Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им.


20 юли 2015 – 26 юли 2015[редактиране]

Вандализиране на статия Юеджи - изтрита почти цялата статия от Jingiby

Здравейте, Бих искал да ви обърна внимание, че потребителят Jingiby е изтрил почти цялата статия за Юеджите, вкл. и нова информация свързана с прабългарите която бях добавил наскоро. Благодаря

За съжаление работата Ви в Уикипедия е почти трагична - лошо и неясно форматиране, грешки, микромъничета без МЕП, налагане на мнение (отсреща каквото повикало), и пр. Ако имате различни възгледи и източници, впишете ги в отделна част със шаблон за спорност. --Rumensz (беседа) 06:30, 21 юли 2015 (UTC)

моето форматиране какво общо има с това, че някой си позволява да изтрие почти цяла статия, списвана и от други хора също така?

Само като я погледнеш и ти се иска да триеш. И някои го правят, защото не им се нрави да ремонтират. Вземи си бележка и се подписвай. --Rumensz (беседа) 11:13, 21 юли 2015 (UTC)

това са празни глупости и дрън дрън та пляс. Вие си защитавате старите хора тука. На мен що трябва да ми дреме дали българите знаят кво са квантови компютри и дали си знаят произхода ? Като са микромъничета, могат да се разширят, ако имам време, а не да се занимавам с такива като Jingiby.--Предният неподписан коментар е направен от Кръстоносец (беседа • приноси) 21 юли 2015

Вандализиране на статията " Хуни" от Jingiby

Здравейте,

Също така искам да Ви обърна внимание, че потребител Jingiby на 21/07/15 e изтрил значителна част от статията "Хуни". Благодаря.--Предният неподписан коментар е направен от Кръстоносец (беседа • приноси) 21 юли 2015

Фики

За защита от нерегистрирани потребители поради постоянни вандализми. --Rumensz (беседа) 09:00, 24 юли 2015 (UTC)

Ok 1 месец, започва да става хронично. --Спас Колев (беседа) 11:40, 24 юли 2015 (UTC)


27 юли 2015 – 02 август 2015[редактиране]

Блокиране на Потребител:Fennastefifashion

Неколкократно създава вече изтривана страница Стефифешън и Стефифешън_. при това на беседата си споменава, че ... няма да спрем да създаваме страница за нея, колкото и да се трие .... Предупредително блокиране за минимален срок може би засега е достатъчно. --Сале (беседа) 21:06, 27 юли 2015 (UTC)

Също и премахване на шаблон {{бързо}}: [1], [2] без коментар на беседата на страницата. --Сале (беседа) 22:17, 27 юли 2015 (UTC)
Присъединявам се към заявката на Сале. В допълнение - изтрива беседата си многократно, въпреки предупрежденията. --Молли (беседа) 09:11, 28 юли 2015 (UTC)

Ok Три дни за злоупотреба с привилегията за редактиране. Благодаря за сигнала и на двама ви! --Лорд Бъмбъри (беседа) 16:20, 28 юли 2015 (UTC)

Какво става? Блокиран е за три дни вчера, а днес отново си трие беседата. --Молли (беседа) 08:33, 29 юли 2015 (UTC)
По принцип при блокиране оставям блокираните да си редактират беседата, но сега блокирах и това. --Лорд Бъмбъри (беседа) 19:05, 29 юли 2015 (UTC)

Блокиране на Потребител:Ууммрии тии

Неподходящо име и вандализъм. --Rumensz (беседа) 10:11, 28 юли 2015 (UTC)

Ok Блокирах го безсрочно за неподходящо потребителско име. Благодаря за сигнала. --Лорд Бъмбъри (беседа) 16:24, 28 юли 2015 (UTC)