Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  


На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Вдигане или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


14 април 2014 – 20 април 2014[редактиране]

Потребител:Seliankata

Моля да бъде блокиран потребителя, заради многократните внасяни промени в статията Осоица, независимо от забележката в беседата за това. --CvetanPetrov1940 (беседа) 11:16, 14 април 2014 (UTC)

Ok Полузащитих страницата за известно време - дотук няма вредни редакции на други места. --Спас Колев (беседа) 11:39, 16 април 2014 (UTC)

Зелените

Зелените (българска партия) да се върне обратно под Зелените. Ако някой иска заглавието да се премести, може да коментира на беседата, където вече то е било обсъждано преди.--Rebelheartous (беседа) 15:30, 15 април 2014 (UTC)

Ok Спас Колев (беседа) 11:41, 16 април 2014 (UTC)

Стоя

Стоянка Новакови да се върне обратно като Стоя, каквото е името на изпълнителката. Благодаря.--Rebelheartous (беседа) 15:31, 15 април 2014 (UTC)

Не е ли добре да се обсъди? Гледам, че меп-овете не са еднозначни. --Спас Колев (беседа) 11:42, 16 април 2014 (UTC)
Което е изключително странно. Предполагам са се подлъгали по двете сръбски уикита (тя все пак е сръбкиня). Но интересното е, че във всяко от останалите уикита или в уводното изречение, или с тире е указано Стоя. Аз съм на мнение, че когато сферата на действие е предимно една конкретна, би следвало да се изписва само името, под което е популярен/издава творчество изпълнителя. Между впрочем наскоро имаше една интересна дискусия в en wiki относно Бионсе и в крайна сметка статията беше преместена именно така.--Rebelheartous (беседа) 12:03, 16 април 2014 (UTC)
Ok Ясно е, че по принцип трябва да се използва най-популярното име - не ми е ясно кое е то в конкретния случай. :-) Върнах статията, ако има възражения ще му мислим. --Спас Колев (беседа) 11:30, 17 април 2014 (UTC)


21 април 2014 – 27 април 2014[редактиране]

Няма заявки за седмица 2014/17.