Венити Феър (1913-1936)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Венити Феър, корица от изданието от юни 1914. Дигитално възстановена.

Венити Феър е американско списание за общество, издавано през периода 1913-1936 г. То е изключително успешно до Голямата депресия, по време на която става непечалившо и се слива с Vogue през 1936 г.

История[редактиране | редактиране на кода]

Конде Наст (Condé Nast) поставя началото на своята империя като закупува мъжкото списание за мода Dress през 1913 г. Той преименува списанието на Dress and Vanity Fair и публикува четири броя през 1913 г. Също така закупува правата за заглавието "Vanity Fair".

Възобновяване през 1983 г.[редактиране | редактиране на кода]

Венити Феър е възобновено през 1983 г. от Condé Nast Publications като списание за попкултура, мода и политика.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Vanity Fair (American magazine 1913–1936)“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.