Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


21 ноември 2016 – 27 ноември 2016[редактиране]

Няма заявки за седмица 2016/47.

28 ноември 2016 – 04 декември 2016[редактиране]

Блокиране

Моля за вечно блокиране на Потребител:Асен, който уронва престижа на проекта във Фейсбук, обвинявайки НИ в цензура. [1] Човекът си има адженда, различна от тази на Уикипедия - мисля мястото му не е тук. --Мико (беседа) 08:22, 28 ноември 2016 (UTC)

Не Безсрочно блокиране за това, че нарекъл Уикипедия някак си? Сигурно половината тук попадаме под този аргумент. Пусни го за У:ОПР, ако си убеден, но според мен реакцията ти е прекалена. --Спас Колев (беседа) 12:12, 29 ноември 2016 (UTC)
Спасе, говорим за редактор, който активно уронва престижа на Уикипедия извън Уикипедия - призовава против Уикипедия, събира хора да действат срещу Уикипедия, обвинява ни в цензура (виж по-долу и разпространението какво лайно е Уикипедия), който на всичко отгоре е откровен лъжец и отрича. Разбира се, вината е частично негова, тъй като въпросният редактор беше потънал в дълбока уикипедианска многогодишна летаргия и беше призован от негови уикипедиански приятели да се намесва в обсъждането на Яневагейт, които носят на практика вината, тъй като човекът очевидно не познава добре е Уикипедия. Всички поддържаме отношения и извън Уикипедия, но подобни действия аз лично ги намирам за неетични. А ние ходим по семинари, на които основна точка е винаги как да популяризираме Уикипедия чрез социалните мрежи, при положение, че искате да толерираме редактори, които наричат Уикипедия лайно и призовават за действия срещу нея.--Алиса Селезньова (беседа) 11:46, 2 декември 2016 (UTC)
Не знам какви глупости е говорил (линк би ми помогнал), но блокирането трябва да се използва за чисто практическо предотвратяване на щети от редакции в Уикипедия, не като морална оценка или като някакво смешно наказание. За по-тежки случаи има У:ОПР. --Спас Колев (беседа) 14:04, 2 декември 2016 (UTC)
Аз точно така мисля, че трябва да се използва и не мисля, че е смешно - още повече, че имаме прецеденти, но в крайна сметка наистина решението е ваше. Както и да е, мисля, време е да положим тая история да почива в картофената нива. :-) --Мико (беседа) 14:14, 2 декември 2016 (UTC)

Моля за вечно блокиране на Потребител:Мико, който пише неистини по отношение на редактори, вменявайки им думи, които не са казвали, обвинявайки ги в политизиране на У и използва вулгарен език към мислещите различно от него. (в края на дискусията: [2]) Асен беседа 08:42, 28 ноември 2016 (UTC)

Не мисля, че който и да е от вас е за блокиране. И двамата сте сериозни, зрели мъже, и макар в случая да гледате от доста различни камбанарии, сигурен съм, че можете да отделите разума от емоциите. Факт е, че бяха казвани неща, които можеше и да не бъдат казвани, факт е, че и извън Уикипедия бяха писани неща, които можеше да не бъдат писани, факт е, че въобще цялата тая история е твърде сложна и многопластова и е трудно да се отсее просото от плявата и беладоната. Но също мисля, че е факт, че в крайна сметка всички сме в една лодка – дори един да е на носа ѝ, а друг – на кърмата. Ако не друго, хубаво би било да можем да си говорим – на което блокирането леко пречи. ;)
— Luchesar • Б/П 08:54, 28 ноември 2016 (UTC)
Потребител:Асен, забележете, че сам признавате кой е Вашият фейсбук профил, където 1. Обвинявате Уикипедия в цензура 2. Призовавате за подкрепа на Биволъ срещу Уикипедия (откровена политическа пропагнда) 3. Постът Ви засега има 26 споделяния и над 40 харесвания 4. Коментирали са под поста Ви, че Уикипедия е говно, което Вие сте харесали.
Ако не Ви харесват обвиненията, забележете, че това е видимо за всички, така че може да ни спестите молби за още вечни блокирания.
Към останалите, цялата тази история се превръща в тест за стабилността ни като неполитически проект, който не бива да се поддава на подобни неща. Силно се надявам да преминем този тест.--Алиса Селезньова (беседа) 08:59, 28 ноември 2016 (UTC)
Да не повтарям коментара ми по-горе. Може би пропускам нещо, но аз виждам само няколко коментара на У:СИ - може би не най-полезните, но и не много различни от обичайното. За какви заплахи за стабилността на проекта си говорим? --Спас Колев (беседа) 12:16, 29 ноември 2016 (UTC)

Изтриване на Ивайло

Ивайло (беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени • изтриване • възстановяване • защита)
Ивайло (цар) (беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени • изтриване • възстановяване • защита)

Изтриване на Ивайло и местене там на Ивайло (цар). Благодаря. --Мико (беседа) 15:09, 28 ноември 2016 (UTC)

Ok — Luchesar • Б/П 16:09, 28 ноември 2016 (UTC)