Беседа:Офшорна компания

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Изтрих този текст, защото това са глупости. Офшорната компания може да се притежава както от юридическо, така и от физическо лице. Обичайна практика е офшорната компания да се притежава от физическо лице в държава, различна от юрисдикцията, където е регистрирана офшорната компания. Например български гражданин може да притежава офшорна компания регистрирана на някой остров. Банковата сметка не е юридическо лице! За да не е задължена офшорната компания да води счетоводство и да плаща данъци в България е задължително тази компания да няма място на стопанска дейност в България. Например място на стопанска дейност може да възникне, ако на територията на България се намира някой от директорите на компанията и извършва управление на компанията от България. Затова е задължително директорите на компанията да са лица, които пребивават в някоя офшорна зона (например обичайна практика е фирмата да е регистрирана в една офшорна зона (и там да е "registered address" на фирмата), директорите да живеят в друга офшорна зона, собственикът да се намира в някоя европейска държава и "неформално" да управлява фирмата без да е директор формално).

Следва текста, който изтрих от статията:

Офшорната компания е притежание на юридическо лице в юрисдикция (държава), намираща се извън мястото на физическо пребиваване на лицето което я е регистрирало и което има възможност да притежава активи за изграждане на международен бизнес, управление на семейно имущество и международно данъчно планиране. Юридическото лице може да бъде тръст, компания или лична банкова сметка [1]. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 66.219.26.226 (беседа • приноси) .
:Можете сами да редактирате свободно, като все пак се ръководите от няколко основни принципа в Уикипедия: за всяка информация да е посочен източник, той да бъде достатъчно сериозен от научна гледна точка, да пишете неутрално и да излагате всички гледни точки. Друг вариант е да преведете настоящата версия на същата статия от чуждоезична Уикипедия. --Подпоручикъ 05:31, 6 октомври 2011 (UTC)[отговор]
Пиша тук, защото в момента съм ядосан на тези глупости и не пиша енциклопедично. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 66.219.26.226 (беседа • приноси) .
Разбирам ви, освен съвестни и знаещи редактори, винаги ще се намерят такива, които да подвеждат читателите. Аз лично не разбирам от банково дело, така че и не мога да взема отношение. :-) --Подпоручикъ 07:18, 6 октомври 2011 (UTC)[отговор]
  1. Използване на офшор - там изобщо не пише такива неща - в същност пише такива неща, не ползвайте услугите на тази фирма, защото са некомпетентни!