Беседа:Зло

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

...пиша в беседата щото цялата статия си е за подмяна - иначе предложение :


Злото е човешко понятие , термин за антипод на доброто. Под зло се разбират различни категории : 1. външни сили като природни катаклизми , персонифицирани в някои вярвания като зли духове/богове. 2. морални категории като религиозни норми, дефиниции на престъпления и др. Тъй като моралните категори са разтегливо понятие няма как да се дефинира абсолютно зло . 3. 4.


статията е леко смешна , тва надолу за политици или банкери се отнася, освен това всички се "възползват " от природата... "Носители на злото са всички същества, които, възползвайки се от гореизброените методи, се опитват да вредят на други същества и природата, да паразитират на техен гръб, смучейки от тяхната собственост, или от плодовете на техния труд-във всичките му форми и разновидности."

Не че нещо ама в "природата" 2/3 от организмите са паразитни,тва по памет ...според гогол - There are estimates that something like 40-50% of organisms are parasites. - значи - наполовина т.е. съотношението добро /зло си е 50/50 т.е. значи - екуилибриум

" Зло е всеки акт, който е насочен против реда и еволюцията, и подпомага хаоса и регреса. "-Т.е. да обявим ентропията за незаконна ли ???

Gengen4ev (беседа) 22:23, 17 декември 2018 (UTC)[отговор]