Беседа:Военноморски сили на България

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Брошура издадена от Военноморските сили на Република България

Честно казано не съм сигурен за авторския статус на въпросната брошура, но засега ще я считаме "обществено достояние" :) --Иван беседа приноси 11:43, 10 май 2008 (UTC)[отговор]

Вече не знам дали въобще си струва да се занимавам и да си късам нервите, но все пак ще направя последен опит.

Аз написах структурата на Българските ВМС в статията на английски език, след като се допитах до бивши военноморски офицери. След това беше "коригирана". Върнах я в първоначалния й вид и сега, когато месеци по-късно отново я отварям виждам същия резултат. Не знам дали това е дело на пълен малоумник, или на някой с криворазбрано чувство за хумор, но:

- "small corvette-like helicopter carriers" е все едно да кажеш, че Трабант е 50-местен. Корвета и вертолетоносач са два класа кораби, нямащи помежду си нищо общо освен това, че и двата плават. Най-малките вертолетоносачи са с водоизместване поне 10 пъти по-голямо от това на корвета.

- военно-морската авиация не оперира със "7 Mil Mi-14PL". Никой освен персонала на ОМВАБ "Чайка" не може да каже със сигурност колко вертолета Мил останаха след бракуването на по-голямата част от авиопарка, но най-често се посочва цифрата 4, естествено в летателна годност са само един или два.

- корабите на нашите ВМС са разпределени в дивизиони, а не в ескадри, съответно Division, а не Squadron.

- най-голямата идиотщина е "дивизион подводна лодка". Това е закачка между военнослужещите във флота, черен хумор. Но корато го каже външен човек е не само невярно, но и обидно за тях. Това, че в състава на флота, респективно на дивизиона (а не ескадрата!) има една подводница, която освен това е в процес на снемане от въоръжение НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ В СЛУЧАЯ!!! Това, което изгражда дивизиона е персоналът, не материалната част! А персоналът не е обучаван да борави с подводницА, а с подводницИ, тоест изучава се принципът на работа на подводницитЕ, това, което е общо и след това определен тип кораб. След време той ще бъде заменен, но основната част от познанията на екипажа ще са в сила и за новия тип, затова се нарича или подводен дивизион, или както в нашия случай "Дивизион подводнИ лодкИ"

- висшето училище на флота НЕ Е АКАДЕМИЯ!!! В рамките на Българската армия има САМО ЕДНА АКАДЕМИЯ и това е Военна академия "Г.С.Раковски"! Институтът, обучаващ военен и цивилен морски персонал на английски се нарича "Higher Education Naval School"

Преустройство[редактиране на кода]

Определено тази статия се нуждае от преустройство, защото тя просто си е един ЛЕНИВ ГИГАНТ. Сам се съмнявам, че ще се справя, защото ще възникнат много въпроси и проблеми по нея. Има ли желаещи да сформираме група и да се залавяме за работа. Срамота е съхраняването на подобни трупове. Murderdoll1122 22:23, 11 септември 2011 (UTC)[отговор]

Определено има нужда от подробно преработване. Няма никакви източници и никакви препратки. Толкова много текст на едно място няма смисъл. По-добре е във всеки раздел да има по няколко реда с препратка към основна статия. Мога да се опитам малко да помогна, но съм сухоземен плъх с много бегли познания в тази област и съм зле с историята. --Сале 10:20, 28 ноември 2011 (UTC)[отговор]