Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


23 ноември 2015 – 29 ноември 2015[редактиране]

Молба за блокиране на IP 94.222.85.104

Моля да бъде блокиран IP адрес 94.222.85.104. Потребителят упражнява лични нападки и морален тормоз с вулгаризми на страницата на личната ми беседа. Единственият потребителски принос в Уикипедия от този адрес е ето това нещо. Благодаря! - Йета (беседа) 05:26, 26 ноември 2015 (UTC)

Сваляне на защита на Прабългарски език

Прабългарски език е защитена от 25. ноември за един месец заради редакторска война между Jingiby и NewZealot. Един месец е прекалено дълго време, като се има предвид, че 1) страстите изглежда са се успокоили; 2) в хода на беседата възникват идеи за малки промени в страницата, за които е досадно да се чака цял месец преди да се добавят. --Уанфала (беседа) 21:14, 29 ноември 2015 (UTC)

Всяка следваща защита е по-дълга от предишната. Администраторите ще нанесат поправките, които дискутиращите искат. --Лорд Бъмбъри (беседа) 15:19, 30 ноември 2015 (UTC)
Администраторската функция няма никакво отношение към съдържанието на статиите. Статиите се защитават във вида, в който администратор ги намира към момента на изпълнение на заявката за защита, ако реши да я уважи („неправилната версия“). Той или други администратори, които редактират по същество страницата, докато тя е защитена, по същество злоупотребяват с администраторските си привилегии, освен ако не връщат страницата към версия от преди редакторската война, изтриват очевидни вандализми или нарушения на авторските права. Когато страстите утихнат, и защитата бъде свалена, редактори (които имат администраторска привилегия или не) отразяват настъпилия консенсус. Поне аз така виждам нещата, а и струва ми се така са описани в Wikipedia:Protection policy. −PetaRZ ¬ 01:03, 1 декември 2015 (UTC)
Не винаги цялото съдържание на статията е спорно. Не виждам защо консесусни промени да не бъдат правени междувременно без да се сваля защитата. --Спас Колев (беседа) 11:27, 1 декември 2015 (UTC)
Против. Страстите не са се успокоили. Тази сутрин блокирах и двамата за един ден. Редакторската им война се е прехвърлила в други статии. --ShadeOfGrey (беседа) 15:40, 30 ноември 2015 (UTC)


30 ноември 2015 – 06 декември 2015[редактиране]

Блокиране на Потребител 79.124.72.110

Въпреки многократните предупреждения и блокирания на потребителя, той продължава с разрушителните си редакции. Последният обект демонстративно подложен на вандалска обработка е статията Амперсанд. Моля да се блокира потребителят завинаги, поради това че до сега безрезултатно е упражнена тази мярка--CvetanPetrov1940 (беседа) 11:23, 30 ноември 2015 (UTC).

Блокирах го за един месец, поради злоупотреба с привилегията да редактирате. --Спасимир (беседа) 12:32, 30 ноември 2015 (UTC)