Беседа:Пио Бароха

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Цитираните...

Относно източниците

Посочените източници са световноизвестни престижни издания, които не могат да си позволят да допускат неточности в своите публикации и чиято информация е изкючително вярна и проверена - едни от най-достоверните, коректни и добри извори на познание, които могат изобщо да се намерят в Интернет и не само.

Не бих искал да бъда враждебен и въпреки, че не желая да взимам отношение, подобно проявената некомпетентност го налага.

Комично ми се вижда да коментирам абсурдното твърдение на някой си, че (цитирам) "не му звучали като източници" и затова ги изтрил и сложил "липсват или не са посочени източници". Първо, това, че той не ги знае, говори само за нивото на неговата информираност, и второ - че този човек не знае или по-скоро не би проявил труда да копира в полето за търсене на Google (какво е това?) някои от посочените източници, с което да установи тяхното съществуване или дори да открие наличността на въпросните статии в тях (на английски език). Не искам да се заяждам с никого, още по-малко с остроумни гении, чието остроумие (в личните им страници) ми е непонятно плоско.

Ето от къде реално идва комичното и смешното в така създалата се ситуация: идва някой и понеже никога не е чувал за 4 определени източника и тъй като "не му звучали като източници" ги изтрива и отбелязва, че липсват и не са посочени източници, с което отправя и косвената заплаха за изтриване на една прилично изградена и съставена статия (без да претендирам, че е най-добрата). Той няма как да се сети, че може да провери в Google или в която и да е търсачка, която използва, че дори и в самата Wikipedia, наличието на подобни световни извори (или може би понеже той не ги знае, а е толкова компетентен, че неговата дума е последна и струва всичко /да не говорим, че в личната му беседа се вижда ясно как се е месил ненужно и неадекватно и в други чужди потребителски статии/ - не ги приема като достойни да бъдат извори за Свободната Енциклопедия - много добре е запознат с информацията в статията и вижда, че е грешна, и затова още повече не приема тези източници за съвместими, а за да я приеме трябва да му се посочат други - щом той е казал, че не са източници или че не съществуват - значи е така - не съществуват). Отново добавям източниците и те биват повторно изтрити и се казва, че не е предоставена информация за тях. :) Толкова ми е смешно, че го повтарям и повтарям, за да проумея как е възможно това и продължавам да се смея и радвам, очаквайки и с интерес развитието на този казус. На мен ми е все едно ще я има ли или няма да я има статията, с изключение на това да я има, но погрешна. Аз съм направил собственото свое удоволствие в нейното създаване - отдаване, редактиране, проучване, подбиране, систематизиране, синтезиране, превеждане, редактиране, коригиране, подреждане и всичко свързано с нейното качествено изграждане, така че съм се насладил достатъчно и продължавам да го правя, а това, че на някого му липсва внимание е лично негова тема на работа, отделно това, че някой се опитва да търси комуникация може само да ме радва. :) Възможно ли е да не можеш да се сетиш да провериш в Google дали нещо съществува или идеята е съвсем друга и по-различна и не съм я разбрал? Ако съм я разбрал правилно, то това си е живо търсене на общуване. :) Да трие източника и да казва, че не е посочен. Funny, isn't it? :) Последните 1-2 изречения са си цяло обобщение. Човекът търси комуникация. :) Става за разсейване и развлечение.

Един друг "добър редактор" в желанието си да поправи (излишно) друга моя статия допуснал следната грешка - понеже съм написал 28-ми, в (пре)старанието си да изтрие наставката "-ми" изтрил и 8-мицата и оставил дата 2-ри, без дори да си направи труда да забележи несъответствието и за капак отгоре на всичко поставил Титул, че статията се нуждае от подобрение и посочил несъстоятелни забележки. После аз седя и гледам - 2-ри ли, защо пък втори, не беше втори и се чудя какво става и как съм го объркал. Дори докато се усетя какво е станало си помислих, че го е направил нарочно. Едно е да ти е разместен словоредът, съвсем друго е да е направена фактологическа грешка. Така както е сбъркана една дата, която не играе особено важно значение, по същия начин може да се сгреши и много по-важен показател - например нормално допустимо количество на някоя съставка на кръвта или друго нещо, изразявано с цифри. Много станаха редакторите, които прекалено се вживяват в това да са Някой и се взимат насериозно като предоставят помощ, която не е желана, защото не подобрява, а дори вреди, като си позволяват намеси, които си личат, че са от тип "нямам по-важни задачи". Наистина ако нямаш с какво да подобриш нещо, по-добре не го прави, напълно излишно е - остави на някой наистина отдаден и по-добър от теб да го извърши. Изказвам благодарност на наистина добрите редактори, които са работили, но наистина работили и дооформяли мои статии, за което лично аз съм им благодарен, защото не винаги разполагам с времето и съм в състоянието да изгладя и изчистя собственоръчно всичко. Благодаря ви. И един съвет, който и аз гледам да спазвам - да се избягва излишната показност и подчертано безпочвено самочувствие, защото истинските авторитети си личат отдалеч, останалото е трагикомедия. :)

Наистина ми се вижда доста нелепо и дори смешно чак до излагация да пиша това като все едно, че се разправяме за някакви си източници, които са ясни като бял ден, че съществуват. Нека беседваме, дискутираме, коментираме и обсъждаме нещо далеч по-състоятелно от това.

Подобни намеси наричам и окачествявам като "Комплексирани състояния". Как са се навъдили големите майстори - да ми редактират статиите, а в същото време да правят мизерии и глупости и да си придават важност с излишното си плоско остроумие (в личните им страници) и подчертано безбазистно самочувствие.

Абстрахирам се и се дистанцирам, отдалечавам от всичко и всеки, който не може да се погледне отстрани или който мери чрез двоен аршин, налагайки двойни стандарти - затова нека коментарът ми да не звучи като нападка - но наистина е смешно, дори забавно, че се налага да го пиша. :)

Поздрави, и добро настроение - DreamingBoy

Сега забелязах и още нещо - в изречението "който се счита за най-значимият испански романист на своето поколение" бях поправил пълния член на "най-значимият" на кратък, както е правилно. Добрият редактор, обаче, е върнал грешното, без дори да забележи какво прави и какви добавки и подобрения са били извършени преди това и преди него - с цялата си самочувствена наглост на величие и че е най-добрият извършва премахване на редакцията. :) Няма какво повече да коментираме. Да не говорим, че никъде не е казано като факт - той е най-значимият, а само е отбелязано, че просто се смята за най-значимия, което е равносилно на "един от най-значимите", или че поне дадените източници го определят като такъв, но това е излишно да го анализирам дори, не съм аз човекът, които да прави толкова "задълбочен" анализ. Поздрави още веднъж. :)

Бих искал да използвам възможността да отправя и една благодарност: Благодаря на всички, които помагат, актуализират редовно и с нови данни, допълват и развиват този почти уникален по рода си проект на познанието, който лично аз ползвам често. Благодаря на тези, които държат up to date всички статии със спортни и друг вид развиващи се събития и прочие, на които статии подобна актуализация се налага ежедневно, няколко пъти месечно или годишно, защото наистина има нужда, за да са в крак с времето, а подобни навременни промени помагат и на мен самия, като често пъти вместо от новинарски сайт съм научавал новина или резултат от самия ден в Енциклопедията. Поклон и благодаря още веднъж.

С уважение,

DreamingBoy ---21:40 EET, 26.03.2014---