Беседа:Стоичков (група)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Защо групa Стоичков да не фигурира и в Категория: Холандски музикални групи? Все пак има такива категории за американски, британски, български и т.н., а това си е нормална група, въпреки странното име. --tzeck 16:15, 14 апр 2005 (UTC)

Нямам специално отношение. Просто се опитвам да редуцирам категориите с по 1-2 статии, защото затрудняват навигацията. Когато насипните статии в "Музикални групи" или "Холандия" станат твърде много, сравнително лесно могат да се отделят. --Спас Колев 08:06, 15 апр 2005 (UTC)
Не разбрах какво точно искаш да кажеш, може би щото още спя :-), ама аз като търсих статия за групата в английската Уикипедия, първото, което ми дойде на акъла беше да проверя в "Dutch musical gruops". Та от личен опит в ролята на обикновен посетител, търсещ информация, ми се струва, че е редно статията да се намира и в тази категория. --tzeck 12:15, 15 апр 2005 (UTC)
Абе, и ти си прав, зависи. Има и друг сценарий. Ти си тъп юзър, не търсиш "Категория:Холандски музикални групи", което си е 30++ символа, ами тръгваш да браузваш през Начална страница -> Музика -> Музикални групи -> Музикални групи по националност -> Холандски музикални групи и чак тогава разбираш, че Focus ги нема - значи, псуваш две връзки повече усмивка.
От трета страна, ако видиш статистиката, повечето народ идва директно от Гугъл, така че може би е все тая... Ако искаш, създай категорията, просто гледам да не правя категории за единична статия. --Спас Колев 12:32, 15 апр 2005 (UTC)
Е тя тази категория да се нядяваме, че няма да си остане само с тази група, все пак може да се намери някой да напише и статия за друга холандска група (примерно Within Temptation, The Gathering или споменатата Focus, не е като да няма). Пък и "Стоичков" фигурира и в Музикални групи за всеки случай, както и всички други групи, разпределени в останалите "национални" категории.
Да вземем един частен случай (който впрочем също е почерпен от личен опит). Някой любопитен фен на рока е харесал дадена холандска група и решава да види що за музика правят аджеба другите им сънародници. Група Focus (или коя да е друга холандска) и да я види в "Музиклани групи" не може да знае, че е холандска и ще отиде в "Холандски музикални групи", за да я открие.
В другия случай ако търси конкретна група поименно, може да я открие директно в "Музикални групи".
Така угаждаме и на едните и на другите. --tzeck 14:16, 15 апр 2005 (UTC)