Беседа:Семити

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Хм. Защо ми се струва, че евентуално евреи и араби трябва да влизат в категория Семити, а не обратното. Семити е общото, те са частен случай. По тази логика германски народи трябва да влезе в Англичани, Холандци и т.н. --Спас Колев 12:31, 29 мар 2005 (UTC)

Така е, само дето не съм абслютно сигурен каква е групата. Мисля, че всъщност има Хамито-Семитска езикова фамилия, доколкото лингвистичното е единственото свързващо между тези народи. --The Engineer 17:33, 29 мар 2005 (UTC)
Съгласен съм и си признавам грешката. Между другото се казва "семейство", а не "фамилия". :)) --Webkid 18:23, 29 мар 2005 (UTC)
И аз си признавам грешката, нали на на английски се използва фамилия и се обърквам, без да си дам сметка. --The Engineer 18:49, 29 мар 2005 (UTC)
Има нещо, което не ми е много ясно. Струва ми се, че изразът Противоположна на семитите е арийската раса не е много прецизен. Понеже не съм специалист в тази област и информацията ми е доста бегла, има вероятност нещо да не се изразявам и аз прецизно:-). Та, значи, струва ми се, че това би трябвало да е мнението на поддържниците на такава арийска раса. Не знам обаче дали тя изобщо съществува. Просто някога вместо термина индоевропейци е използван за известен период терминът арийци. Освен това, струва ми се, че ако се говори за арийци, те са по-скоро индийци, а не германци:-).--Хари 18:40, 29 мар 2005 (UTC)
Превеждал съм буквално, дума по дума и съм забравил кавичките. В оригиналната статия в es се разбира, че е така наречената неправилно арийска раса. Ако можеш го напиши да звучи по-на български и да се предаде това значение, за така наречената погрешно арийска раса. Не мога да придам добре български начин на звучене когато превеждам. --The Engineer 18:47, 29 мар 2005 (UTC)
Сега ми е по-ясно:-). Обаче вместо противоположна на семитите не е ли по-добре да се каже: На семитите бива противопоставяна и т.н. или нещо подобно? Тук малко се колебая, затова само предлагам вариант.--Хари 18:58, 29 мар 2005 (UTC)
Естествено, че е по-добре да се каже "На семитите бива противопоставяна" и т.н. понеже думите "семити" и "арийци" не са антоними. --Ренильо