Уикипедия:Анкети

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Тази страница служи за допитвания до всички потребители на свободната енциклопедия Уикипедия по общи въпроси, свързани с интерфейса и ползваемостта на сайта, в търсене на по-широка представителност на мненията — както сред хората, които редактират енциклопедията, така и сред тези, които само я четат.

Анкетите са публични и всеки глас се идентифицира с подпис, както може да се провери и от историята на съответната страница. В тях могат да участват всички потребители, и регистрирани, и нерегистрирани, за разлика от други общностни процедури, в които има изискуем стаж, даващ им право на глас. Освен избор на опция, анкетите дават възможност на потребителите да впишат своите аргументи за направения избор. Важно е да се отбележи, че гласуванията и анкетите не са заместител на традиционната за Уикипедия форма на вземане на решения посредством търсене на консенсус.

Технически, възможността за провеждане на анкети е реализирана с Джаваскрипта МедияУики:Poll.js, който трябва да е добавен към МедияУики:Common.js.

Проведени анкети[редактиране на кода]