Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


17 август 2015 – 23 август 2015[редактиране]

Неправомерно отнето право на автопатрул

Здравейте уважаеми администратори, съжалявам, че ви занимавам с личен проблем, но ми се струва, че правата ми са нарушени, както и правилата на Уикипедия. Доколкото виждам Лорд Бъмбъри ми отне правата на Патрульор без да има конкретна и обоснована мотивация за това, нито съгласие на някой от останалите членове на общността, нито да иска да разбере какво е отношението ми или поне да ми даде право на мнение по казуса. Това бе извършено с тази негова редакция: След този отговор към Сале отнемам правото на автопатрул на Jingiby. Доверието е изчерпано. Доколкото виждам на страницата на Уикипедия:Патрульори/Придобиване и загубване на статута в т. 5 Отнемане на членствое записано че: Отнемането на членство в групата се извършва чрез гласуване при условията на мнозинство, което може да бъде поискано от всеки. Ако гласуването потвърди отнемането, бюрократите отнемат наличното членство. Понеже в случая Лорд Бъмбъри не спази разписаната процедура, смятам, че той превиши правата си. В тази връзка настоявам те да ми бъдат възстановени временно до изясняване на случая. Смятам също, че поведението на Лорд Бъмбъри спрямо мен напоследък е меко казано странно и не съответства на позицията, която заема, като уронва престижа на статута му. Предлагам да се открие процедура за отнемане на статута ми, като желаещите редактори вземат отношение към случая и да ми бъде дадена възможност да изразя мнението си и да дам разяснения, ако такива ми бъдат поискани. Благодаря предварително. Jingiby (беседа) 08:14, 23 август 2015 (UTC)

Дискусията е започнала на Уикипедия:Разговори#Неправомерно отнето право на автопатрул. Спири ··· - - - ··· 22:44, 23 август 2015 (UTC)
Според мен има някакво недоразумение - никога не си имал права на "Патрульор", съответно Уикипедия:Патрульори/Придобиване и загубване на статута няма отношение към случая. Имал си статут на "Автопатрульор", но той не е свързан с никакви права - това е група от потребители, определяна от патрульорите по тяхна преценка, така че да се улесни работата им (като игнорират редакциите им). Статутът не би трябвало да засяга самите евентуални автопатрульори - затова и се получава без да се търси съгласие на потребителя. --Спас Колев (беседа) 13:13, 28 август 2015 (UTC)


24 август 2015 – 30 август 2015[редактиране]

Джорджано

Моля за защита на страницата Джорджано, обект на чест вандализъм. --Молли (беседа) 18:11, 25 август 2015 (UTC)

Ok За един ден като за начало. Дано не се налага за повече. --Izvora (беседа) 18:36, 25 август 2015 (UTC)

Борис I

Моля да бъде защитена статията Борис I, която е обект на постоянни разрушителни атаки от страна на новорегистриран потребител. Jingiby (беседа) 14:58, 26 август 2015 (UTC)

Ok Една седмица ще бъде редактирана само от администратори. --Лорд Бъмбъри (беседа) 16:16, 26 август 2015 (UTC)

Преместване

Уикипедия:Йосиф Шамли да се премести само като Йосиф Шамли.--Rebelheartous (беседа) 14:22, 27 август 2015 (UTC)

Йосиф Шамли съществуваше вече, затова изтрих статията в грешното именно пространство. Ok --Лорд Бъмбъри (беседа) 16:57, 27 август 2015 (UTC)

Утигури

Здравейте, моля статията утигури, да бъде защитена срещу редакции на нерегистрирани потребители. Същата е подложена напоследък на постоянни неконструктивни редакции от различни IP-та. Благодаря. Jingiby (беседа) 10:16, 28 август 2015 (UTC)