Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  


На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Вдигане или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


08 септември 2014 – 14 септември 2014[редактиране]

Нова Декларация за поверителност

Може ли линкът „Защита на личните данни“ долу на всяка страница вече да сочи към Декларация за поверителност, която е почти изцяло преведена вече на български, вместо както досега към помощната Уикипедия:Защита на личните данни (опитах се да редактирам последната, но е защитена). Новата политика е в сила от юни месец, а ние не сме я отразили. --Ket (беседа) 14:12, 8 септември 2014 (UTC)

Ok Изчистих Уикипедия:Защита на личните данни и пренасочих връзката в края на страницата към Мета. --Спас Колев (беседа) 13:46, 9 септември 2014 (UTC)

Отстраняване на съдържанието на разговора си

Потребител Alexd извадил в беседата си, което съм написал, а това не е приемливо. Очаквам вашата реакция. Тук показвам diff. Джевянин (беседа) 14:36, 8 септември 2014 (UTC).

Блокиране на Потребител:Marin9881

Моля за блокирането на въпросния потребител. Многократно вандализира различни статии. Виждам, че вече е предупреждаван на беседата си. Litexfan (беседа) 21:31, 13 септември 2014 (UTC)

15 септември 2014 – 21 септември 2014[редактиране]

Използване на обидни квалификации

Моля, за намеса в тази беседа, където бях наречен от патрульора Litexfan *отявлен дразнител*. Между впрочем това не му е първият подобен контакт с мен. Само че вече започна да се набива на очи, че действа на лична основа и оставя аргументацията на заден план.--Rebelheartous (беседа) 07:23, 17 септември 2014 (UTC)

Защита на ПФК Локомотив (Пловдив)

Моля, за защита на ПФК Локомотив (Пловдив) за някакъв период от време. Благодаря.--Rebelheartous (беседа) 07:37, 18 септември 2014 (UTC)

Добавям към това искане да бъде блокиран юзъра Потребител:V.Stoynev, който не спира да вандализира въпроснат статия и това са единствените му редакции.--Rebelheartous (беседа) 07:50, 19 септември 2014 (UTC)

Локомотив Пловдив

Здравейте, бих искал да помоля статията ПФК Локомотив (Пловдив) да бъде защитена. Като причина за това бих посочил постоянното връщане (особено в последните няколко дни) от страна на Потребител:Rebelheartous на версия, която съдържа редица неточности. Благодаря предварително! V.Stoynev (беседа) 08:06, 19 септември 2014 (UTC)

Защита на ПФК Локомотив (Пловдив)

Моля страницата на Локомотив Пловдив [[1]] да бъде защитена. Причината е тенденциозното манипулиране с исторически неточна информация и непрекъснатата промяна на страницата на клуба от Потребител:Rebelheartous

Историята на Локомотив Пловдив като наследник на Спортклуб не подлежи на съмнение и това е потвърдено от изявени български статистици с международно признание. [[2]] В интервюто с Димчо Димитров, който е членува в Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) [[3]] от самото й основаване през 1988 г. ( за което получава покана лично от нейния президент – д-р Алфредо Пьоге, бидейки първият българин, поканен за членство в IFFHS.), той недвусмислено потвърждава "Спортклуб си е, разбира се."

За годината на основаване и припознаването на Локомотив Пловдив като наследник на Спортклуб разказват и бивши футболисти на основания през 1926 година клуб, като това беше отразено от най-авторитетните медии в България[[4]]

„Пишейки настоящото съм твърдо убеден, че бъдещото поколение спортисти и спортни деятели ще наберат сили и кураж, за да възстановят историческата истина.” Борис Белков, „70 години Спортклуб Пловдив”, 1996г.

Безспорно е последвалото „преобръщане” на фактите: както десетилетия щяло да бъде налагано, на 5 октомври 1949г. най-малката спортна организация в Пловдив била асимилирала най-голямата в България! (Все едно да се каже, че село Надежда, при включването за квартал на София, я асимилирало...!) Тази абсурдна пропаганда ставала в ущърб на идентификацията, която спортклубци продължили да изявяват и през началото на 50-те години: те ясно показвали, че техният клуб, Спортклуб, продължава да живее, приемайки името Локомотив Пд.

По темата има и обширно изследване на исторически факти и събития [[5]] като дори мажоритарният собственик и акционерите на дружеството го преименуваха, което може да се провери в търговския регистър [[6]]DimitarAngelov1911 (беседа) 10:22, 19 септември 2014 (UTC)

Добавям към това искане да бъде блокиран Потребител:Rebelheartous, който тенденциозно заблуждава останалите потребители и упорито натрапва субективната си преценка за исторически факти, без да има каквото и да било основание, или познание, което да отговаря на нивото на компетентност на гореспоменатите специалисти.DimitarAngelov1911 (беседа) 10:22, 19 септември 2014 (UTC)

Интересен последен абзац предвид това, че регистрацията ти е от преди няколко часа. Много обичам хора, които нямат смелост да говорят от свое име и си правят по няколко нови регистрации, от които да сеят пепел и жупел.
Колкото до останалото, много ми напомня на онова, което се случи в статията ПФК Черно море (Варна) с един друг също толкова компетентен юзър. И той така изброяваше мними факти и едностранчиви изказвания в подкрепа на твърденията си. В крайна сметка в Уикипедия се борави с Благонадеждни източници и е нужно да се избягват пристрастни материали, каквито безспорно са всички цитирани по-горе автори.--Rebelheartous (беседа) 10:44, 19 септември 2014 (UTC)
Името ми е точно такова каквото пише - Димитър Ангелов. В случая единственият анонимен трол си ти. Причината да се регистрирам е че съм прочел много повече от теб по темата. Нищо повече. Желая да защитя труда на хора, които са търсили, изследвали и прочели много повече от теб. Също и паметта на хората, които са били ощетени от умишленото пренебрегване на клубът на който са посветили живота си. Когато говориш за пристрастни материали би било полезно да цитираш твоите източници. Аз цитирам братята Белкови - преки свидетели на развитието на Спортклуб до най-масовата спортна организация в България през 40-те години, свидетели и на обединението с ЖСК и получаване името „Локомотив”. Ангел Ангелов и Владимир Владимиров - хората, които са изследвали най-подробно историята на пловдивския футбол и по-специално тази на Локомотив. Автори на най-подробната книга, описваща историята на клуба, която се гради върху огромна фактологическа база:
- специализираната литература наброява 51 заглавия, а общата 24, включително на английски, френски и италиански език;
- изследвани са 16 архивни фонда , съдържащи 50 архивни единици, което означава хиляди страници с документи;
- проучваната периодика включва 72 заглавия - вестници и списания от Пловдив, София, Плевен, Хасково и други. Всяка статия, имаща отношение към Локомотив Пловдив, е заснемана - като общият брой на кадрите надхвърля 20 000;
- заснети са интервюта с 34 личности, свързани с клубната история.
- книгата предлага Система от критерии за идентичност на футболен клуб. Изложена на няколко десетки страници, тя се гради върху примери от над 10 европейски държави и около 30 футболни отбора;
- още в първите страници книгата декларира своята "Конституция" - онези принципи на изследване и повествование, които са били съблюдавани. И именно с които критерии тя следва да бъде приемана;
- книгата третира футбола като обществено явление и затова разказът за историята на клуба се преплита с десетки личности от летописа на Пловдив.. Сред тях имена като Йосиф Шнитер, арх. Марио Пернигони, отец Павел Джиджов, проф. Александър Балабанов и други.
Споменавам също и интервюто с Димчо Димитров, който членува в Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) [[7]] от самото й основаване през 1988 г. ( за което получава покана лично от нейния президент – д-р Алфредо Пьоге, бидейки първият българин, поканен за членство в IFFHS.), той недвусмислено потвърждава "Спортклуб си е, разбира се.", както и агенцията по вписванията. Това са моите източници. Кое ги прави некоретни и ненадеждни? Кои са твоите и кое ги прави по-достоверни от моите?DimitarAngelov1911 (беседа) 15:12, 19 септември 2014 (UTC)
Ауу, каква драма, какви сюжетни нишки... Мисля, че всеки изкусен сценарист на турски/латино сериал би ти завидял. Паметта на хората, дали живота си; труда на хората; обществено явление; летописа на Пловдив... Много умело стъпваш на точно определени чувствителни места и със сигурност би заблудил маса народ. Но.... не и мен. :-) Като казвам пристрастни материали (прочете ли препоръките или направи само copy/paste на линка?), имам предвид източници, различни от тези, които си изброил. Ти основно се опираш на книга, строго въртяща се около историята на Локомотив, написана от близки до Локомотив хора, предназначена за фенове и деятели на Локомотив. Много Локомотив стана за неутралните фенове, а? Доста по-полезно ще[ше да] е да цитираш БФС. Ако разбира се те по някакъв начин са се произнесли по отношение на свръхдревната история на клуба. В което изключително се съмнявам. :-)
Иначе е забележителен фактът как в рамките на 5 часа от момента на регистрация, г-н Името му е точно такова каквото пише, ти успя да получиш обширни наблюдения кой редактира тенденциозно, кой е трол и кой колко е изследвал и прочел. Хвала на люде като теб!--Rebelheartous (беседа) 17:42, 19 септември 2014 (UTC)