Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


23 май 2016 – 29 май 2016[редактиране]

За защита на bTV

Предлагам за защита на страницата bTV , заради вандализъм. Plovdiv12 (беседа) 13:29, 24 май 2016 (UTC)

Ok Боя се, че това не е точно вандализъм, а поредна серия от „медийните войни“ в групичката около някогашния потребител Модернатор (беседа - приноси). VOYO, ако правилно се ориентирам, в крайна сметка е видеопортал на бТВ, т.е. кой крив и кой прав в случая ми е трудно да преценя, а с анонимни потребители, особено когато не е ясно дали зад тях стои един и същ човек, е трудно да се разговаря. Затова засега само полузащитих статията за седмица. Ако страстите се нажежат повече, моля пишете отново. Благодаря, че сте обърнали внимание на проблема. — Luchesar • Б/П 13:49, 24 май 2016 (UTC)

Защо защитихте страницата, Диема Спорт беше така вандализирана никой не я погледна и трябваше аз да я оправям вчера, а сега за един линк който не му е там мястото, който айпи 78.83.94.41 добавя Илиев я защити, че и чак до 31.06. Може ли такова нещо.--85.118.68.25 13:51, 24 май 2016 (UTC)

Защото при редакторска война съм длъжен да защитя страницата. А Ваш дълг като редактор е да потърсите диалог по тези спорове с Вашите колеги. Статията също така е само полузащитена, т.е. ако се регистрирате, можете да продължите да редактирате. Ако нямате желание за това, защото наистина не сте и длъжен, боя се, че ще трябва да изчакате да изтече срока на защитата. Не съм склонен да го намаля, защото активните вандализми и войни са точно от вече седмица. Когато пък Вие имате проблем с вандализми, какъвто пример давате, моля Ви да ги съобщавате тук. Все пак администраторите не сме медиуми, нито има как да следим всичките 200 хиляди статии в енциклопедията. — Luchesar • Б/П 13:58, 24 май 2016 (UTC)

Емилия Маркова

Здравейте! Моля, влезте в статията Eмилия Маркова, която аз съм създал, вижте историята ѝ и спрете потребител Nivelir непрекъснато да добавя негови си неща, например: Дискография, премахвайки Звуконосители. Не може певица, като Емилия Маркова да има Дискография, при положение, че няма една дългосвиреща плоча в кратката ѝ кариера. Под Звуконосители се разбира: магнетофонни ленти, грамофонни плочи, касети, дискове и др., на които е записан звук или в случая музика. Благодаря и поздрави на всички! Zdravkopetrov (беседа) 15:26, 25 май 2016 (UTC)

Ok По-скоро имате предвид Емилия Маркова (Б • И • ИБ • КСН • СП). Статията е защитена за три дни. Призовавам и двама ви, Zdravkopetrov и Nivelir, да обсъдите спора си на беседата на статията, и да се опитате да намерите консенсусно решение, което да е в интерес преди всичко на енциклопедията и нейните читатели. Ако диалог не се получи, моля ви да поискате помощ от други редактори на Уикипедия:Разговори. Благодаря. — Luchesar • Б/П 15:39, 25 май 2016 (UTC)

Да, същата! Аз каквото съм имал предвид относно тази и други статии, които съм създал, съм ги написал в резюмето след връщането. Zdravkopetrov (беседа) 15:42, 25 май 2016 (UTC)

Чудесно сте направили, видях и Ви благодаря. Същият прави същите неща и с други статии, като тези на Росица Николова, Студио В, Балкантон (оркестър), Мария Ганева, "До-ре-ми-фа" Zdravkopetrov (беседа) 15:46, 25 май 2016 (UTC)

The Wrong Version BG.svg
Боя се, че може да не съм бил съвсем ясен. Първо, когато съм защитил статията, защитил съм текущата версия, която по дефиниция е неправилната версия. Това не означава, че заемам или дори даже просто подкрепям Вашата позиция. Това единствено означава, че двамата редактори трябва да потърсите диалог един с друг, преди да продължите да редактирате. Второ, като стана дума за диалог, моля Ви да прочетете Уикипедия:Редакторска война и по-конкретно раздела „Как опитните потребители избягват въвличането в редакторска война“. Една от препоръките там е „[щ]ом стане ясно, че има спор, не разчитайте само на резюметата на промените, а обсъдете нещата на беседата на статията.“ Разбирате ли нещата, които се опитвам да Ви кажа? — Luchesar • Б/П 15:57, 25 май 2016 (UTC)

Много добре Ви разбирам! Диалог с въпросния е търсен, не един път, последният - вж.Беседа на моята стена по подобен казус, уви отново безуспешен и не смятам да продължавам. Приятна вечер Ви желая! Zdravkopetrov (беседа) 16:04, 25 май 2016 (UTC)

Боя се, че ако наистина нямате желание за диалог, следващия път, когато влезете в редакторска война, няма да защитавам статията, а просто ще ви блокирам и двамата. Нужно ли е наистина да използвам такива средства? Вече Ви обясних: ако не можете да намерите общ език с даден редактор, помолете и други колеги да се намесят, като пишете на Уикипедия:Разговори. Разберете, защитата на страници не може да замени търсенето на консенсус! Изключение са единствено очевадните вандали, но случаят тук определено не е такъв. — Luchesar • Б/П 16:17, 25 май 2016 (UTC)

Съгласен съм изцяло с Вас! Вече го направих на беседа към съответната статия, разбрах и какво е редакторска война, обещавам да не влизам, или по-точно да не допускам да ме вкарват в нея, благодаря Ви за разбирането, приятна вечер! Zdravkopetrov (беседа) 16:21, 25 май 2016 (UTC)

Не съм направил нищо в разрез с правилата на Уикипедия. Господин Петров не иска по никакъв начин да възприеме моите редакции или просто прави напук. Много пъти в резюметата на редакциите си съм писал, че в страници за музиканти и певци се пише "Дискография" или "Албуми", а не "Звуконосители". Няма никакво значение дали певец или група има един албум или повече и дали са издавани на плочи (малки или големи), магнетофонни ленти или дискове. Звуконосителят в слйчая не е важен. Важен е албумът. Ако даден певец има само една или две издадени малки плочи, може да се напише "Албуми", но не и "Звконосители". Освен това въпросният господин в шаблоните съответно за параметри продуцент и лейбъл (БНР и Балкантон) пише ненужни допълнения, като например "БНР - продуцент на всички песни" или "Балкантон - издател на част от песните". Това изобщо не е важно и няма нужда от него. Ако има и други издатели, се пише "и др." и толкова. В шаблоните гледаме да бъдем максимално кратки. Но има и друго - не съм убеден, че само БНР е продуцент на поп музиката от онова време, защото и Балкантон също е продуцирал. Съветвам господин Петров да прегледа доста страници за певци и групи тук, а не безпардонно да ми трие редакциите. Той явно мисли, че само той може да редактира създадените от него страници. Ясно е написано в Уикипедия, че ако създадена от нас страница не искаме никой да я променя, мястото й не е тук. Т. е. господинът няма никакво право да оспорва редакторските права на редактори или анонимни потребители на създадени от него страници, тъй като няма авторски права върху тях. Всеки с интернет, които не е блокиран, има право на редакция. Nivelir (беседа) 09:00, 26 май 2016 (UTC)

Не, изобщо не мисля, че само аз имам право да редактирам, това си го избийте от главата, а по-скоро асимилирайте това, което съм написал в резюметата, вече и в беседите на съответните статии. Всичко е ясно и точно! Zdravkopetrov (беседа) 09:07, 26 май 2016 (UTC)

И нещо друго, което ще напиша тук за да е още по-ясно. Плочи с две песни на 45 об. се наричат макси сингъл и не могат да бъдат категоризирани като албум на изпълнител, дългосвирещи плочи се наричат LP - лонг плей. Това Ваше твърдение, което упорито налагате, е абсурдно и много погрешно. Същото се отнася и за малки плочи с по две песни на страна, общо 4 песни, такава е била практиката у нас и в чужбина през 60-те, по-точно стандарта. Относно продуцент и издател, това е много сериозна тема, която трябва ясно и точно да бъде уточнена, така както съм направил, а Вие упорито премахвате. Да, факт е, че БНР е продуцент на всички песни на съответния изпълнител, там където е упоменато, а Балкантон издател на една малка част от тях. Не разбирам това какво Ви дразни? Ако някой се съмнява в това, готов съм да приложа разпечатка от фонотечна система на БНР, в която присъства дата, година, студио, място на запис, дори и тонрежисьор на записа.Да, не сте убеден, че само БНР не е продуцент, и правилно не сте убеден, защото няма как да знаете, а аз да го напиша, значи е така. И още нещо много важно. В статиите, които съм създал, не съм ползвал за източник сайта Бг естрада, че да го цитирам, а Вие така силно желаете да присъства в източници, прибавяте го, а това не е коректно. И моля, четете резюметата,а вече и беседите на страниците, за да не си мислите, че безпардонно трия вашите редакции. Ясно и точно съм се аргументирал по какви причини. Zdravkopetrov (беседа) 09:13, 26 май 2016 (UTC)

Първо, всички тези неща очаквам да ги изясните или на беседите на съответните статии, или на Уикипедия:Разговори, ако предпочитате да е на едно място. Второто може да е за предпочитане също защото очевидно става дума за принципен въпрос. Второ, дали бихте започнали да се съобразявате с наложената добра практика как се форматират репликите: когато отговаряте, моля бъдете така добри да оставяте един отстъп спрямо репликата, към която е насочен отговора. Благодаря. — Luchesar • Б/П 17:51, 26 май 2016 (UTC)


Създадох тема за дискусия в "Уикипедия:Разговори", както препоръчахте. Очаквам там да продължим. Държа да отбележа обаче, че Zdravkopetrov никога не ме е търсил и не е диалогирал с мен каквото и да било, за да твърди, че диалогът с мен е безуспешен. Nivelir (беседа) 03:57, 27 май 2016 (UTC)


Моля? А това какво е, най-долу? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:Zdravkopetrov --Предният неподписан коментар е направен от Zdravkopetrov (беседа • приноси) 07:20, 27 май 2016‎ (UTC)

Барутен буквар

Местене на Барутен буквар (сборник разкази) към Барутен буквар. --Мико (беседа) 17:54, 25 май 2016 (UTC)

Ok --Алиса Селезньова (беседа) 18:08, 25 май 2016 (UTC)

Промяна името на страница с цел уточнение, както и за по-лесно намиране на информация при търсене

Преместено на Беседа:Мъркюри (програма). — Luchesar • Б/П 15:38, 28 май 2016 (UTC)

Блокиране

Предлагам 89.253.182.37 да си почине за седмица. --Izvora (беседа) 17:11, 29 май 2016 (UTC)

Имам чувството, че по някакъв особено непохватен начин се опитва да въведе данни за населението на тези села, чупейки шаблона. Малко ме съмняват едноцифрените стойности за някои от селата, но не е невъзможно, уви. Да пробваме да ги засечем отнякъде? Спири ··· - - - ··· 17:15, 29 май 2016 (UTC)
Да не го забелязах това. Ще му пиша. --Izvora (беседа) 17:18, 29 май 2016 (UTC)
Актуалните данни по населени места от сайта на ГРАО са различни, макар и явно в същия диапазон (направих 4-5 проверки). Тук са данните към 15 март (съдържанието на линка обаче е динамично и на 15 юни ще се смени). Спири ··· - - - ··· 18:00, 29 май 2016 (UTC)


30 май 2016 – 05 юни 2016[редактиране]

Няма заявки за седмица 2016/22.