Уикипедия:Заявки към администраторите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

На тази страница можете да отправите заявки към администраторите за извършване на следните действия:

Поставяне или сваляне на защита на страница 
Опишете основанието, съобразявайки се с правилата за защита.
Възстановяване на изтрита страница или определени нейни версии 
Вземете под внимание, че страници, изтрити въз основа на обсъждане и гласуване, не могат да бъдат възстановени по решение на администратор, а само след повторно гласуване.
Преместване (преименуване) на страници 
Това може да е нужно, когато целевата страница вече съществува и трябва да бъде изтрита. Освен ако не става дума за очевидно безспорно преместване, силно желателно е първоначално да опишете на беседата на съответната страница предложението за преместване, а още по-добре да уведомите също лично (с {{пинг}} или на беседата им) потенциално заинтересовани редактори: например такива, които са правили предишни премествания, особено ако предлагате те да бъдат върнати. Изчакайте поне една седмица за евентуални възражения, преди да поискате от администраторите да извършат преместването. Ако възражения все пак бъдат направени, нужно е да намерите консенсус с редакторите. При неизпълнение на тези условия е много вероятно администраторите да откажат да изпълнят заявката за преместване.
Блокиране и отблокиране на потребител 
Опишете основанието, съобразявайки се с политиката за блокиране.
Промени в именното пространство МедияУики или защитени страници 
Опишете с кратка аргументация предложението си за промяна в дадено системно съобщение.

Заявки за следните процедури се правят на други места:

За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори. Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 2 седмици след подаването им. За лесно добавяне на страниците със заявки към списъка си за наблюдение използвайте тази страница.


05 февруари 2018 – 11 февруари 2018[редактиране]

Молба за съдействие

От известно време се опитвам да създам страница за дядо си – художника Сергей Ст. Иванов. Срещам изключителни затруднения: постоянно разни руснаци или американци премахват документи от началото на миналия век, за които не би трябвало да се изискват авторсти права. Бих желал да публикувам и някои негови картини от личната семейна колекция. Бихте ли ме посъветвали, ако е възможно и се практикува така, да се обърна към някого (възмездно или безвъзмездно) за съдействие? Мейлът ми е: Заличено, а телефонът: Заличено Благодаря!

Тест страници

Моля за триене на тези мои тестови страници, без личната ми такава разбира се.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 19:50, 9 февруари 2018 (UTC)

Ok Слагай просто по един шаблон {{бързо}} в бъдеще. --ShockD (беседа) 19:56, 9 февруари 2018 (UTC)

Сонети за живота и смъртта на мадона Лаура

Не ми харесва да работя по една и съща статия отначало. Да се върне изтрития текст без констатираното копиране - там има шаблони и връзки. --Rumensz (беседа) 10:02, 12 февруари 2018 (UTC)

Ok Върнах до последната редактирана от теб версия. Боя се, че не мога да отделя време да проверявам какво още е копирано, но разчитам, че ти ще се погрижиш за това. Благодаря!
— Luchesar • Б/П 11:42, 12 февруари 2018 (UTC)
И в последната версия имаше огромно копирано количество текст - махнах го. Не съм видяла, че има форматирана версия, но когато 99% от текста е копиран, не си играя да търся двете изречения в 10-20К текст, които не са копирани. Румене, извинявай, че съм ти затрила форматирането/шаблоните - по-принцип съм по-внимателна.--Алиса Селезньова (беседа) 11:50, 12 февруари 2018 (UTC)
Алиса, ти си постъпила напълно правилно в случая и няма за какво да се извиняваш. Статията е била изтривана преди от бота, и затова не е имало как да видиш предишните редакции, където са тези на Румен. Принципно може, но човек трябва специално да се рови в админ дневниците, а пък за да реши да го направи, трябва да знае предисторията, т.е. омагьосан кръг. :) По-скоро може би аз трябваше да възстановя статията, след като беше изтрита от бота, но тия дни нещо не ми остава много време за У, така че аз съжалявам, че не съм погледнал по-внимателно, ако се е получило недоразумение :)
— Luchesar • Б/П 12:08, 12 февруари 2018 (UTC)


12 февруари 2018 – 18 февруари 2018[редактиране]

Създаване на категории на кило

Не знам дали сте забелязали тези приноси на анонимен потребител - струва ми се излишна дейност--Ket (беседа) 18:28, 13 февруари 2018 (UTC)

Лично не съм против да се създават категории така, стига да има статии за тях. Хубаво е от време да време да си разширяваме дървото на категориите на базата на английската Уикипедия. Единственото, което не е добре според мен е категоризиране от вида: [1]. Тази категория не е за статия за личност, а обслужваща. --Стан (беседа) 18:45, 13 февруари 2018 (UTC)

Изасняване

Някой ще може ли да ми обясни това! --Rumensz (беседа) 18:44, 15 февруари 2018 (UTC)

@ symbol.svgRumensz: <center> тага не се поддържа в HTML5 стандарта (който излезе преди 3 години) и е добре поетапно да се премине към код, който се поддържа в HTML5. По тази причина беше въведена и специалната страница LintErrors, която помага тези грешки да бъдат идентифицирани и с времето оправени. Започнах да оправям тези статични грешки една по една, като приоритет са ми шаблоните. Голяма част от работата е ръчна, тъй като няма универсална замяна на тага. Малко по-дълго се получава, но друг стандартен начин няма. --Стан (беседа) 18:58, 15 февруари 2018 (UTC)