Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


15 май 2017 – 21 май 2017[редактиране]

Краткосрочно блокиране на Потребител:Marcelius_Martirosianas

Прави някакви странни вандализми. Предполагам, че не разбира български и едва ли има смисъл от предупреждения на беседата му. --Сале (беседа) 15:13, 18 май 2017 (UTC)

Нека все пак пробваме. Сложих му поне шаблон за добре дошъл на беседата. По-скоро ми изглежда като някой, който въобще не е наясно какво върши, а не толкова, че се стреми целенасочено да вреди. Ако продължи да го прави редовно, разбира се няма да остави друг избор освен да бъде блокиран.
— Luchesar • Б/П 17:11, 18 май 2017 (UTC)
Аз не съм толкова оптимистично настроен в случая. Изглежда ми неадекватен. Не съм поглеждал какво е натворил в другите Уикипедии, но мога да си представя. --Сале (беседа) 18:41, 18 май 2017 (UTC)
Сега се загледах, че на личната си страница е писал, че много моли да му бъдат изпратени пари, защото не му стигали за храна. И съм съгласен, че като цяло изглежда доста неадкватен. Всъщност, мисля, че е за безсрочно блокиране, но дори просто като формалност искам да имам достатъчно основание. Ще имам грижата да му следя редакциите: още една или две максимум в същия стил ще прелеят чашата.
— Luchesar • Б/П 18:53, 18 май 2017 (UTC)
Хм, изглежда, че това датира (поне) от март:
Адресите са на Вилнюския университет и ще блокирам мрежата 158.129.160.0/24 (  • N W D R G • stalk • блок.  Ѻ •  wtf⁈  ) за месец. При това положение, сметката наистина също е за безсрочно блокиране.
— Luchesar • Б/П 19:01, 18 май 2017 (UTC)
Всъщност, и мрежата вече е била блокирана от Vodnokon4e за три дни и по-късно за месец, така че сега я блокирах за три месеца.
— Luchesar • Б/П 19:06, 18 май 2017 (UTC)
Ok — Luchesar • Б/П 19:08, 18 май 2017 (UTC)

+ Музикална група

Към падащите менюта на „Тематични шаблони“ да се добави „Музикална група“ с анкетата за група, тъй като потребителите не разбират, че има разлика, когато ползват „Музикален изпълнител“, което е за личност.--Rumensz (беседа) 18:07, 20 май 2017 (UTC)

Ok Доста объркващи ми се виждат самите шаблони, честно казано: {{Музикален изпълнител}} всъщност се използва за група, а за буквален „изпълнител“ (в единствено число) се използва съвсем различен шаблон. В тая връзка, актуализирах и въпросния влаган шаблон от менюто „Музикален изпълнител“ според помощната информация, т.е. вече влага {{Личност/Музикант}}. Ще минат няколко минути до часа преди менюто да се появи.
— Luchesar • Б/П 19:16, 21 май 2017 (UTC)
Благодаря! Всъщност шаблонът „Музикален изпълнител“ все още си е общ. По него е направен подшаблона „Личност/Музикант“. Вероятно като път към шаблона „Личност“ е тази промяна. „Личност/Музикант“ е по-добър.
Може и други промени да има, примерно {{Актьор}} към {{Личност/Актьор}}, а и други, като стана с {{Личност/Философ}}. --Rumensz (беседа) 20:14, 21 май 2017 (UTC)


22 май 2017 – 28 май 2017[редактиране]

Адам Хмельовски

Здравейте,

Бихте ли изтрили Адам Хмельовски, за да се освободи място за местене.

Поздрави!--Чигот (беседа) 18:35, 23 май 2017 (UTC)

Ok Направо я преместих. Виждам, че Kmmarria (беседа - приноси) така и не е отговорила над месец на въпроса защо е направила обратното преместване, затова приемам, че очевидно няма спор какво да е името.
— Luchesar • Б/П 19:04, 23 май 2017 (UTC)