Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите и интерфейсните администратори за извършване на следните действия:

Поставяне или сваляне на защита на страница 
Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии 
Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
Преместване (преименуване) на страници 
Това може да е нужно, когато целевата страница вече съществува и трябва да бъде изтрита. Освен ако не става дума за очевидно безспорно преместване, силно желателно е първоначално да опишете на беседата на съответната страница предложението за преместване, а още по-добре да уведомите също лично (с {{пинг}} или на беседата им) потенциално заинтересовани редактори: например такива, които са правили предишни премествания, особено ако предлагате те да бъдат върнати. Изчакайте поне една седмица за евентуални възражения, преди да поискате от администраторите да извършат преместването. Ако възражения все пак бъдат направени, нужно е да намерите консенсус с редакторите. При неизпълнение на тези условия е много вероятно администраторите да откажат да изпълнят заявката за преместване.
Блокиране и отблокиране на потребител 
Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници 
Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.
Промени в JavaScript, CSS или JSON страници 
Тези страници съдържат код, чрез който се настройва обликът на енциклопедията и е реализирана голяма част от функционалността, включително различни инструменти в помощ на редакторите. Кодът може да бъде променян само от интерфейсните администратори. Опишете каква промяна бихте искали да бъде извършена, евентуално предлагайки конкретни промени в кода. Предложения можете също да правите във Фабрикатор Фабрикатор.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


08 април 2019 – 14 април 2019редактиране ]

Предложение за нова версия на статията за Ваня Кастрева

Здравейте,
В пясъчника към моята потребителска страница съм подготвил предлаганата от мен версия: Приложил съм, доколкото съм успял да се ориентирам и възприема, изискванията за неутралност, цитиране на вторични източници и съм опитал да се съобразя с насоките в [Биографии на живи хора].
Използвал съм изцяло фактологията от настоящата версия, коригирал съм неактуална информация, невалиден линк (към РИО София-град) и съм добавил подбрана част от материала + актуализирани източници, предложен по-рано от мен за обсъждане в беседата към статията.
Благодаря предварително за съдействието за публикуване на промените, както и за конструктивни допълнения и корекции!Paralax61 (беседа) 11:39, 9 април 2019 (UTC)Paralax61 (беседа) 10:11, 11 април 2019 (UTC)

Не Заявката не е обект на администраторска намеса. Тъй като такава статия вече съществува, можете да приложите (добавите) новите или актуализирани неща директно към основната статия. Важно е да не изтривате вече съществуваща информация в статията, която е подкрепена с надеждни източници и ако се наложи промяна/доуточняване на факти да го направите внимателно, следвайки принципите на Уикипедия. --Стан (беседа) 11:30, 11 април 2019 (UTC)
Здравейте, @ symbol.svgStanProg:! Благодаря за насоките, но в случая наистина е необходима намеса от администратор, тъй като статията е защитена за редактиране от Вашия колега Luchesar, който ми даде изключително ценни насоки, информация и е в течение на случая, но понастоящем е зает и не може да се намеси. Ще Ви бъда благодарен, ако отделите необходимия ресурс и имайки предвид дискусията и подготвения от мен материал да го проверите за съответствие с приетите принципи на Уикипедия и да го публикувате. Това е наложително да стане и то колкото е възможно по-скоро, защото настоящата версия на статията съдържа както оскъдна, така и неактуална и в отделни части едностранчива и дори невярна информация.
Предварително Ви благодаря!Paralax61 (беседа) 15:28, 11 април 2019 (UTC)
Paralax61, всъщност, можете да помолите и други редактори за мнение на Уикипедия:Разговори. Ако опитни и доказали се като умеещи да пишат безпристрастно редактори вземат отношение, защитата може да бъде свалена по-рано от срока.
— Luchesar • Б/П 15:41, 11 април 2019 (UTC)
Отново - благодарности за добронамерения подход и постоянната подкрепа, @ symbol.svgLuchesar:! Публикувах заявка на посочената от Вас страница, озаглавена "Съдействие за публикуване на нова версия на статия "Ваня Кастрева"". Paralax61 (беседа) 16:40, 11 април 2019 (UTC)

Беседа:Петър Дойчев

Кой от източниците е вреден, на не се записва? --Rumensz (беседа) 12:21, 15 април 2019 (UTC)

trud.bg --Стан (беседа) 12:59, 15 април 2019 (UTC)


15 април 2019 – 21 април 2019редактиране ]

Няма заявки за седмица 2019/16.