бъмбъри (беседа) 16:41, 24 февруари 2015 (UTC)
Благодаря. Който се интересува може да участва там по темата. Ако връщанията престанат доброволно то няма нужда от блокиране. --Поздрави, Петър Петров 18:53, 24 февруари 2015 (UTC)

Формален отговор Не. Слава Богу гледам оправили сте се сами както подобава на опитни потребители. :-) --Алиса Селезньова (беседа) 13:11, 25 февруари 2015 (UTC)

За съжаление се налага да подновя заявката си. Потребителят продължава да редактира спорния раздел преди да е постигнат консенсус на беседата: редакция 6528611. --Поздрави, Петър Петров 16:11, 27 февруари 2015 (UTC)

Потребител:Rebelheartous

Крайно време е някой да му направи строга забележка. Чете и тълкува Уикипедия, както дявола евангелието. Не е редно за патрульор последното му влизане тук да е на 6 януари и при следващото на 22 февруари да наслага една камара шаблони за източници, както и да мести статии без основание! Ако ще го избиваме на лично его, ок, но това е Уикипедия! Например статията за Том (футболист, р. 1985) неправомерно я е преместил като Тон (футболист, р. 1986 г.)! Защо и на какво основание, като в официалния сайт на Литекс ясно е упоменато как се казва и как се нарича футболиста! [1], да не говорим, че съм поставил и шаблон за пояснение? Приносите му за последните години откъм създаване на нови стати са нулеви, а с „редакциите си“ убива и малкото останало желание на редакторите тук. Поздрави. --Litexfan (беседа) 12:35, 25 февруари 2015 (UTC)

Моля те, тука е У:ЗА - не виждам посочен проблем за административна намеса. Иначе това е идеята - проектът е отворен за всички, стискай зъби и дори и да не ти харесват редакции мнения и прочие - аргументи, аргументи, аргументи по беседите и така продуктът става по-добър. --Алиса Селезньова (беседа) 13:13, 25 февруари 2015 (UTC)
Моето уважение Алиса, но какво означават аргументи? Посочил съм ги в линка. Виж, тук става въпрос за фенско мнение. И аз не долюбвам ФК Левски и ЦСКА, Реал Мадрид дори, но никога не съм си позволявал да правя некоректни промени, дори напротив, премахвам вандализми. Тук нещата стоят по съвсем друг начин и ще помоля админи, занимаващи се с футболна тематика да се намесят. Смятам ще ме разберат. Стискам зъби, е колко вече да ги стискам, то пломбите ми изпадаха.:-) Това в реда на шегата. --Litexfan (беседа) 13:40, 25 февруари 2015 (UTC)
Ти ще спреш ли да коментираш мен, личността ми и приносите ми? Не разбирам защо следиш под лупа всяка моя стъпчица в Уикипедия. Мине–не мине време и почваш да словоблудстваш. Може би съм ти много интересен, ама симпатиите не са взаимни. Ако обичаш въздържай се в бъдеще от подобни постове, защото в момента изглежда и е лична нападка.
Колкото до преместването, искал съм да върна тази статия към предишното заглавие. Ти си човекът, който първи я мести без да се допита до беседата, така че ти първи трябва да дадеш обяснение защо си го направил. Подчертавам – името беше Тон, не Том. И повече обсъждане на този футболист на неговата беседа.--Rebelheartous (беседа) 13:45, 25 февруари 2015 (UTC)
Значи си объркал статиите? Само и само, твоята да е? Ами и към нея съм дал линк от офиц. сайт, а твоята аргументация на беседата къде е? Нали се сещаш, че току-що си вкара автогол с този си пост? :-)--Litexfan (беседа) 14:09, 25 февруари 2015 (UTC)
Автоголове си вкарваш единствено ти при всеки сблъсък с мен, който предизвикваш. Продължавай в същия дух и все ще срещаш стена. Може да се види на историята на Тон, че още на 4.12. съм я преместил, а другата за този от Литекс не съм се и занимавал. Радвам се, че сега ще научиш, че той се казва Тон. Ще добавя и източник в статията.
Но не виждам да коментираш другото. Искам да ти кажа, че ако не се извиниш за отношението си, следващият раздел отдолу ще е за искане за санкции към теб.--Rebelheartous (беседа) 14:46, 25 февруари 2015 (UTC)

Бихте ли си прехвърлили приказката на беседата на статията? Формално: Не, няма да направя строга забележка на Rebelheartous за това, че „чете и тълкува Уикипедия, както дявола евангелието“, защото не виждам никъде в правилата това да е повод за наказание. --Лорд Бъмбъри (беседа) 14:12, 25 февруари 2015 (UTC)

Добре тогава, в такъв случай въпросът ми е следния. Защо трябва да преименуваме името на статия, в която има линк как се нарича въпросния футболист? После се оказва, че не за него е ставало въпрос, а за някой си друг и друга статия? Е това ми е въпроса? Ще помоля и някой от админите да възстанови заглавието на статията, тъй като това е извън моите правомощия. Благодаря предварително. --Litexfan (беседа) 14:26, 25 февруари 2015 (UTC)
[...] --Rebelheartous (беседа) 14:47, 25 февруари 2015 (UTC)
Моля ви, престанете и двамата. Тук е У:ЗА - тези разговори си ги водете на беседата на футболистите, отборите или там каквото. Ако стигнете до консенсус за име, на което не може да се премести статията по административни причини, пишете тук и мястото ще се освободи. --Алиса Селезньова (беседа) 14:50, 25 февруари 2015 (UTC)
Алиса, обърнах се към Вас админите за съдействие. Няма да пиша никъде другаде, не съм го нападал както той ме обинява също никъде, всичко е видно на беседата до момента, в.ч. и промените. --Litexfan (беседа) 14:58, 25 февруари 2015 (UTC)
Но, администраторите оказват „съдействие“ само в областта, където другите редактори не могат - трият, блокират, защитават. Ти искаш някой да се намеси в спора ви - това е възможно, но не е необходимо да е администратор и не е тук мястото. Мен примерно дълбоко, ама дълбоко не ме вълнуват въпросните статии и тая беседа не съм и немам намерение да я отварям. --Алиса Селезньова (беседа) 15:08, 25 февруари 2015 (UTC)
Алиса, и защо мислиш писах тук? :-) Извинявам се, че те въвличам, но аз неслучайно се обърнах към админи, занимаващи се и най-вече ги е грижа за футболни теми. Ще се повторя, а и навярно потретя ако кажа, че въпросния потребител преименува неправомерно една статия, погрешно за сметка на друга, което е видно от беседата по-горе, само и само да си наложи мнението. Да не говорим, че заглавията и на двете са правдиви. Дал съм нужните линкове и ще си отстоявам позицията докрай, макар и не на точното място! Е кажете ми към кого да се обърна ако не към Вас? --Litexfan (беседа) 19:14, 25 февруари 2015 (UTC)
Ами принципно би трябвало към Арбитражния комитет, ама още не сме си създали такъв. В английската си имат: en:WP:ARBCOM и в руската си имат ru:ВП:АРБКОМ. Понякога и тук потрябва. Но някой трябва да свърши цялата работа по измисляне на правилата как точно да работи той при нас, да ги пусне за коментари от всички, да бъдат приети като правила, да бъдат избрани арбитри и чак тогава да бъдат взети решения от тези арбитри. --Поздрави, Петър Петров 06:19, 26 февруари 2015 (UTC)

Полузащита на Дуло

Моля Ви за полузащита на статията рода Дуло, заради постоянни и многократни вандализми от новорегистрирани и анонимни потребители в последните дни. При необходимост би могло да се помисли за блокиране на Потребителя Pavel Staykov. Благодаря.Jingiby (беседа) 13:52, 25 февруари 2015 (UTC)

Ok Месец. --Поздрави, Петър Петров 14:46, 25 февруари 2015 (UTC)
Ok Ден и по втората, уви. --Алиса Селезньова (беседа) 14:57, 25 февруари 2015 (UTC)
Моля потребителят Pavel Staykov да бъде блокиран за по-дълго време. Обидни коментари като: Ще помоля турчина който написа тук, че Dulo са били турци, да го изтрие сам до 24 часа. са недопустими, както и изтриването за пореден път на академични източници. Също така и подмяната на съдържанитео на статията с персонални мнения. Jingiby (беседа) 10:07, 27 февруари 2015 (UTC)
Ok 2 седмици. --Спас Колев (беседа) 11:13, 27 февруари 2015 (UTC)

Христо Николов Луков

Само да се сложат кавичките на категорията Носители на орден Свети Александър. Благодарим. --Мико (беседа) 19:35, 28 февруари 2015 (UTC)

Ok --Алиса Селезньова (беседа) 20:12, 28 февруари 2015 (UTC)

Блокиране на IP

Блокиране за 1 година на IP 78.83.31.165 за множество вандализми и обиди като това. Пише и под други IP. --Rumensz (беседа) 20:48, 1 март 2015 (UTC)

Галена

Защита на Галена само за регистрирани потребители, поради много вандализми и редакторски войни. --Rumensz (беседа) 21:01, 1 март 2015 (UTC)

02 март 2015 – 08 март 2015[редактиране]

Няма заявки за седмица 2015/10.