Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

  • Поставяне или сваляне на защита на страница. Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
  • Изтриване на страници. Стандартно процедурите за изтриване са бърза процедура с шаблон и бавна с обсъждане и гласуване. В някои случаи обаче може и тук да се иска изтриване на страница, например при необходимост от преместване с изтриване.
  • Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии. Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
  • Блокиране и отблокиране на потребител. Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
  • Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници. Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


10 октомври 2016 – 16 октомври 2016[редактиране]

За блокиране безсрочно

Това не може да съществува като практика. --Rumensz (беседа) 16:10, 11 октомври 2016 (UTC)

Не съм сигурен дали не е динамичен адрес, Румене, но най-вече се въздържам да го блокирам, защото редактира рядко. Предните му редакции са от пролетта, през 2015-та има въобще само три редакции, и дори през 2014-та е редактирал няколко пъти само в началото на годината. Прав си обаче, че нещо трябва да се направи. Мисля, че по-скоро има смисъл да го блокираме по-експедитивно в момента, в който вандализира, и ще го имам предвид, ако го случа в такъв момент. Благодаря ти.
— Luchesar • Б/П 16:50, 11 октомври 2016 (UTC)
Напоследък част от човечеството някак си лесно приема „лошите“ и все се мъчи да ги превъзпита, приеме, обгрижи. Ама ония „лошите“ не мислят така. Практиката в случая е вредна, защото в пъти е предупреждаван с постоянно блокиране, а такова няма. Също като скорошния случай с рецидивиста с 34 прояви и присъди, дето изнасилил ... И той явно го е правил „рядко“ и е бил „предупреждаван“. Обезсмисля се ролята на тези, които са предупреждавали. --Rumensz (беседа) 18:37, 11 октомври 2016 (UTC)
Разбирам какво казваш и по принцип съм съгласен с теб, но ударението в разсъжденията ми беше върху рядкото редактиране. Последното му предупреждение е от февруари 2014. Дори не е сигурно дали е същия човек: вандали дал Бог. Но тъй или инак, просто в настоящия момент не намирам достатъчно основание директно да го блокирам, обаче това не значи, че няма да бъде блокиран въобще, ако продължи с вандализмите. Отделен въпрос е, че безсрочното блокиране на IP адреси не е много добра практика, защото сравнително лесно се сменят. Позволявал съм си го май само веднъж: за онези юнаци, дето се опитаха да ми откраднат сметката. И също два пъти съм блокирал IP адреси за по пет години, което също не е особено разумно (отворените проксита не ги броя, щото те са съвсем друг случай): единият пак беше от същите юнаци, а другият пускаше връзки към нещо, което според мен можеше да бъде вирус. На практика, повече от няколко месеца не е желателно... а когато вандализмите са дори по-нарядко, това малко обезсмисля и самото блокиране, защото блокираният може дори да не го забележи. Позволявам си тия разсъждения на глас, защото всъщност има доста аспекти, които е хубаво да бъдат обмислени при едно блокиране. Това дори далеч не са всички. Но пак да подчертая, че въпросното IP няма да бъде оставено да си развява байрака и да пречи на добросъвестните редактори.
— Luchesar • Б/П 19:22, 11 октомври 2016 (UTC)

Потребител:Michgrig/common.js

Please delete the page because it is not needed any more; I've added this script to global.js on meta. --Michgrig (беседа) 21:54, 16 октомври 2016 (UTC)

Ok --Vodnokon4e (беседа) 00:52, 17 октомври 2016 (UTC)
Thanks. --Michgrig (беседа) 12:14, 17 октомври 2016 (UTC)


17 октомври 2016 – 23 октомври 2016[редактиране]

Разследвания на марионетки

Колеги, FYI, документирането на случаите с марионетки засега ще си го правим администраторите на тази страница, с помощта на стюардите от Мета, както и досега. Използвам случая да ви напомня, че документирането на блокираните мрежи (най-вече отворени проксита, но също и системен вандализъм от мрежи на крайни потребители с динамични адреси) се прави пък на тази страница.
— Luchesar • Б/П 16:31, 17 октомври 2016 (UTC)

Interwiki link

Здравейте, може ли някой да свърже статията в нашето Уики Ислямски миллет с тази в англоезичната Уикипедия. Благодаря! Jingiby (беседа) 13:19, 22 октомври 2016 (UTC)

Ok — Luchesar • Б/П 13:51, 22 октомври 2016 (UTC)