Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


01 февруари 2016 – 07 февруари 2016[редактиране]

Блокиране на потребител ‎Realbulgarian

Посоченият потребител нарушава тройното правило, обижда други потребители, променя многократно съдържанието на статии без дискусия, като с неконструктивните си редакции вандализира Уикипедия, въпреки отправените му предупреждения. Jingiby (беседа) 20:11, 5 февруари 2016 (UTC)

Ok Един месец. — Luchesar • Б/П 20:20, 5 февруари 2016 (UTC)
След кратко размишление: безсрочно блокиране на сметката. Потребителското име е обидно за всички останали българи, които явно лицето зад сметката смята за недостатъчно „истински“, за разлика от себе си. — Luchesar • Б/П 20:27, 5 февруари 2016 (UTC)
Струва ми се, че това е малко прекалено. --V111P 12:11, 6 февруари 2016 (UTC)
V111P, ако един потребител се кръсти „TheRealMcCoy“, това наистина е напълно в реда на нещата и даже може да показва някакво чувство за хумор и самоирония. А дори човекът наистина да се мисли за „голямата работа“: е, суетата все пак е нормална човешка черта. Когато обаче някой се кръщава „Истински българин“, макар и да изглежда, че може би не претендира да е единствения такъв – но пък може би просто, както много други хора, не е наясно с употребата на членовете в английския език, щото инак можеше да се кръсти „Arealbulgarian“ (или даже по-скоро „Atruebulgarian“), и когато този някой си позволява да определя други редактори като „мюсюлмански шпиони“, това някак навява асоциации с „истинските арийци“ и съответно предполагащото се място на „подчовеци“ (или в случая „подбългари“, „недобългари“) за останалите. Уважавам и ценя твоето мнение – и ти благодаря, че го споделяш! – но въпреки това съм убеден, че преценката ми в този конкретен случай, предвид и целия му контекст и история (особено на марионетки), е правилна. — Luchesar • Б/П 12:49, 6 февруари 2016 (UTC)


08 февруари 2016 – 14 февруари 2016[редактиране]

Моля за защита на страницата Великите българи. В статията няма какво да се добавя като информация, същевременно е постоянен обект на вандализъм. – єl кѻ реӌи? 11:36, 12 февруари 2016 (UTC)

Ok Безсрочна полузащита. — Luchesar • Б/П 11:48, 12 февруари 2016 (UTC)