Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


16 ноември 2015 – 22 ноември 2015[редактиране]

Преименоване на "Стек обменна мрежа"

Преместено на Беседа:Stack Exchange. — Luchesar • Б/П 11:10, 21 ноември 2015 (UTC)

Насекомоядни растения -> Хищни растения

Трябва да се изтрие статията Хищни растения която в момента пренасочва към Насекомоядни растения за да може последната да се премести под името Хищни растения. Сега е невъзможно защото Хищни растения има няколко редакции. Преименуването е обсъдено в беседата и ще променя статията да използва новото име щом я преместим. --Exonie (беседа) 18:26, 21 ноември 2015 (UTC)

Ok Готово. Вероятно трябва да се преименува/премести и Категория:Насекомоядни растения. — Luchesar • Б/П 18:46, 21 ноември 2015 (UTC)
Да, промених и категорията и видовете включени в нея да сочат към новата (май не може(ше) автоматично) --Exonie (беседа) 19:04, 21 ноември 2015 (UTC)

Инчхън

Незнам кой е именувал града Инчхън, но това е крайно неправилно. Точно и ясно името си е „Инчон“. Предполагам, че има връзка с руското наименование „Инхчон“, но това правилата за романизация от руски на корейски и от български на корейски са различни. Опитах се да преместя страницата, но не ми позволява.--Vikity33 (беседа) 21:40, 21 ноември 2015 (UTC)

Ok Готово. Бихте ли нанесли и необходимите корекции в статията, моля Ви? — Luchesar • Б/П 21:57, 21 ноември 2015 (UTC)
Всъщност, сам коригирах статията, както и Инчон (пояснение), Битка при Инчон и Категория:Инчон. Донякъде спорно е дали не трябва да бъде „Инчхон“, както е писала и Спири, но „Инчон“ ми се вижда най-правилно на български и същевременно най-близко до корейското произношение. — Luchesar • Б/П 23:34, 21 ноември 2015 (UTC)

Оттегляне на предложение за изтриване

Оттеглям предложението за изтриване на статията „Скамбил“ по започналата процедура, заради възникнали други мотиви.

Ако е възможно в Уикипедия:Страници за изтриване/Процедура да се дадат кратки указания за процедурата по оттегляне на предложения за изтриване. --Rumensz (беседа) 07:37, 23 ноември 2015 (UTC)

23 ноември 2015 – 29 ноември 2015[редактиране]

Молба за блокиране на IP 94.222.85.104

Моля да бъде блокиран IP адрес 94.222.85.104. Потребителят упражнява лични нападки и морален тормоз с вулгаризми на страницата на личната ми беседа. Единственият потребителски принос в Уикипедия от този адрес е ето това нещо. Благодаря! - Йета (беседа) 05:26, 26 ноември 2015 (UTC)