Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите и интерфейсните администратори за извършване на следните действия:

Поставяне или сваляне на защита на страница 
Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии 
Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
Преместване (преименуване) на страници 
Това може да е нужно, когато целевата страница вече съществува и трябва да бъде изтрита. Освен ако не става дума за очевидно безспорно преместване, силно желателно е първоначално да опишете на беседата на съответната страница предложението за преместване, а още по-добре да уведомите също лично (с {{пинг}} или на беседата им) потенциално заинтересовани редактори: например такива, които са правили предишни премествания, особено ако предлагате те да бъдат върнати. Изчакайте поне една седмица за евентуални възражения, преди да поискате от администраторите да извършат преместването. Ако възражения все пак бъдат направени, нужно е да намерите консенсус с редакторите. При неизпълнение на тези условия е много вероятно администраторите да откажат да изпълнят заявката за преместване.
Блокиране и отблокиране на потребител 
Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници 
Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.
Промени в JavaScript, CSS или JSON страници 
Тези страници съдържат код, чрез който се настройва обликът на енциклопедията и е реализирана голяма част от функционалността, включително различни инструменти в помощ на редакторите. Кодът може да бъде променян само от интерфейсните администратори. Опишете каква промяна бихте искали да бъде извършена, евентуално предлагайки конкретни промени в кода. Предложения можете също да правите във Фабрикатор Фабрикатор.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


03 декември 2018 – 09 декември 2018редактиране ]

Преместване на категории

Здравейте. Попфолк се изписва като цяла дума. Можете ли да премахнете тиретата от следните категории?

  • Български поп-фолк групи‎
  • Български поп-фолк певци

Благодаря! Quickfingers (беседа) 05:51, 3 декември 2018 (UTC)

Всъщност академичното название на жанра е етнопоп музика, а разговорното - чалга. Откъде идва предпочитанието към попфолк? --Спас Колев (беседа) 11:24, 4 декември 2018 (UTC)
Общоприето е, че попфолк е официалното название на жанра. Проблемът в случая е, че много хора го пишат погрешно с тире, това е рефлектирало върху посочените категории и искам да бъдат коригирани. Quickfingers (беседа) 05:06, 6 декември 2018 (UTC)
Ok Сверих и тук. Ще мина и през статиите да поправя поп-фолк на попфолк.--Vodnokon4e (беседа) 01:18, 7 декември 2018 (UTC)
Благодаря ви! Пропуснал съм да спомена тази категория: Поп-фолк певци Quickfingers (беседа) 22:43, 7 декември 2018 (UTC)
Ok --Vodnokon4e (беседа) 23:21, 7 декември 2018 (UTC)
Няма спор за тирето, а точно за „общоприетото“ „официално название“. --Спас Колев (беседа) 09:15, 7 декември 2018 (UTC)
Не съм напълно сигурен, но мисля че е нашенска вариация на "турбофолк" поради огромното му влияние върху попфолка през 90те години. Quickfingers (беседа) 23:11, 7 декември 2018 (UTC)


10 декември 2018 – 16 декември 2018редактиране ]

Няма заявки за седмица 2018/50.